Telefoane cu încărcare rapidă

Tehnologia este în plină ascensiune, dar telefoanele mobile inteligente suferă în continuare din cauza autonomiei bateriilor.

Fiecare utilizator de smart-phone trebuie să aibă un încărcător la purtător pe parcursul zilei. Producătorii de telefonie mobilă încearcă să compenseze prin tehnologia încărcării rapide. Qualcomm, producătorul de procesoare care se regăsesc pe cele mai multe dintre telefoanele existente în prezent pe piață, are propria tehnologie, numită Quick Charge. Astfel, un smartphone compatibil poate fi încărcat de la 0% până la 50%, în doar 15 minute. Cu toate acestea, dezavantajul este că această tehnologie funcționează doar pe modelele mai noi de telefoane mobile, cu procesoare Qualcomm, și, evident, cu încărcătoare ce vin la pachet cu acestea.

Spre exemplu, Samsung are Fast Charge pe modelele de top și funcționează doar cu încărcătoarele producătorului. Cu Fast Charge, telefonul inteligent se poate încărca în aproximativ o oră, cum este cazul Galaxy S7. Tot compania Samsung oferă și încărcare rapidă tip wireless, cu un accesoriu ce costă aproximativ 150 de lei. Acumulatorii externi asigură Fast Charge, iar alimentatorul vine în cutia telefonului.
Huawei oferă tehnologia Super Charge, adică o încărcare de 50% în doar 20 de minute. Aceasta este disponibilă pentru modelul Huawei Mate 8. Lansat recent, P10 este cel puțin la fel de rapid pentru că folosește aceeași tehnologie.

Meizu are MCharge, care este o soluție proprie de încărcare proprie, adică de la 0% la 100 %, în 20 de minute. Producătorul chinez susține că baterie rămâne funcțională chiar și la un an de utilizare normală. Această tehnologie este disponibilă doar pe telefoanele Meizu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.