Tarja revine la festivalul ARTMania de la Sibiu

Soprana și pianista Tarja Turunen revine la Sibiu la cea de a 12-a ediție a Festivalului ARTMania unde, sâmbătă, 29 iulie, își va prezenta noul album. Tarja s-a lansat ca solistă a trupei Nightwish, iar show-urile sale grandioase impresionează întreaga lume.

O solistă cu o voce excepțională, cu o tehnică impecabilă și un spirit rock profund, Tarja vine la Sibiu în cadrul turneului „The Shadows Show”, început la finalul anului trecut pentru promovarea unora dintre cele mai recente materiale ale sale – EP-ul „The Brightest Void” și albumul „The Shadow Self”.

Toate acestea se vor auzi în Piața Mare din Sibiu, în cadrul unui concert care se anunță memorabil: de la „Undertaker”, o felie grandioasă de metal simfonic – așa cum o descria critica, la alte bijuterii de pe albumul “The Shadow Self”. Așa cum se întâmplă mereu în concerte, fanii ar putea fi uimiți și de piesa “Supremacy”, un cover după Muse pe care Tarja îl reinterpretează atât de elaborat, în inconfundabilul său stil, încât pare o compoziție proprie.

„A fost pentru mine o imensă bucurie să fiu invitată, de-a lungul timpului, atât pentru concerte clasice, cât și pentru concerte rock la Sibiu. Iubesc minunatul oraș Sibiu și fermecătorul său Centru Vechi și sunt foarte încântată să revin, pentru Festivalul ARTmania. Înseamnă enorm pentru mine. Pentru un artist ca mine, România este o țară foarte importantă, un loc în care am fost întotdeauna întâmpinată cu multă căldură, oriunde aș fi cântat. Ceea ce am primit de la fanii români este extraordinar! Vă mulțumesc tuturor! Abia aștept să fiu din nou alături de voi!”, spune Tarja.

EP-ul „The Brightest Void” și albumul „The Shadow Self” pe care artista le va prezenta în cadrul concertului de la Sibiu reprezintă o poveste nouă pe care Tarja dorește să o împărtășească live fanilor din România.
Tarja și-a uimit fanii la finalul lunii trecute cu o prelucrare a unui cântec care făcea senzație în 2015 pe coloana sonoră a unui film horror argentinian. A fost impresionată atât de mult de piesă, încât a decis să o lanseze într-un pachet digital independent. Această melodie, intitulată „An Empty Dream”, i-a fost prezentată în timpul turneului programat anul acesta în Argentina, fiindu-i recomandată de Mariano Cattaneo, regizorulul thriller-ului „Corazon Muerto”. Tarja s-a lăsat inspirată, a rescris versurile în engleză și a reinterpretat acest cântec în manieră proprie. “Am filmat și un videoclip, în Buenos Aires, chiar în locul în care a fost turnat filmul. Eram într-o fabrică veche, abandonată, un spațiu înfricoșător, care-ți dădea o permanentă senzație de spaimă.”

Festivalul ARTMania se desfășoară în perioada 28-29 iulie în Piața Sfatului din Sibiu. Trupele și artiștii care au confirmat prezența sunt Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways. Biletele au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioadă de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul să fie de 250 lei.

Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.