×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cine trădează România dansând cazacioc în ritm de ceardaş

Oficiul Uniunii Europene la Chişinău şi, în general, afacerile Uniunii în cel de-al doilea stat românesc sunt, în cea mai mare parte, gestionate de funcţionari reprezentanţi ai Ungariei. Nu pentru că aşa a fost să fie. Chiar şi numai faptul că numele româneşti ale cetăţenilor Republicii Moldova au început să fie scrise în traducere maghiară în documentele eliberate sub autoritatea instituţiilor europene este suficient pentru a ne da de gândit.

În 36 de ani de serviciu sub drapel în arma informaţiilor am învăţat, dar am şi constatat că puterile revizioniste care înconjoară România fac parte dintr-o orchestră, iar orchestra are un dirijor şi un prim violonist.

În materia operaţiunilor secrete ale Rusiei Sovietice, în marea orchestră cominternistă, spionii unguri au fost vioara întâi. Ei au fost cei mai buni agenţi recrutori sub steag străin, care au creat puternice reţele ale subversiunii roşii împotriva democraţiilor occidentale.

Tradiţia consolidată în anii '30 ai secolului trecut s-a dovedit indestructibilă. Până şi Harold Nicholson, "spionul sovietic al lui Măgureanu", a fost recrutat în Vietnam de un ofiţer al Securităţii Ungariei.

Larry Watts ne-a spus zilele trecute că şeful Secţiei România a C.I.A. a fost un american ungur, spion al Moscovei. Dintr-o sursă privată externă am aflat că şi şeful operaţiunilor clandestine ale C.I.A. cu surse umane, până în anii '90, a fost tot un american ungur, devenit atât de periculos încât numai un accident planificat a putut pune capăt dezastrului creat în sistemul securităţii Alianţei.

Un proces celebru din anii '30, intentat reţelei spionajului Ungariei din România (aproximativ 130 de persoane), acoperită de Partidul Popular Maghiar, a scos la iveală cum înaltul prelat Marton Aron (Alba Iulia) a fost manipulat de un ofiţer sârb, agent sovietic, să se pună sub steagul britanic al Intelligence Service, pentru a ascunde coordonarea sovieto-sârbo-maghiară a acţiunilor revizioniste antiromâneşti.

În anii '80, când Moscova a dat undă verde înlăturării violente a lui Ceauşescu, Divizia Ardeal a Securităţii Republicii Populare Ungare a primit ordinul de misiune principal. Pe de-o parte, extremiştii gălăgioşi care să realizeze provocările diversioniste [Szocs Geza, Tokes Laszlo, Kovacs Ara Atilla, Molnar Gusti, Imre Andras, Kiraly Karoly ş.a.], iar pe de altă parte, conspiratorii de la Bucureşti, care să realizeze ori să accepte un atentat, în urma căruia să preia puterea. Preţul: două republici socialiste federative autonome Transilvania şi... Moldova (de la Siret la Bug).

În decembrie '89 se intenţiona aplicarea aceluiaşi scenariu, cu menţiunea că Banatul românesc urma să fie cedat Iugoslaviei.

În actualul context paneuropean, obiectivul strategic al puterilor revizioniste este îndeplinit cu mijloace perfide şi mult mai eficiente, care să conducă la prăbuşirea din interior a graniţelor României, ca urmare trădărilor clasei politice.

Nu putem să nu ne respectăm înţelepţii, în viaţă, ai neamului şi să nu dăm credit avertismentelor acestora, bazate pe precedentele şi faptele istorice pe care le-au studiat ori trăit. Repetat în ultimul an, academicianul Dinu C. Giurescu a tras semnal de alarmă, după semnal de alarmă. Unul mai disperat ca altul. În cea mai recentă luare publică de poziţie, distinsul academician a sintetizat consecinţele atacurilor concertate la adresa integrităţii României, reprezentate de diversiunile regionalizării, Legii educaţiei şi Legii minorităţilor.

