Telefoanele mobile care au scris istorie în România

În anul 2017, pe rafturile din magazinele de specialitate găsim telefoane menite să satisfacă gusturile fiecărui cumpărător.

Dacă ne întoarcem cu 10 ani în urmă, cu siguranță de amintim de modele ce au scris rânduri în cartea de „istorie tehnologică“.

În 2007, smartphone-urile erau produse de nișă, iar 90% din piață era formată din feature phones, notează gadget.ro. Aveau forme diferite, telefoanele cu clapetă fiind la mare căutare, precum și cele pe „șină“. Iată mai jos un top al telefoanelor care au scris istorie pe piața românească în urmă cu 10 ani.

 Samsung E250. Era pe „șină“, ieftin, un telefon ce a prins la publicul autohton. Nu ieșea în evidență prin capacitățile hardware sau software, arăta bine, avea cameră de 0.3 Megapixeli, radio FM, funcția de mp3 player și slot pentru cardurile microSD, cu adevărat compact.

 Sony Ericsson. Avea deja o mulțime de fani, iar K800 a fost un dispozitiv apreciat și în România. A fost lansat în 2006, iar câteva din funcțiile sale sunt: cameră de 3.15 Megapixeli cu xenon flash, slot pentru cardurile Memory Stick Micro / M2 de până la 2 GB, cameră secundară pentru apelurile video, baterie de 900 mAh.

 Nokia E51. Era un telefon destinat oamenilor de afaceri și a apărut în 2007. Ieșea în evidență prin carcasa metalică, rezistența oferită în timp, autonomia mare, dar și prin faptul că avea 3G, Wi-Fi, Symbian OS, slot pentru cardurile microSD.

 Motorola RAZR. A fost unul dintre cele mai vândute telefoane mobile din istorie. Lansat în 2004, s-a dovedit a fi produsul de care Motorola avea nevoie ca să concureze cu Nokia&co. RAZR-ul atrăgea prin design și prin grosimea redusă.

 Nokia 6300. Astfel de modele au fost vândute cu miile și în România. Era un telefon compact și rezistent, practic, cu un meniu structurat și ușor de înțeles. Nu avea foarte multe funcții la bord, dar era ideal pentru cumpărătorii care voiau să-l păstreze timp de 2-3 ani.

 Nokia N95. În 2007, Nokia N95 era Samsung GALAXY S7 din prezent. Era smartphone-ul cu cel mai mare succes, chiar și în România. Elemente centrale de atracție, în cazul lui N95 și N95 8 GB, erau camera de 5 Megapixeli cu optică Carl Zeiss, designul, forma de slider și conectivitatea 3G.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.