×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 19:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Adevăratul vinovat pentru creşterea preţului benzinei
Traian Băsescu a semnat memorandumul pentru privatizarea Petrom

Fostul premier Adrian Năstase a răspuns acuzaţiilor lansate de Emil Boc, potrivit cărora procesul de privatizare al Petrom ar fi cauza pentru costul actual al carburanţilor, şi a susţinut în replică faptul că Traian Băsescu a semnat memorandumul de privatizare al companiei respective. Liderul PSD a publicat marţi pe blogul său şi fotocopiile documentelor semnate de Traian Băsescu în anul 2000, cu Banca Mondială.

Emil Boc a spus luni seara la TVR 1 că preţul carburanţilor de astăzi este efectul "politicii iresponsabile" a guvernului Năstase, care a vândut Petrom sub preţul pieţei. "Plătim preţul politicii iresponsabile a guvernului Năstase, de privatizare a Petrom, cu resurse, fără să poţi interveni la nivelul redevenţelor, care practic au pus România pe butuci din perspectiva utilizării acestor resurse naturale extrem de importante. Acum plătim preţul acelei politici iresponsabile de privatizare, care n-a ţinut cont de interesul naţional", a declarat Boc luni la postul public de televiziune.

Năstase i-a replicat chiar luni seara actualului premier la Realitatea TV: "Emil Boc minte la fel cum minte şi Traian Băsescu. Traian Băsescu este cel care s-a angajat prin memorandumul cu Banca Mondială să privatizeze nu numai Petromul, dar şi sistemul bancar şi sarea şi o mulţime de lucruri. Am să pun încă o dată pe blogul meu, a cincea oară, acest memorandum semnat de Traian Băsescu poate îl citeşte şi Emil Boc să înţeleagă cine a angajat România în aceste procese de privatizare".

Pentru a-şi susţine afirmaţiile făcute la Realitatea TV, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a publicat marţi pe blogul său fotocopiile memorandumului de privatizare semnat de Băsescu, în anul 2000, cu Banca Mondială. Reamintim că ministrul de atunci al Transporturilor, Traian Băsescu, era mandatat de Guvernul României să negocieze şi să semneze cu Banca Mondială acordul de privatizare a mai multor companii de stat, bănci şi alte obiective de interes naţional. În memorandumul cu Banca Mondială, guvernul Isărescu se angaja prin ministrul Traian Băsescu să privatizeze rezervele de sare şi de apă minerală, CFR Marfă, Petrom, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel şi Romgaz.

Cristina HorvatPublicat Marţi, 11 ianuarie 2011
9007
 | 30
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
irina
-1
Nu-i semnatura presedintelui Basescu .
Publicat Duminică, 12 ianuarie 2014
+Răspunde
Vamvu Andrei
+1
Domnul Nastase nu face diferenta intre Decizia de Privatizare si Privatizarea Proprizisa cum a fost facuta ea
Publicat Joi, 26 ianuarie 2012
+Răspunde
maria
+2
JOS MAFIA ,JOS CRIMA ORGANIZATA!!!!!!!! JOS BOC CRIMINALUL CARE A ANUNTAT LA RADIO CA PRIVATIZEAZA TOATA TARA!!!!!!!!!! !!!JOS POLITICA PORTOCALIE!!!!!!!!! JOS BASESCU!!!!!!!!!!CEL MAI CORUPT PRESEDINTE DIN CITI A AVUT ROMINIA.A VINDUT FLOTA TARII. CU TOTI LA ZID SI TII PE CEI CE AU MINTIT LA REVOLUTIE CA CEAUSESCU ARE TERORISTI!
Publicat Sâmbătă, 18 iunie 2011
+Răspunde
Piticul cu trompeta
+3
Daca cele spuse de cei 2 sunt adevarate ;de ce nu reziliati contractul? Ca si pana acum-voi faceti doar valuri!.
Publicat Vineri, 14 ianuarie 2011
+Răspunde
Soso
+2
Este uluitor ce sentâmplă în România.Primul Ministru afirmă sus şi tare că privatizarea Petrom a fost frauduloasă, că s-a încasat 600 milioane Euro iar valoarea societăţii a fost de 16 miliarde şi procuratura nu se sesizează.Câte miliarde o fi fost comisionul?
Publicat Miercuri, 12 ianuarie 2011
+Răspunde
gicu
+5
oare nu am invatat nici in ceasul al-12-lea ca cel de la cotroceni spune ca altul este vinovat. El se afla [impreuna cu slugile] in spatele a tot ce sa intimplat rau in Romania. Altii au distrus flota, altii au distrus Pnt-cd, altii au taiat pensiile si salariile, el era pe luna si lua notite cu ce se intimpla in tara. Altii trebuie sa aiba 30 ani vechime pt.un salariu macar ca al lui, EBA nu. Sub mandatul lui ceausescu sa vindut energia eftina ,nu sub a lui, el era in alta parte si a venit in tara de citeva luni si a descoperit dezastru. un Pinochio mincinos si cum a zis A. Sobaru '' un diabolic'' care isi uraste propiu popor.
Publicat Miercuri, 12 ianuarie 2011
+Răspunde
gg
+8
O PROSTIE !!!! DACA VRETI SA FACETI CEVA BLOCATI INTRAREA DE LA BIROURILE OMV, CA PETROM NU MAI EXISTA SI DE LA PARCUL OMV-PETROM DIN DAMAROAIA ! MANIFESTATI CONTINUU SAU CLAXONATI IN FATA AMBASADEI AUSTRIEI DIN ROMANIA! OMV ESTE FIRMA AUSTRIACA DE STAT FALIMENTARA INAINTE DE A PRIMI BIR PENTRU INTRAREA ROMANIEI IN UE PETROM -UL ! AFLATI ADRESA DIRECTOAREI OMV MARIANA GHEORGHE A LUI DAN iOAN POPESCU (care a vandut Petrom-ul) SI MANIFESTATI ACOLO ! NU VA MAI COMPORTATI CA HANDICAPATII CU MARUNTIS PRIN BUZUNARE !
Publicat Miercuri, 12 ianuarie 2011
+Răspunde
EU
-1
Niste romani cretini; unii loviti in Basescu, altii in Nastase. Sunteti chiar prosti si meritati sa fiti batjocoriti de acesti neispraviti. Nu putem face diferenta intre ei,deoarece amandoi sunjt hoti la drumul mare. Pacat ca din cauza voastra trebuie sa sufere cateva milioane de romani care au ceva in creier. In loc sa fiti uniti si sa zdrobiti acesti mafioti, voi va asarnati unii impotriva altora. Vai de capul vostru.
Publicat Miercuri, 12 ianuarie 2011
+Răspunde
tepes
-6
Dle Mihail fara atac la persoana,ca este Nastase-garoi o stie toata lumea insa trebuie nominalizati exact cei care au vindut PETROM pe nimic,pt ai arata romanilor ,insa cred ca acesti hoti si banditi se-acopera unil pe altul si ii vom afla la calendele grecesti,din pacate.
Publicat Marţi, 11 ianuarie 2011
+Răspunde
didi
+19
Draga Robert citeste din Memorandum prima parte privind procentele si conditiile de vanzare si spune tu inca odata ce conditii "minunate " pentru statul roman trecuse b(nu e greseala)asescu in acest document.Nici nu te-a interesat ce scrie in document ! Dar faptul ca cineva indraznaste(!?!) sa-l critice pe Basescu te-a dus in pragul nebuniei.Asa erau si ceausistii.Sa aveti parte de el, tu si Mihai ,pana la sfarsitul vietii!
Publicat Marţi, 11 ianuarie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017