O altă voce, cea a cercetătorului în sociologie Radu Baltasiu, director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice (CESPE) al Academiei Române, atrage atenţia: „În contextul actual, Legea Statutului minorităţilor consacră renunţarea de către Statul Român la unele componente ale funcţiilor sale suverane în zonele unde etnicitatea este alta decât cea română. Statul Român nu descentralizează autoritatea, ci renunţă la ea în acele zone unde are deficit de reprezentare. Asistăm astăzi la curioase abandonuri istorice şi la momentul în care statul se retrage din faţa propriilor răspunderi".

Academicianul Dinu C. Giurescu a atras atenţia asupra faptului că Legea minorităţilor, în actuala sa formă, instituie „un guvernământ al minorităţilor naţionale în România" şi, „ca istoric, ca fiu al tatălui şi bunicului meu, nu-mi vine să cred că partidele politice româneşti nu pot să găsească o soluţie împreună ca să păstreze coeziunea Statului Român, să apere identitatea naţională. (...)Am asistat odată la prăbuşirea frontierelor României, în 1940, ca elev de liceu. N-aş vrea să asist a doua oară la prăbuşirea hotarelor ţării, prin voinţa factorilor politici interni".

Obiectivul distrugerii statalităţii României a fost stabilit de către Lenin, imediat după Marea Unire din 1918. În perioada interbelică, spionii şi teroriştii Moscovei şi, deopotrivă, ai Budapestei au deschis fronturile secrete împotriva României. În 1940, ruşii ne-au luat Basarabia, iar ungurii, nord-vestul Transilvaniei. Bulgarii au primit şi ei Cadrilaterul...

Un Partid pentru Moldova Unită cică există. Un Partid al Moldovenilor parcă a existat. Politica falimentară a guvernelor de la Bucureşti în relaţiile cu comunităţile româneşti care ne înconjoară este un fapt ce nu trebuie dovedit.

Astăzi, România se află iarăşi într-un moment critic, faţă de care nu putem să nu ne întrebăm: "Cine trădează România, dansând cazacioc în ritm de ceardaş?"

