Te pui cu Blondele?

Zilele acesta putem urmări pe micile ecrane traseul vieţii politice a două blonde sexy. În afara culorii părului şi atractivităţii fizice, au mai multe lucruri în comun. Amândouă au venit din provincie în Capitală, tinere, frumoase şi foarte sărace, şi au ajuns să ocupe funcţii extrem de importante şi să strângă foarte mulţi bani. Una dintre ele a ajuns mai demult foarte sus, iar acum foarte jos, lovindu-se destul de rău. Cealaltă abia experimentează puterea şi, probabil, nu a ajuns încă la vârful propus.

Sunt aceste blonde un model de succes demn de urmat de tinerele fete care vor să facă ceva cu viaţa lor? Elena Udrea a ales calea sigură. S-a măritat cu un milionar bătrân, a intrat în politică şi a monopolizat atenţia celui mai important politician din acea vreme. A ajuns repede sus, s-a răsfăţat o vreme şi apoi a căzut. Rău. Acum o paşte puşcăria, viitorul ei nefiind aşa cum şi-l calcula acum câţiva anişori.

Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele a ales, aparent, o altă cale. S-a făcut ziaristă, a monopolizat atenţia unui celebru om de televiziune cu care s-a şi măritat şi a ajuns vedetă. Şi-a consolidat inteligent acest statut, a căpătat o mare notorietate şi abia apoi a intrat în politică. A avut un succes fulminant, devenind prima femeie primar general al Capitalei. Acum ţinteşte mai sus.

De multă vreme, Bucureştiul este privit că o rampă de lansare pentru tinerele ambiţioase de la ţară. Aici pot deveni doamne peste noapte, numai să-şi găsească soţii potriviţi. Mulţi oameni bogaţi şi influenţi sunt asaltaţi de tinere ţărăncuţe animate de dorinţa de a deveni mari doamne de Capitală. Multe divorţuri, copilaşi la vârste înaintate, vieţi indecent expuse în presa de cancan, o imagine deplorabilă…

Şi Bucureştiul s-a schimbat corespunzător, locuitorii mai înstăriți s-au mutat în cartierele rezidenţiale din afara oraşului, lăsând locul tinerilor ambiţioşi veniţi din ţară. Aceştia au făcut credite la bănci şi au cumpărat apartamentele părăsite de vechii orăşeni. Îi poţi recunoaşte nu numai după aerul provincial, dar şi după numerele mașinilor personale, pe care refuză, ca un gest de frondă, să şi le înmatriculeze în Bucureşti.

Ei sunt cheia succesului electoral al Gabrielei în Bucureşti. O admiră, este modelul lor de succes, ce mai, este una de-a lor! Trecerea de la Elena Udrea s-a făcut uşor. Oricum, li se părea că este prea exagerată. Şi cred că nu greşeau prea mult. Gabi Firea este o provincială naturală, bisericoasă şi mămoasă. Proaspeţii bucureşteni o percep ca pe o persoană familiară şi de încredere.

Traseul vieţii Elenei Udrea pare terminat. Cel al Gabrielei Firea, în ascensiune. Însă rămâne de văzut cum va gestiona Primăria. Este foarte bună la PR, dar nu se prea descurcă în administraţie. Dacă nu va face prostii penale, are şansa să ajungă mult mai mult decât este acum. Iar tinerii ambiţioşi, orbiţi de dorinţa de parvenire cu orice preţ, o vor vota. La fel cum vor face şi părinţii lor, la ei acasă.

Revin la întrebarea obsedantă: sunt cele două blonde un model demn de urmat? Poate că da, poate că nu. Nu sunt eu în măsură să dau un verdict. Dar ştiu că, în ascensiunea lor fulminantă, nu au iertat pe nimeni şi nimic. Şi-au văzut numai propriul interes şi pe mulţi i-au călcat în picioare. Aşa că am o altă întrebare: te pui cu blondele? Sau mai bine nu?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.