×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 19:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Isărescu despre Roşia Montană: Preşedintele a făcut o opţiune strategică, ea nu se întâmplă peste noapte

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni, la Constanţa, că a decis instituirea unui comitet de lucru care să analizeze structura viitoarei rezerve a României, susţinând că în prezent rezerva de aur a băncii centrale este adecvată, dar nu se ştie ce se poate întâmpla în următorii ani.

"Am văzut că s-a speculat pe acest lucru. Când am spus că rezerva de aur a Băncii Naţionale este adecvată, m-am referit la un moment dat, la momentul actual, peste 3-5-10 ani vom face alte judecăţi. (...) am hotărât instituirea unui comitet de lucru care să discute despre structura viitoare a rezervei naţionale a României, despre mărirea ei, sunt lucruri pe care le vom face publice la momentul respectiv", a spus Isărescu, citat de Mediafax.

Întrebat ce-ar însemna pentru BNR reactivarea minelor de aur de la Roşia Montană, guvernatorul a afirmat că subiectul va fi analizat în cadrul Consiliului de Administraţie al băncii centrale.

"Preşedintele a făcut o opţiune strategică, ea nu se întâmplă peste noapte, exploatarea zăcămintelor de aur ale României se va face în timp. Eu cred că nimeni nu a înţeles că mâine se vor dubla rezervele de aur. Rezerva internaţională a Băncii Naţionale este, de fapt, rezerva statului român, administrată de către Banca Naţională. Noi o administrăm, dar legat de structura ei, de mărimea ei, aceasta este o decizie strategică, are o importantă componentă politică. Noi am luat notă de opţiunea pe care a luat-o preşedintele şi o vom analiza în cadrul Consiliului de Administraţie al BNR", a arătat Isărescu.

Publicat Luni, 05 septembrie 2011
1877
 | 10
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
optiunea strategica
+2
optiunea strategica este sa ramana aurul in pamant si cianurile in Canada si Barbados; asta DA optiune strategica
Publicat Marţi, 06 septembrie 2011
+Răspunde
proiecte nu hotzie
+3
proiecte nu hotzie, iar asta e hotzie - asa NU
Publicat Marţi, 06 septembrie 2011
+Răspunde
Mony
-10
E si normal sa existe o strategie de dezvoltare si o viziune pe termen lung. Nu cred ca a inteles cineva ca aceste beneficii sau ca rezultatele masurilor propuse se vor vedea imediat. Chiar si implementarea proiectului pentru a genera profit va mai dura.
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Andreea
-10
Evident ca proiectul a trecut prin numeroase evaluari si daca presedintele il sustine, stie care sunt implicatiile si nevoile carora le raspunde, solutiile aduse pentru probleme actuale si beneficiile.
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Ade
-11
Poate in viitor, asa cum declara si Isarescu, va fi nevoie de rezerve mai mari pentru a asigura stabilitatea economica. Nu se stie cum evolueaza pietele si ce alte crize financiare mai vin. In plus, trebui sa incepem sa achitam si datoriile externe.
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Eva
-32
Asa e, strategiile se construiesc in urma analizelor amanuntite, a consultarilor din perspective diverse si a evaluarii beneficiilor pe termen scurt si lung. Presedintele sustine proiectul pentru ca de cand e propus a avut timp sa-l intoarca pe toate partile si inseamna ca e nevoie de beneficiile pe care acesta le genereaza.
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Aneta
-9
Asa e, nu se stie niciodata ce se intampla si ce nevoi sunt de rezerve pentru stat. Mai ales ca in ultima vreme s-a tot vorbit de o posibila noua criza economica la nivelul Europei.
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
aurul, Pentru ROMANIA
+9
aurul, pentru ROMANIA, adica sa ramana acolo unde este pana va veni vremea sa fie al Romaniei si nu al unor venetici fie de unde ori fi acestia
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
@Alexandra,Sergiu,de fapt
+10
cred ca sunteti niste trepadusi antiromani : ce ne incalzeste ca suntem pe I loc in "exploatarea aurului",cand aurul merge tot la straini,la canadian et . &???? BN va astepta 26 de ani,an de an sa arunce canadianul excroc cateva milioane cu care aurul trebuie cumparat pt.a intra in rezerva Statului! -o companie care exploateaza probabil resursele oriunde aiurea in lume,lasand oameni saraci,bolnavi,tari saracite in urma! in timp ce coteaza la Bursa din vancouver ceva ce nu-i apartine,in timp ce a mituit toata Alba,deva si toata Romania sa puna mana pe resursele tarii! Acum apare si Basescu acest tradator care nu arata Contractul incheiat cu canadianul s avedem si noi ce "profituri"avem adica ce NIMIC vom lua! Acest proiect este o inselatorie ,o excrocherie ,tradare de tara! am dat petrolul austriecilor pt.a intra in UE,acum ce motiv avem? cere cineva revizuirea contractului cu OMW ? de ce austriecii mor batrani si bogati,de ce sunt civilizati si stau la umbra si noi vindem lumii resursele tarii care potrivit Constitutiei nici nu pot fi vandute? de ce vindem pe nimic materie prima ,de ce suferim de saracie? Cine il obliga pe Basescu sa vand desi nu ne alegem decat cu praful de pe toba ,aurul?In mana cui este Tara,Romania? orice copil intarcat vede ca Romania nu ia nimic de aici,paote doar niste salariati si fucntionari corupti pt.buzunarele lor: cu ce pret,cu ce sacrificiu?
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Alexandra
-10
Trebuie doar sa nu ne mai speriem asa de tare de cuvantul "Cianura". este folosit de mult timp in conditii de siguranta peste tot in lume. la noi de ce nu s-ar putea?
Publicat Luni, 05 septembrie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017