Teatrul Nottara, premiat la Festivalul NETA de la Vraţa

Teatrul Nottara a participat la unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din Balcani, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional al Noii Acţiuni Teatrale Est-Europene, organizat de Teatrul de Dramă şi de Păpuşi din Vraţa, Bulgaria, şi Asociaţia Europeană de Teatru NETA, desfăşurat în paralel cu Festivalul Naţional al Teatrului de Studio, aflat la cea de-a 26 ediţie, în oraşul menţionat.

Festivalul NETA şi-a propus să prezinte cele mai noi tendinţe ale teatrului contemporan, precum şi specificul naţional din ţările est-europene. Au fost prezente trupe din statele membre ale acestei reţele teatrale, respectiv din Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Rusia şi România.

Un juriu format din reputaţi specialişti ai ţării gazde (criticii Krasimira Filipova, Svetla Beneva şi Prof. Romeo Popiliev) a atribuit Premiul pentru cea mai bună scenografie spectacolului Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, scenografia Ştefan Caragiu – o producţie a Teatrului Nottara. De asemenea, reprezentaţia a fost apreciată şi de invitaţii din străinătate prezenţi la discuţii: criticul de teatru Nora Makarova, din Rusia, jurnalistul Todor Kuzmanov şi dramaturgul macedonean Goče Ristevski.

Scenă din spectacolul Poker Face

Poker Face este un text contemporan al dramaturgului ceh Petr Kolečko, tradus în limba română de Mircea Dan Duţă şi prezentat iniţial, acum doi ani, în cadrul proiectului Spectacolul începe cu o lectură. Ulterior, în coproducţie cu UNATC I.L Caragiale, a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Teatrului Nottara.

Din distribuţie fac parte atât îndrăgiţii actori ai Teatrului Nottara, Victoria Cociaş şi Ion Haiduc, cât şi tinerii interpreţi Cristiana Ioniţă şi Costin Dogioiu.

Publicul bulgar şi invitaţii aflaţi în Sala Studio a Teatrului de Dramă şi de Păpuşi din Vraţa, care a fost arhiplină, au avut reacţii prompte, au apreciat foarte mult recitalurile actoriceşti şi au aplaudat prelung la sfârşitul reprezentaţiei, dovadă că succesul spectacolului a fost total.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.