×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 20 noiembrie 2017, 05:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Se pune sub protecția marilor baroni ai PDL
Teodor Baconschi fuge de București

Ministrului de externe al României, bucureștean getbeget, îi este frică de confruntarea cu electoratul din Capitală. Drept urmare, el va candida în 2012 într-un colegiu unde va beneficia de protecția baronului PDL, Gheorghe Flutur.

Baconschi anunță că va candida în Bucovina

În cadrul unui interviu acordat postului RFI, ministrul de externe și totodată prim-vicepreședinte al PDL, Teodor Baconschi, a anunțat că la alegerile din 2012 va candida într-un colegiu din Bucovina. «Nu mi-am ales încă un colegiu pentru bunul motiv că există aceste dezbateri despre o nouă lege electorală, despre regionalizare, despre reîmpărţire administrativă», a spus Baconschi. Întrebat însă ce preferințe are, ministrul de externe a spus fără să ezite: Bucovina. «E o zonă cu oameni liberi, unde efectele comunismului nu au fost atât de dramatice şi unde am şi rădăcini», a precizat Baconschi.

Mențiunile lui Baconschi privind rădăcinile lui bucovinene nu sunt chiar reale. Bunicul și tatăl său s-au născut în Basarabia, nu în Bucovina. În ceea ce-l privește, Theodor Baconschi s-a născut în București, a studiat aici, el neavând concret nicio legătură directă cu zona Bucovinei.

De ce vrea un colegiu în Bucovina

De ce vrea Teodor Bacoschi să candideze în Bucovina, mai precis într-un colegiu din județul Suceava, este simplu de explicat. Suceava este un fieff al unuia dintre cei mai mari baroni locali ai PDL, și anume Gheorghe Flutur, care controlează cu autoritate județul. La alegerile din 2008, cele 10 colegii de la Cameră au dat 5 deputați PDL, 3 PSD și 2 PNL, iar cele 4 de la Senat au fost câștigate de PDL – 2, PSD – 1, PNL – 1. Chiar dacă la ora actuală PDL este în mare pierdere de procente, în județul Suceava principalul partid de guvernământ stă încă bine. În plus, cu două excepții, parlamentarii actuali ai PDL din județ nu sunt nume sonore, oricare poate fi dat la o parte și în acest caz lui Baconschi i se poate da un colegiu sigur. Nu în ultimul rând, chiar dacă prin constituirea USL, forța opoziției a crescut mult – inclusiv în județul Suceava – în această zonă, ca și în Neamț (fiefful unui alt mare baron PDL, Gheorghe Ștefan – Pinalty), Gheorghe Flutur dispune de toate condițiile pentru a pune în aplicare "planul B" în alegeri, adică, obținerea voturilor prin metoda sacoșa, găleata cu produse ș.a.m.d..

Să nu uităm că același Gheorghe Flutur i-a propus recent și ministrului Elena Udrea să candideze într-un colegiu din județul Suceava. Nu întâmplător, foarte multe fonduri de la ministerul pe care Elena Udrea îl conduce au avut drept destinație zona Bucovinei.

De ce fuge Baconschi de București

Se știe, sistemul uninominal a fost creat, printre altele, pentru a se evita pe cât posibil parașutarea candidaților de la centru în teritoriu și pentru o mai strânsă legătură între ales – în pricipiu om al locului - și alegători. Faptul că Teodor Baconschi – repetăm bucureștean getbeget – nu intenționează să candideze în București are o explicație foarte simplă. Baconschi știe că electoratul din București este unul foarte bine informat și că îi cunoaște la perfecție activitatea. Sau mai precis, inactivitatea. Să nu uită, Teodor Baconschi, în calitate de ministru de externe nu a avut reacții în repetate rânduri când România și românii au fost jigniți de medii de informare sau oficiali din alte țări, nu a acordat asistența care se impunea în cazul românilor aflați în dificultate în teritorii afectate de evenimente violente și, nu în ultimul rând, chiar zilele trecutem a jignit grav milioane de români, făcându-i cerșetori. În București, în orice colegiu, Baconschi nu ar ocupa nici măcar locul doi, dar într-un colegiu rural din Suceava – unde informația pătrunde mai greu – are șanse, cu sprijinul lui Flutur, să ajungă în parlament.

