×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 11:37
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cercetările şi invenţiile româneşti, prezentate în această săptămână la Romexpo
Foto Agerpres
Foto Agerpres

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică va organiza, în perioada 5-8 octombrie, în Complexul Expoziţional Romexpo, expoziţia realizărilor cercetării româneşti - "Salonul Cercetării" şi cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi "INVENTIKA 2011".

Salonul INVENTIKA, care beneficiază de susţinerea Camerei de Comerţ si Industrie a României şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, se va desfăşura în Complexul Expoziţional ROMEXPO, în aceeaşi perioadă cu Salonul Cercetării, în cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti - TIB 2011.

Organizarea simultană a acestor două evenimente îi pune pe inventatori şi cercetători faţă în faţă cu industria, reprezentată prin importante firme producătoare şi comerciale româneşti şi străine, devenind mediul ideal de promovare a inteligenţei tehnice româneşti în competiţia internaţională.

Inventatorii participanţii vor beneficia de sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM Bucureşti.

În cadrul Salonului INVENTIKA-2011 va fi organizată o secţiune dedicată tinerilor inventatori, grupaţi în "Salonul Tinerilor Inventatori", eveniment aflat la cea de-a doua ediţie şi realizat în colaborare cu Unitatea Executiva pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Se urmăreşte astfel încurajarea tinerilor elevi şi studenţi români să creeze, să inventeze şi mai ales stimularea lor de a-şi prezenta realizările, atât în faţa specialiştilor, cât şi în faţa presei, a publicului vizitator.

Jurizarea invenţiilor va fi făcută de un Juriu Internaţional, care va decide câştigătorii premiilor.

Veridicitatea datelor de înscriere transmise de către solicitanţi va fi verificată cu sprijinul OSIM. Lista finală a invenţiilor participante va fi aprobată de către conducerea ANCS.

Publicat Marţi, 04 octombrie 2011
3141
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017