TED – Idei care merită răspândite

Proiect demarat în 1984 cu scopul de a reuni inovatori din 3 domenii, tehnologie, divertisment și design, TED este astăzi o uriașă platformă, dar și o mișcare globală care imprimă schimbări semnificative prin puterea ideilor.
TED a devenit cel mai solid concept pentru comunicări cu durate scurte ale gânditorilor și cercetătorilor din toată lumea, invitați să-și împărtășească experiențele și inovațiile acelor comunități pasionate de evoluție, performanță înaltă și moduri de implementare.
Conferințele TED care au înregistrat cea mai mare audiență până azi sunt: „Este școala cea care suprimă creativitatea?” a cunoscutului cercetător în educație, britanicul Sir Ken Robinson, „Limbajul corpului tău descrie cel mai bine cine ești cu advărat”, susținută de Amy Cuddy, reputat psiholog și profesor la Harvard Business School, „Modul minunat prin care liderii te inspiră să acționezi”, comunicare a lui Simon Sinek, profesor de comunicare strategică la Columbia University și „Puterea Vulnerabilității”, mesajul care a devenit viral al profesorului și cercetătorului american Brene Brown.

Au urcat pe scenele TED de-a lungul celor 32 de ani Bill Gates, Steve Jobs, Tony Robbins, Sir Richard Branson sau Isabel Allende. Anual, o conferință globală se organizează la Oxford.
TEDx este programul care a permis răspândirea acestor conferințe oriunde există comunități pasionate și încrezătoare în puterea ideilor, comunități pregătite pentru un dialog deschis, cu spirit vizionar și inovativ.
Din 2009 și Bucureștiul este pe harta TEDx.

Pe 23 octombrie, în sala de concerte a Societății Române de Radiodifuziune are loc TEDx București. Timp de aproape 10 ore, în 4 sesiuni, vor urca pe scenă Delia Dumitrescu (Lead Innovation Architect), Cristina Bălan (membru în echipele care au realizat designul pentru Tesla Model S and Boeing 787 Dreamliner și creator de design interior pentru Porsche, Audi și Honda), Cornel Amariei (menționat de Forbes USA in topul primilor 10 antreprenori sub 30 de ani), Flavia Oprea (unul dintre cei mai apreciați specialiști din lume în ImagineCup International Competition, încă studentă în automatic), Patrice Renaud (profesor la Quebec University și unul dintre puținii cercetători din lume capabili să citească mintea oricui), Dani Sandu (sociology care a participat și la campania din 2012 a președintelui Obama, în Ohio), Bogdan Micu (antreprenor de mediu), Jon White (consultant în leadership), Zoe Philpott (scriitor, regizor și designer care a lucrat pentru Ford, Nike, Google într-un proiect la Casa Alba de la Washington), Nikola Serafimovski (a lucrat pentru proiectul UK-China Science Bridges, la implementarea conceptului MIMO Spatial Modulation), Andy Hood (AdWeek l-a plasat în top 10 cele mai creative minți din industriile digitale), Alexandra Butmalai (antreprenor social în vârstă de 19 ani), Alexandru Cătălin Coșoi (șeful securității strategice pentru Bitdefender), Ana Bercaru (elevă, olimpică și care dorește să continue studiile la MIT în Statele Unite), Patrick Kramer (profesor, doctor, membru al German Cyborgs Club ).
Chiar dacă locurile în sală s-au epuizat, conferințele TEDx pot fi vizionate ulterior, online, într-un pogram care va fi specificat de organizatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Dobrescu 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.