×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 10:20
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Jurnalistul Marius Zamfir de la TVR a murit la 39 de ani
Marius Zamfir, jurnalist
Marius Zamfir, jurnalist

A murit jurnalistul Marius Zamfir de la Jurnalul Televiziunii Române. La 39 de ani, răpus de un cumplit cancer osos cu metastaze, Marius Zamfir nu va mai apărea „pe sticla” Televiziunii Române. A lăsat în urmă o soţie şi doi copii laolaltă cu o mulţime de regrete. A încercat o serie de tratatmente care au reuşit să-i mai prelungească doar puţin viaţa.

 

 

Că a plecat Dincolo au aflat majoritatea colegilor lui chiar din Jurnalul pe care odinioară îl realizau împreună. După ce timp de aproape 20 de ani a relatat ştiri despre alţii, a devenit el însuşi o ştire. O ştire  transmisa în Jurnalul TVR realizat de, de acum ... foştii lui colegi.

Un telefon primit de un membru al echipei de relizare a Jurnalului a fost cel ce a adus cumplita veste în Studioul Ştirilor. Veste care, prin regia de emisie, a ajuns la crainciul jurnalului. Căruia parcă nu-i venea să creadă ceea ce trebuia să prezinte: ”A murit Marius Zamfir”.

Când  l-au vizitat, recent, la spital, colegii au găsit un Marius optimist. El i-a contaminat pe ei cu optimismul lui.  Nu a reuşit să răpună mai puţin obişnuita formă de cancer, despre care aflase în urmă cu un an. În preajma cumplitei veşti venise una pe care o aştepta de mult: venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

Reporterul frenetic de la Radio Contact

La începuturile meseriei a lucrat la Radio Contact. Era o fire veselă, optimistă. Un tip dinamic, înalt şi bine clădit, cu o prezenţă agreabilă, tonică pentru cei din jur. Acel reporter frenetic de la Radio Contact s-a stins la o vârstă la care mai avea multe de spus. Mulţi şi-l aduc aminte venind pe teren cu celebra lui motocicletă, de care era atât de mândru. Cu microfonul cablat la reportonul prins de umăr şi cu block-notesul în mână, nu era un jurnalist comod. Întreba, iscodea  şi livra imediat live ştirile cele mai proaspete. O dovadă a spiritului iscoditor, aici.

La TVR, corespondent la Guvern şi la „coloana” preşedintelui

S-a specializat pe domeniul Economic şi a dat radioul pe televiziune, adică pe TVR. Televiziunea naţională publică l-a acreditat mulţi ani pe lângă Guvernul României. A realizat reportaje din multe locuri de pe glob şi din ţară.

În 2006, de la Viena, alături de Ciprian Bălţoiu a transmis corespondenţe despre operaţia  la coloana vertebrală a lui Traian Băsescu. Glumea despre acel episod: „Am fost acreditat pe gazonul din faţa Spitalului Universitar din Viena”.

Poate că s-a dus la o „şedinţă de sumar”, Dincolo. Cu cei care au slujit microfonul TVR: Călin Mitici, George Borcescu, Felicia Meleşcanu, Virgil Tatomir, Jana Gheorghiu şi, mulţi alţii care au plecat dintre noi când încă mai aveau multe de spus.

 Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace ! Familei, condoleanţe şi putere să treacă peste greaua pierdere.

 

UPDATE: Prin bunăvoinţa colegilor din TVR am aflat, azi, luni, că înmormântarea lui Marius va avea loc miercuri 16 iunie, la Cimitirul Bellu la ora 16.00.

Slujba de înmormântare se va desfăşura în acceaşi zi dar mai devreme, la ora 13.00, la Biserica Popa Soare din strada Doctor Burghelea, Nr. 7, sectorul 3. Strada dr. Burghelea este perpendiculară pe strada Popa Soare şi pe strada Plantelor. Strada pe care este biserica se află în zona cuprinsă între Calea Moşilor şi Strada Traian. Un link ajutător aici. 

In memoriam Marius Zamfir

Absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marius Cătălin Zamfir a lucrat la Radio Tinerama, Radio Contact şi Radio 21. A fost redactor-prezentator de ştiri, co-realizator al emisiunii "Cronica Cârcotaşilor" în perioada 1999-2000, realizator de emisiuni auto şi electorale.

