Tehnocratul vicepremier care cochetează cu şefia UBB

Primăvară fierbinte în mediul academic clujean: alegerile pentru rectoratele universităţilor clujene. La USAMV, senatul a fost adjudecat de fostul administrator de cămin Oroian, cel dat în judecată de… USAMV pentru că a transformat camerele căminului în penthouse propriu. Să notăm că plângerea USAMV a fost respinsă de Justiţie. Iar la Rectorat în cursă, off the record, se află un alt universitar pursânge. Ioan Ştefan Groza, fost decan al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV, în prezent Director general, Direcţia Generală Învăţământ Universitar, din Ministerul Învăţământului. Un personaj contestat atât pentru isprăvile din perioada în care era decan la Medicină Veterinară, cât şi pentru seara de pomină din ianuarie 2015, când, în cadrul unui proiect european al mai multor universităţi din ţară, proiect coordonat de Ioan Groza, la Predeal, hotel Piemonte, în loc de cursuri, cadrele universitare prezente au avut parte de o petrecere cu dansatoare orientale semidezbrăcate.

Oricum, afacerea Tower reloaded, unde USAMV, după sentinţa Justiţiei, s-a ales cu un excelent teren numai bun pentru o investiţie imobiliară, este un block start-uri pentru constructorul minune al Clujului, ginerele fostului ministru Ioan Rus.

Şi nici la UBB apele nu sunt mai limpezi. Actualul rector, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, nu va avea o cursă fără dureri de cap pentru un nou mandat de rector. Şi nu e vorba de obstacolele inevitabile într-o asemenea luptă, ci de adevărate labirinturi presărate cu capcane desprinse din lumea politicului. Pardon, a tehnocraţiei. Asta întrucât nu e exclus ca tehnocratul clujean de la Palatul Victoria, fost profesor la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, profesor la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti, dar şi la Facultatea de Sociologie şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi membru al Comisiei de Sociologie, Ştiinţe Politice şi Administrative în cadrul CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) să cocheteze cu rectoratul UBB. Guvernul vine, Guvernul trece, dar rectoratul rămâne.

La fel cum rămâne şi Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, unde tehnocratul a pus umărul alături de un alt clujean, George Maior, şi alături de Interesul Naţional al izmenelor cu doctorat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.