Lucian GheorghiuPublicat Duminică, 16 octombrie 2011
2258
 | 12
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
2004,ANUL BLESTEMAT
+1
ADICA? SA INTELEGEM CA LOCUITORII DE RAMASITA DE BUCOVINA,ATITA CIT A RAMAS IN ROMANIA, ESTE LOCUITA DE IDIOTI? MA SI CIT AR FI OMENASII AIA DE ISI SPUN BUCOVINENI DE PROSTI? CAM CIT SA-L ALEAGA PA BACONSCHI? ATIT DE? ATUNCI SA IL ALEAGA! SI PRAFUL SA SE ALEAGA SI DE EL SI DE EI!!!!! LA O ADICA!!!!
Publicat Miercuri, 19 octombrie 2011
+Răspunde
Marian
+5
Candidez in Bucovina pentru ca nu a fost afectata de comunism. Adica eu marele democrat, un liberal get-beget nu pot fi inteles de comunistii din Bucuresti. Cata nesimtire! Sa inteleg ca asta e cauza pentru care nu a avut nicio reactie cand Romania era jignita. Nu se identifica cu locuitorii atinsi de comunism( nu doar din Bucuresti, ci din toata tara, mai putin Bucovina, desigur).
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
baciul
+7
Baconschi este destept, se duce acolo unde se duc si fondurile. Au om pus bine la minister, Udrea se misca conform planurilor.
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
razvan
+6
Baconschi il va trage alaturi de el si pe "Mesia" Mihail Neamtu. Doar merg impreuna la toate evenimentele organizate de PDL
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
Dixi
+9
Sucevenii, in mandria lor, nici nu vor sa se numeasca moldoveni, ci bucovineni, dar daca il vor mentine pe Flutur (scriitorul de mesaje cu oi pe dealuri) si-l vor alege si pe acest borfas Baconschi, atiunci e vai mama lor.
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
Valter Cojman
+9
Proppun un titlu de film: " Un tembel in Bucovina"... Oare crede ca mai are vreo sansa?
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
Constanta Antonov
+10
Articol bine scris descriind realist evaziunea morala a ministrului.... Familia Antonov a trimis o petitie Presedintelui Basescu si Ministerului de Externe in luna Iunie, 2011 acuzind corpul diplomatic roman din SUA de coruptie, acceptare de mita in perioada 1995 -1999 de la guvernul American pentru a ignora atrocitatile mentinute impotriva familiei exemplare de romani cu un copil minor de un gruo de ura ca pedeapsa pt. afirmarea de drepturi civile, de proprietate si constitutionale in curtile de justitie americane .Ministerul de Externe sub administratia lui Teodor Baconschi neaga orice responsabilitate legala pentru incalcarile de legi ale corpului diplomatic roman in SUA cind in timp ce au promis asistenta legala, au colaborat cu grupul de ura sa comita cele mai inumane acte.
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
Huliganul
+11
asta n-are nicio treaba cu Romania, el trebuie vazut ca fiul unui bolsevic.
Publicat Luni, 17 octombrie 2011
+Răspunde
Insectolog
+14
Se sparge musuroiu', fug care-ncotro. In curand vom vedea la mica publicitate: Caut gaura de sarpe. Spaga grasa!
Publicat Duminică, 16 octombrie 2011
+Răspunde
gorun
+12
Oooh! Ce veste! Fluturu cu cap de mort il ia sub aripa sa ocrotitoare pe grasanul hot de voturi! Vor fura impreuna voturile.
Publicat Duminică, 16 octombrie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017