Din 2001 a venit în Televiziunea Română, la Direcţia Ştiri, unde s-a specializat în domeniul economico-financiar.  Timp de mai mulţi ani, a fost corespondentul TVR la Guvern.

Fişa biografică pe care şi-a scris-o singur pe contul de pe Facebook 

Zamfir Marius-Catalin

Sex: Male

Birthday:  March 11, 1971

Hometown:  Viilor, Botosani, Romania

Relationship Status:  Married

Religious Views:  crestin ortodox

Favorite Quotations:  Ce nu te omoara te-ntareste.

About Me:  Un om implinit personal, care asteapta o ocazie sa demonstreze ce poate cu adevarat si pe plan profesional.

          Education and Work

Universitatea din Bucuresti '96 Facultatea de  Matematica

Liceul Mihai Eminescu Botosani '90

 

Employer: SRTV

Position: redactor

Time Period: February 2001 - Present

Location: Bucuresti, Romania

Description: Corespondent la Guvern al Departamentului Stiri al TVR, reporter specializat in stiri economico-financiare.

 

Employer: RADIO 21

Position: Bucuresti

Time Period: December 1997 - February 2001

Location: Bucuresti, Romania

Description: Redactor prezentator stiri, scenarist al emisiunii (pe atunci) "Cronica Carcotasului" in perioada 1999 - 2000, realizator al emisiunilor auto si electorale .

 

Employer: RADIO CONTACT

Position: redactor prezentator stiri

Time Period: February 1995 - November 1997

Location: Bucuresti, Romania

Description: culegere, redactare, prezentare stiri din toate domeniile.

