Ţării, cât mai multe dezbateri!

Revolta medicilor nemulţumiţi de condiţiile referitoare la gărzi l-a trezit din somn pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Domnul Voiculescu nu a dormit degeaba, pentru că a visat care este soluţia pentru a-i linişti pe medici: o dezbatere publică. Vlad Voiculescu a anunţat că un ordin de ministru privind plata gărzilor şi orelor suplimentare urmează să fie pus în dezbatere publică.

În luna noiembrie a anului trecut, timp de 10 zile, Planul Naţional de investiţii în infrastructura de irigaţii s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii. Joi, 28 iulie, vicepremierul Vasile Dâncu vorbea la Radio România Actualităţi despre faptul că va participa împreună cu ministrul Agriculturii la o videoconferinţă cu autorităţile locale, la care va fi abordată şi problema irigaţiilor: „(…) ministrul va discuta cu administraţiile locale şi alte măsuri legate de iniţiative pe care în acest moment le are, pentru ca pe termen lung să putem revigora un program de refacere a sistemului de irigaţii. Sigur că acesta s-a pierdut în timp, nu se poate face peste noapte, dar Guvernul caută soluţii”.

Tot pe 28 iulie, Ministerul Dezvoltării Regionale a lansat în dezbatere publică Strategia Naţională a Locuirii. Aceasta prevede, printre altele, ca de programul „Prima casă” să beneficieze doar cei cu venituri mici.

Cu numai două zile înainte, neobositul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu, anunţa că Guvernul lucrează la un draft de proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea legii votului prin corespondenţă, urmând ca propunerea de modificare a legii să fie lansată în dezbatere publică.

În timpul revoltei din penitenciare, Vasile Dîncu propunea o dezbatere publică cu scopul de a convinge societatea că este nevoie de investiţii în locurile de detenţie.

La jumătatea lunii mai a acestui an, Ministerul Muncii lansa în dezbatere publică „proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016”. De această ordonanţă nu se mai ştie nimic. Probabil că o fi fost lansată prea tare şi s-o fi pierdut prin Cosmos.

Cândva, conducătorii României făceau în aşa fel încât muncitorii, ţăranii, maiştrii şi inginerii să poată să dea ţării cât mai mult cărbune, cât mai mult grâu, cât mai mult oţel şi cât mai mult porumb. Astăzi, guvernanţii dau ţării cât mai multe dezbateri publice. Nişte dezbateri ale căror rezultate oricum nu sunt luate în seamă, acestea fiind făcute doar pentru a se mima democraţia şi pentru ca guvernanţii să tragă de timp, în speranţa că vor face rost de idei bune şi de bani mulţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.