Tecău a ratat calificarea în finala de dublu la Australian Open

Tecău/Roger au avut meciul în mână şi au cedat incredibil pe final. Nici un dublu cap de serie în finala masculină de la Melbourne. Masha” s-a distrat cu Makarova, cea care a dezmenbrat-o pe Halep.

Tecău/Rogers au avut meciul în mână

Horia Tecău şi partenerul său, olandezul J-J Roger au fost aproape de o calificare de senzaţie în primul turneu de Grand Slam din acest an. Dublul româno-olandez, cap de serie nr.6 pornea favorit în faţa italienilor Simone Bolelli/Fabio Fognini, aflaţi la a doua performanţă majoră în carieră (cei doi au mai jucat o semifinală în 2011 la US Open). Italienii veneau după un meci infernat cu un dublu argentiniano-spaniol, de care au trecut în două seturi le tie-break-uri. În primul set, Tecău nu a fost deloc în apele lui, olandezul nu a excelat şi italienii câştigă cu un normal 6-4. Setul secund este cotrolat de Tecău/Roger, care obţint un 6-3 fără probleme. În setul decisiv, la scorul de 2-1 pentru Tecău/Roger, pe serviciul românului se joacă un game maraton. Italienii ştiuau că de acest game depinde soarta partidei. Se înregistrează 7 egalităţi, italienii având 3 mingi de Break. Game-ul este adjudecat de Tecău/Roger care fac 3-1, având un Break avans. După un astfel de game important pierdut în extremis, jucătorul (jucătorii) perdant cade de regulă şi psihic. Surpriză uriaşă. Cei care nu se mai regăsesc sunt Tecău şi Roger, iar italienii câştigă 5 (cinci) game-uri la rând şi se califică în finală. O înfrângere tipic românească. Un meci în care au plecat favoriţi, au avut partida în mână a fost pierdută inexplicabil din cauza unui final dezastruos.

Statistici: Roger/Tecău – Bolleli/Fognini 1-2 (4/6, 6/3, 3/6)

Aşi: 3 – 4

Duble greşeli: 2 – 3

Procentaj primul serviciu: 72% – 64%

Puncte câştigate pe primul serviciu: 42 – 42

Puncte câştigate pe al doilea serviciu: 10 – 14

Puncte câştigate la primire: 32 – 34

Total puncte câştigate: 84 – 90

Oportunităţi de break: 5 – 10

Break-uri realizate: 3 – 4

Lovituri câştigătoare: 28 – 42

Greşeli neforţate: 15 – 21

Duel franco-italian în finală

În cealaltă semifinală s-au întâlnit Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert şi dublul croato-brazilian, Ivan Dodig/Marcelo Melo, capi de serie nr.4. Francezii au câştigat cu 2-1 (6/4, 6/7, 7/6), ultimele două seturi fiind dramatice.

Sharapova s-a distrat cu Makarova

Aşa cum anticipam după sfertul Makarova – Halep, în semifinale „Masha” Sharapova nu a avut nicio problemă cu compatrioata sa, Ekaterina Makarova. Un 2-0 sec, 6/3 şi 6/2 în care favorita nr.2 şi-a permis şi multe momente de relaxare. Makarova, a fost total inferioară adversarei sale şi în foarte multe momente părea o cuminte jucătoare din zona locuriloe 50-60 WTA (nu 11 pe care se află acum) care încearcă să piardă cât mai decent în faţa unei favorite.

Serena Williams, la a 6 finală la Melbourne

Numărul 1 mondial, Serena Williams nu i-a lăsat nicio şansă mult mai tinerei ei comparioate, Madison Keys. „Junioara” (Keys face 20 de ani pe 17 februarie) a început în forţă meciul şi a condus cu 3-1 în primul set, dar orgoliul rănit al Serenei a întors rezultatul, 5-4, s-a ajuns la tie break, care a fost câştigat de Williams cu 7-5. Setul 2 a fost un galop de sănătate pentru Serena, care a câştigat fără să forţeze cu 6-2. Serena va juca a 6-a finală la Australian Open. Pe primele 5 le-a câştigat. Serena, care face în septembrie 34 de ani, va juca a 23-a finală de Grand Slam, din cele 22 anterioare câştigând 18.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.