Cristian OpreaPublicat Duminică, 13 iunie 2010
18878
 | 24
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
un jurnalist
+5
Nu l-am cunoscut foarte bine pe Marius Zamfir, dar stiam ca este un profesionist. Sunt socat de aceasta veste. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Publicat Miercuri, 16 iunie 2010
+Răspunde
mirela voicu
+7
incredibil! nu mi vine sa cred ca Marius nu mai e printre noi. Condoleante familiei si d zeu sa i intareasca pe toti! Marius, un jurnalist exceptional, un coleg de nedejde, simpatic si dezinvolt: Doamne, ai grija de el!
Publicat Marţi, 15 iunie 2010
+Răspunde
Alina
+7
Pentru toti cei care nu au aflat inca: Marius va fi depus astazi, marti 15 iunie, la Biserica Popa Soare, str. Dr. Burghelea 7, la intersectia str. Popa Soare cu str. Mihaileanu, iar slujba de inmormantare va incepe maine, miercuri, la ora 13.00, inhumarea urmand a avea loc la cimitirul Bellu.
Publicat Marţi, 15 iunie 2010
+Răspunde
Cristian Oprea
+5
@ Marius, @ Mihai Florea, Alina Maria, MIHAELA: Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase. E păcat de el. @ Gilda şi Cornel, vă mulţumesc din suflet pentru evocări. Nu eram în relaţii de prietenie cu Marius, dar e greu ca cineva să nu-l fi considerat un prieten. L-am descris aşa cum îl ştiam de pe teren, ca simplu coleg de breaslă. Văd că toţi cei care l-au cunoscut dau ca numitor comun zâmbetul şi veselia lui. Am scris greu, sub stare de şoc, textul de mai sus. Nu îmi vine să cred. Prea mulţi dintre noi, jurnaliştii, se duc de tineri, răpuşi de formele din ce în ce mai violente ale cumplitei boli. Dumnezeu să-l aibă în pază. @ All: Aveti grija de voi !
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
cornel cojocaru
+9
La revedere, prieten drag! Din pacate va duceti prea multi si prea repede de langa mine...O lacrima mare, de ceara alba, imi picura din adancul sufletului. Doamne, cat imi doream sa il tin langa cei dragi lui, cat mai multi ani ori macar inca o zi cat o eternitate. Ce Om minunat, ce Prieten...Odihneste-l Doamne si iarta-i...Si ajuta-ne pe toti ceilalti sa plecam Dincolo cat mai tarziu pentru a-i putea onora si iubi pe cei care au fost si pe cei care raman langa noi, in noi...
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
MIHAELA
+8
DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-I PAZEASCA FAMILIA, IN SPECIAL COPIII CARE SE VOR SIMTI OCROTITI DE TATAL LOR LUAT MULT PREA DEVREME.
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
Maria
+8
Au trecut ani buni si rai de cand nu l-am mai vazut... decat pe sticla. O data, trecator, intr-o statie de tramvai, dupa ce aflam vestea despre boala. Si mi-am zis ca arata bine, tratamentul da roade, Dumnezeu il iubeste. Poate prea mult. Si chiar daca nu o sa-l mai vad nici macar trecator, o sa imi aduc aminte de Zamfir cel cu ochelarii heliomati si rasul colorat.....
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
Alina
+9
Un OM minunat. Sotia lui imi este foarte buna prietena si ne-am bucurat sincer de venirea in familie a fetitei de care era foarte mandru, au dansat la nunta mea, s-au bucurat de nasterea fiicei mele, au serbat impreuna cu noi primul ei an de viata. Apoi ne-am bucurat noi de nasterea fiului lor atat de mult asteptat, pe care il adora. Si am sperat ca lucrurile sa mearga bine, tratamentele sa aiba efectul scontat si sa ne vedem cu bine la aniversarea primului an de viata al lui Tudor. N-a fost sa fie asa. Sunt insa sigura ca Marius va veghea in continuare asupra familiei sale de acolo de sus si ii va ocroti cu mai multa putere. Nu mi-l pot aminti decat zambind, pentru noi a fost mereu un izvor de veselie si o parte din noi a murit o data cu el. Dumnezeu sa il odihneasca! Alina.
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
Cristian Oprea
+6
Am primit acum un telefon din TVR: Înmormânatrea va avea loc miercuri la Bellu. Revin cu date mai clare imediat ce le am.
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
Gilda Lazar
+12
Aseara, dupa opt, am primit un apel de pe numarul lui. "Te pup, Marius, ce faci?". "Sunt Alina, sotia lui. Marius a murit acum cateva minute. N-a mai suportat durerea...". N-am stiut ce sa-i spun, durerea nu poate fi cuprinsa in cuvinte. Eram la volan, la fel ca acum cativa ani cand, tot asa, sotia unui alt prieten, scriitorul Marius Tupan, m-a sunat de pe telefonul lui sa-mi spuna ca el nu mai este. Am condus plangand pana la Bucuresti, iar cand am ajuns am trimis prietenilor si colegilor cumplita veste. E greu de crezut ca s-a sfarsit asa. Vorbisem cu Marius Zamfir joi. Gemea de durere, dar era optimist, ca de obicei. Nu se operase, pentru ca avea metastaze, dar facea radioterapie. Era bucuros ca l-a botezat pe Tudor...Vineri, am primit ultimul sms de la el. Se incheia in nota lui obisnuita: "...Exceptional!". Marius a fost un om exceptional si un jurnalist pur sange. Cu o cultura economica solida, foarte bine pregatit profesional, a ramas pana la sfarsit reporter de teren, aproape de esenta stirii, curios, iscoditor, competent, integru. Aceasta este si explicatia episodului nefericit, de anul trecut: Marius s-a opus difuzarii pe post a unei casete "servite", spunand ca nu e de demnitatea TVR, colegul lui l-a acuzat ca ar avea nu stiu ce interese sa nu fie "dat in gat" respectivul ministru, iar el si-a iesit din fire... Era impetuos si navalnic, bantuit de spiritul dreptatii, exigent, comunicativ, plin de verva, matur si tanar deopotriva. A fost unul dintre primii bursieri JTI, in SUA, si a participat cu daruire si exigenta la selectarea si pregatirea generatiilor viitoare de jurnalisti. Ma doare foarte tare ca a plecat dintre noi un om si un ziarist adevarat. Putini stiu ca, acum cativa ani, i s-a lipit de suflet o fetita de la orfelinat, pe care n-a putut niciodata s-o infieze, dar o crestea cu drag spunand cu madrie "fiica-mea". Iar fiul lui s-a nascut la scurta vreme dupa ce Marius a fost diagnosticat cu cancer... Uneori, Dumnezeu se grabeste sa-i cheme la el pe cei buni. Dumnezeu sa-l odihneasca! Gilda Lazar
Publicat Luni, 14 iunie 2010
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017