×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 06:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
17 moschei „neoficiale" în Bucureşti
WikiLeaks: Extremiştii islamişti din România cumpără imamii unul câte unul
Ahmet Ockun, fostul ambasador al Turciei la Bucureşti
Ahmet Ockun, fostul ambasador al Turciei la Bucureşti

În octombrie 2006, ambasadorul turc Ahmet Ockun a avut o întâlnire cu ambasadorul american în România, Nicholas Taubman. Diplomatul turc a insistat că ar putea să fi pierdut deja bătălia cu extremiștii, care au foarte mulți bani și care "cumpără" imami și chiar copii din comunitate. Okcun i-a mai spus lui Taubman că există și o altă amenințare: PKK (partidul Muncitorilor din Kurdistan, activ în Turcia) strînge bani cu forța din comunitatea turcă din România.

„'Extremismul islamic încearcă să se infiltreze în comunităţi. Încerc să ripostez promovând Islamul aşa cum este înţeles el în Turcia. Am înregistrat succese, dar s-ar putea să duc o bătălie deja pierdută.' Fundamentaliştii au foarte mulţi bani şi se adresează generaţiei tinere. Există 50 de imami recunoscuţi oficial în România, dar numărul lor real este mult mai mare şi asta este îngrijorător, a spus ambasadorul. Extremiştii cumpără imamii unul câte unul. În timp ce în Bucureşti există oficial o singură moschee, alte 17 funcţionează neoficial. Extremiştii au construit orfelinate şi şcoli şi "cumpără" copiii de la părinţi pentru a merge la aceste şcoli. Muftiul Iusuf Muurat este un om bun, dar este tânăr şi are mulţi duşmani", se arată în telegrama publicata de kamikazeonline.ro.

Diplomaţii americani s-au întâlnit şi cu muftiul Iusuf Muurat, care le-a relatat despre presiunile la care era supus din partea ambasadei Arabiei Saudite, care i-a reproşat că nu a incitat comunitatea turcă din România dupa apariţia caricaturilor cu profetul Mahomed, ci a preferat să calmeze spiritele. Ambasadorul saudit i-a transmis lui Muurat că "fundațiile" saudite (despre care nu se precizează nimic în telegrama respectivă) sînt nemulțumite de activitatea muftiului și că Ambasada saudită ar putea fi chiar "mai dură" cu muftiul.

Muftiul a mai precizat că ambasadorul Turciei a fost foarte nemulţumit de sprijinul american pentru restaurarea unui mausoleu din Dobrogea. "Potrivit muftiului, (ambasadorul turc-n.r) şi-a exprimit clar nemulţumirea faţă de implicarea Ambasadei Satelor Unite şi a afirmat că proiectul de renovare a mausoleului 'aparţine Turciei'. Muftiul a declarat că, iniţial, a fost foarte bucuros în privinţa mausolelului, până când ambasadorul Turciei a reacţionat "atât de negativ". El a subliniat că şi-ar dori să continue cooperarea cu Ambasada Statelor Unite în alte proiecte, dar a cerut ca ambasada 'să fie discretă' în ce priveşte cooperarea. El a cerut păstrarea confidenţialităţii asupra întâlnirii sale cu staful ambasadei", se arată în telegrama.

Călin MarchieviciPublicat Luni, 04 aprilie 2011
2849
 | 4
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
marianss
+5
Unele comunitati islamice sapa la temelia statului roman,dezvoltand adevarate lumi paralele,care practica evaziunea fiscala,aduna bani din diverse activitati mai mult sau mai putin legale pentru acte teroriste in alte tari,spala bani negri,etc.De aceea este de dorit limitarea la minimum a vizelor pentru rezidenti din aceste state si informarea fetelor autohtone ce le asteapta in aceste comunitati,in caz de casatorie cu asemenea persoane
Publicat Luni, 04 aprilie 2011
+Răspunde
Vlad
+5
In conditiile in care fratii Basescu sunt angajati in vanzarea de arme catre formatiunile extremist-teroriste din diverse tari musulmane, pe de o parte, iar pe de alta parte, datorita acceptarii de catre guvernul Romaniei de a acorda vize de intrare in tara permanente pentru teroristi, in special din tarile arabe, este si normal ca in Romania s-a format deja un nucleu de comunitati islamice cu caracter terorist care actioneaza de pe teritoriul tarii nostre impotriva tarilor care condamna activitatea acestor bande. Dupa cum reiese si din documentele WikiLeaks, grupari teroriste islamice stau bine mersi in Romania si actioneaza impotriva tarilor din vestul Europei si de pe continentul american. Este de datoria noastra, a fiecarui cetatean, sa demascam pe toti cei care se ocupa cu astfel de activitati si sa comunicam organelor en drept pentru luarea masurilor corespunzatoare. De asemenea, trebuie sa condamnam activitatea guvernului si a presedintelui tarii care accepta fara rezerve aceasta situatie.
Publicat Luni, 04 aprilie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017