Aurel I. RogojanPublicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
9426
 | 53
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
magadan
+6
Tradarea si ziarul "Adevarul"sunt unul si acelasi cuvant.De cateva zile sunt cenzurat la Ziarul Adevarul.Am dorit sa se stie si asta.Iar cat despre politica dusa in Romania este o mare pierdere de timp*editat*manii se afunda in nisipuri miscatoare cu fiecare miscare sau zi care trece.Asta e dirijat de la centru ( Piata Rosie ) . Toata bulibasala inca din anii 40 continua si astazi.Azi vedem doar transparenta,un fel de Perestroica lui Gorbi.Ma mir cum ne accepta lumea Occidentala.Probabil suntem o piata buna de desfacere,adica "No mens land"... romani treziti-va.Problema cu "Autonomia" e un fel de aspirina sa putem dormi adanc,sa nu stim ce vrem.Salut romanii (de bine) si ungurii(de bine).
Publicat Duminică, 26 iunie 2011
+Răspunde
Magyar
-14
Aceasta fituica, impreuna cu obielele lui Vadim sunt rusinea presei postdecembriste din Romania. Nu am vazut vreo publicatie mai angajata politic decat mizeria asta. Asa colectie de minciuni si denigrari ordinare nu am vazut in viata mea.Sper din tot sufletul sa aveti soarta lui ZIUA lui Ciripoi.
Publicat Duminică, 26 iunie 2011
+Răspunde
Magyar
-12
Aceasta fituica, impreuna cu obielele lui Vadim sunt rusinea presei postdecembriste din Romania. Nu am vazut vreo publicatie mai angajata politic decat mizeria asta. Asa colectie de minciuni si denigrari ordinare nu am vazut in viata mea.Sper din tot sufletul sa aveti soarta lui ZIUA lui Ciripoi.
Publicat Duminică, 26 iunie 2011
+Răspunde
vali
+12
NU - ROMANIA nu este mosia lui BASESCU sa o imparta Comisia Europeană comunica ca : „Nu este obligatoriu ca un stat membru să fie organizat teritorial în regiuni pentru a primi fonduri europene prin intermediul Programului de Dezvoltare derulat în perioda 2013-2014”, au declarat oficialii de la Bruxelles. "Având în vedere prevederile Regulamentul numărul 1059/2003 al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea unui nomenclator comun al unităţilor teritoriale de statistica (NUTS) precum şi Comunicarea Comisiei (2007)87 şi ştiind că o propunere privind reorganizarea administrativă a Romaniei, agreată pe plan intern, ar trebui înaintată spre analiză catre Eurostat cu cel puţin doi ani inainte de momentul previzionat pentru a intra în vigoare. Ca Romania sa fie impartita in regiuni este necesar prima data sa inceapa desconcentrarea atributiunilor ce revin administratiei centrale catre administratiile locale pentru intarirea rolului autonomiei locale si reducerea numarului de ministere la 8 si a agentiilor care au peste jumatate din bugetarii aparatului de stat. Regionalizarea impune un studiu de impact care sa aibă resursele necesare ori acest proces facut in graba duce la tensiuni sociale si etnice cu repercursiuni asupra cetatenilor – iar reducerea coruptiei si abuzurilor trebuie facute inainte de regionalizare prin adoptarea de urgenta la legilor ce reglementeaza functionarea justitiei si in special a raspunderi magistratilor – legea confiscarilor averilor ilicite si combaterea evaziuni fiscale. Aceasta actiune trebuie sa inceteze privind regionalizarea – fiindca modernizarea statului roman trebuie sa inceapa cu respectarea CONSTITUTIEI ROMANIEI – de catre toti cetatenii Romaniei – inclusiv de Presedintele Romaniei – Parlament – Guvern – Justitie.
Publicat Duminică, 26 iunie 2011
+Răspunde
unu
-17
rogojeane...cat mai da cornel la kilu de latura? fuamea mare, daca escrochescu a ajuns sa plateasca securisti sa-i scrie laturile.
Publicat Duminică, 26 iunie 2011
+Răspunde
Lemnaru
+12
In contextul acestui articol as adauga si faptul ca nu numai soparlele corcite de agenti maghiari sunt "luptatorii" spre a distruge statul Romania ci si multe alte fundatii, organizatii si alte forme....sunt bine insurubate in aceasta lupta, printre care se afla si Soros cu toata sleahta ce ii este indatorata. Si-a implementat supusii si i-a diriguit sa aiba misiuni precise in toate structurile Romaniei - incepand cu cele mai importante. Daca Romania NU mai dispune de servicii secrete sa mai apere acest stat - ce se va intampla pe mai departe ? Tradarea Romaniei si a romanilor este atat de evidenta si fatisa, incat demagogia actualului Presedinte si echipa de mediocri pe post de guvern este perdeaua zdrentuita prin care se vede o realitate trista a situatiei in care ne aflam.
Publicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
+Răspunde
myself
+7
tu base de mana cu regel falus
Publicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
+Răspunde
Americanii-s de vina
+12
Aia au incercat sa ne desfiinteze si n-au reusit. Las ca se pare ca reusesc occidentalii. Pupati-i in dos pana la moarte.
Publicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
+Răspunde
Americanii-s de vina
+14
Aia au incercat sa ne desfiinteze si n-au reusit. Las ca se pare ca reusesc occidentalii. Pupati-i in dos pana la moarte.
Publicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
+Răspunde
monte cristo
+7
Va rog sa nu va suparti dar politica pe care o practicati privitor la a ne comporta civilizat in ce scrim poe sticla, este desantata si jigneste cititorii care va acceseaza in fiecare zi. Dv. ne cereti sa fim civilizati, sa nu jignim sau sa nu folosim cuvinte care nu se plieaza pe sticla !!!! Poate ca asa este normal, DAR PE EI, pe jigo......diiile de la putere dece nui cenzurati, cand o tiganca este imputita, cand visina este rosie iar dna. E.U. vrea sa o faca portocalie, dece nui CENZURATI domnilor. Peomit xa de astazi nu va mai citesc, Cenzura era pe timpul impuscatului nu7 acum.
Publicat Sâmbătă, 25 iunie 2011
+Răspunde
Recomandate
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 17 ore şi 19 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 10 ore şi 31 minute
Protestul lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis
Publicat acum 11 ore şi 9 minute
Demisie din USR: Adio, dar rămân cu tine
Publicat acum 11 ore şi 53 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 20 minute