Televiziunea publică din Rusia: Putem transforma SUA în ”cenușă radioactivă”

Unul dintre cei mai cunoscuti prezentatori ai televiziunii publice din Rusia a declarat pe post ca tara sa este singura capabila sa transforme Statele Unite in ”cenusa radioactiva”. Afirmatia a fost facuta duminica, in timp ce in Crimeea avea loc referendumul privind viitorul republicii autonome ucrainene, denuntat ca ilegitim de statele occidentale, UE si OSCE.

”Rusia este singura tara din lume capabila sa transforme SUA in cenusa radioactiva”, a spus Smitri Kiselyov in cadrul emisiunii pe care o prezinta saptamanal la postul public Rossiya 1.

Kiselyov a precizat acest lucru pentr a-si sustine ideea ca SUA si presedintele Barack Obama se tem de Rusia lui Vladimir Putin, in contextul crizei dinUcraina. Prezentatorul a declarat cele de mai susu in timp ce pe un ecran urias din spatele sau se putea vedea o ciuperca atomica si cuvintele ”cenusa radioactiva”.

”Chiar americanii considera ca Putin este un lider mai puternic decat Obama”, a spus Kiselyov, facand referire la diferite sondaje. ”De ce il suna Obama pe Putin si vorbeste ore in sir?”, se intreaba prezentatorul.

Barack Obama este presedintele american care a negociat un nou tratat START (pentru reducerea armamentului strategic) cu Rusia, tratat semnat in 2010 de Obama si presedintele rus Dmitri Medvedev. Deschiderea lui Barack Obama pentru renegocierea acestui tratat a fost una dintre ratiunile pentru care i-a fost decernat un Premiul Nobel pentru Pace extrem de contestat de lideri politici si jurnalisti la acea data, fiind considerat un cec in alb acordat presedintelui SUA.

Kiselyov a mai facut referire in cadrul emisiunii sale la asa-numita capabilitate ”mana moarta”, care permite Rusiei sa lanseze rachete balistice intercontinentale cu focoase nucleare in mod automat, in cazul unui atac nuclear. Sistamul este cunoscut din perioada Razboiului Rece sub denumirea de ”Perimetru”, iar foslosirea sa in Rusia post-sovietica nu a fost niciodata confirmata oficial. Kiselyov sugereaza insa ca acest sistem este inca activ, dand Rusiei posibilitatea sa riposteze nuclear chiar si in cazul in care toate punctele de comanda ar fi distruse de o lovitura a Vestului.

”Chiar daca persoanele din structurile de comanda nu ar putea fi contactate dupa un atac atomic al inamicului, sistemul ar lansa automat rachetele noastre din silozuri si de pe submarine si ar face-o spre tintele corecte”, a spus Kiselyov, in timp ce un grafic prezentat pe post arata o racheta indreptandu-se dispre tarmul rus al Pacificului spre coasta de vest a SUA.

Dmitri Kiselyov este considerat unul dintre cei mai agresivi prezentatori TV din Rusia si s-a remarcat prin declaratiile sale homofobe. Anul trecut, Putin l-a numit pe Kiselyov la conducerea agentiei Russia Today, care urmeaza sa inlocuiasca agentia Ria Novosti, care va fi desfiintat. Miscarea are ca scop promovarea mai eficienta a pozitiilor oficiale ale Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.