×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:11
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Tehnologie de top made in Romania

FotoNation este compania care deține 90% din piața echipamentelor folosite de camerele foto și telefoanele inteligente pentru detecția și corecția ochilor roșii. Treizeci de tineri din Brașov creează o parte din această tehnologie, folosită de producătorii internaționali de telefonie mobilă.

Cornel Zaharia, manager general la FotoNation Brașov, spune că unitatea pe care o conduce livrează algoritmi de detecție și corecție a ochilor roșii pentru 90% din piața de camere foto și acoperă 60% din algoritmii folosiți de dispozitivele foto și telefoane mobile pentru detecția fețelor.

„Suntem printre puținii oameni din industria IT care facem hardware design, proiectăm circuite integrate. Este o activitate specifică, iar finalitatea acesteia este un circuit integrat, care nu se mai produce de mult în Europa, ci mai mult în Orientul Extrem, Taiwan, Europa sau chiar China. Practic, creăm algoritmi de procesare a imaginilor, iar cel mai cunoscut algoritm este de detecție și corecție a ochilor roșii, urmat de cel de detecție a fețelor“, a declarat Cornel Zaharia pentru Mediafax. Conform spuselor sale, nu toate contractele FotoNation cu producătorii de device-uri sunt publice, fiindcă mulți dintre aceștia nu își dezvăluie parteneriatele, însă pentru cei mai importanți clienți ai companiei care și-au făcut publice colaborările se numără Huawei și Fujitsu.

Device-uri proiectate cu simț de răspundere

„Ca să ai 60% din piață, trebuie să lucrezi cu cei mai buni. Sunt producători de telefoane mobile din ce în ce mai importanți, cu care avem relații pe mai multe domenii de activitate. Dacă ai un telefon mobil mai nou, care detectează fețele, cu siguranță suntem și noi acolo. Rata cu care noi livrăm circuite integrate este de 450 de milioane de unități pe an. Reușim să vindem o asemenea cifră deoarece aceste device-uri sunt bine protejate din punct de vedere al proprietății intelectuale. Noi inventăm lucruri, iar acestea se transformă în patente“, mai spune managerul FotoNation.

Compania are 150 de persoane angajate în filialele din întreaga lume, dintre care 30 sunt la Brașov. Angajații lucrează la o parte din tehnologia de top care este integrată anual în sute de milioane de telefoane inteligente sau de camere video care se vând în toată lumea.

Alina ChiriţăPublicat Marţi, 25 iulie 2017
1192
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
eva
+1
Bravo, romani, santeti printre cei mai buni din lume , in ciuda tuturor atacurilor furibunde. BRASOVUL, trebuie sa -si termine AEROPORTUL AUREL VLAICU, inceput, apoi SABOTAT, pt. a nu concura cu SIBIU si CLUJ. E nedrept, la ce TURISM, ar putea fi in BRASOV, iar multi INVESTITORI STRAINI cer asta tot mai INSISTENT. Parlamentarii de BRASOV, Primaria, Consiliul Judetean , ce fac? Au fost SPERIATI, s-au oprit!
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
dan
-2
..."top made"?!cine plangea mai deunazi din cauza"romglezei"?
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017