×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 10:43
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Mafia siciliană poate lua notiţe
Caracatiţa Portocalie de la Cluj

Valul de reţineri şi arestări de la Cluj scoate la iveală doar o mică parte din încrengătură mafiotă ce a pus stăpânire pe judeţ. Dezvăluirile din cotidianul.ro pe tema zecilor de milioane de euro ''sifonate'' de Caracatiţa Portocalie pe relaţia bani de la stat, imobiliare, trusturi de presă, continuă cu ceea ce s-a numit Afacerea Tower. Dacă procurorii au scos la iveală reprezentanţi la vârf din Primărie şi Consiliul Judeţean, acuzati de coruptie, iată că noi mergem mai departe, arătând şi implicarea deputatului Daniel Buda în afacerea menţionată mai sus.

Reţeaua Tower

O parte din afacerea Tower o reprezintă proiectul Silver Tower, o clădire de birouri din centrul Clujului evaluată la cinci milioane de euro şi ridicată intr-un târziu, după o serie de inginerii financiare şi schimbări de asociaţi ce au dus la spălarea unor alte milioane de euro. Bineînţeles, la tăierea panglicii, nu au lipsit prefectul şi primarul . Dar să revenim la deputatul Daniel Buda, îmbogăţit peste noapte după vânzarea către societatea Silver Development a unor apartamente şi terenuri. Daniel Buda, absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole, şcolit ulterior în SUA şi indicat de blogul Inpolitics ca făcând parte din filiera penticostală de la vârful PDL, s-a asociat cu româno-americanul Mihai Chezan, cel care a ţepuit multe firme de construcţii şi zeci de clujeni care dăduseră avansul pentru apartamente în centrul Clujului. Acest Mihai Chezan a înfiinţat iniţial societatea Tower, care la nici două săptămâni după înmatricularea la Registrul Comerţului, a reuşit performanţa să intre printr-o asociere dubioasă în posesia unui teren din centrul Clujului evaluat la cinci milioane de euro, aparţinând Universităţii de Ştiinţe Agricole. Firma Tower intrase apoi ca asociat in Silver Development, de la care deputatul Daniel Buda a cumpărat un imobil în construcţie cu nu mai puţin de 3.500.000 de lei. Bineînţeles că Mihai Chezan, urmărit de fiscul american pentru o serie de alte inginerii financiare de peste Ocean, falimentează Silver Development, îşi deschide cutii poştale în paradisul fiscal din insulele Seychelles şi îşi cedează părţile sociale. Beneficiarul unora dintre aceste acţiuni la Silver este şi Liliana Buda, soţia deputatului PDL. Aşadar, prin ieşirea lui Chezan, imobilul este in bună măsură preluat de Liliana Buda.

Ştergerea urmelor

Ulterior şi soţia deputatului părăseşte firma, care este preluată practic prin cesiuni succesive, de o anume Diţă Ramona Valerica, o tânără din Râmnicu –Vâlcea urmărită de fisc pentru neplata unor datorii făcute pe o altă firmă cu sediul in Vâlcea. Aşadar, un interpus devine peste noapte patron al clădirii de birouri din centrul Clujului dar şi al trustului de media format din ziarul Ziua de Cluj şi Realitatea TV Cluj. Însă despre cum au fost preluate instituţiile respective de presă şi mai ales de către cine, vom vorbi într-un episod viitor. Cotidianul.ro a dovedit faptul că Ramona Diţă este practic un element de decor în firmele din Cluj ce deţin ziare şi imobile de milioane. Ea nici măcar nu a fost prezentă la inaugurarea Silver Tower, clădire pe care chipurile o deţine. De asemenea, nu este cunoscută prin redacţiile amintite ,Ramona făcându-şi veacul prin Bucureşti. Ditamai patroana lucrează la ofertare, în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania (sediul din Bucureşti), firmă condusă de fostul asociat al directorului de la Ziua de Cluj. De remarcat faptul că aceasta firmă de insolvenţă (CITR) a gestionat falimentele societăţilor ce făceau parte din Megaafacerea Tower.

Marcel BărbăteiPublicat Joi, 10 noiembrie 2011
7625
 | 42
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Carcotasul de serviciu
+4
Doamne ce nume mai au infractorii astia portocalii: BUDA, BASE, (oare au si vre-un BUCA). Cred ca astia sunt si rude intre ei - prea au nume cu iz de hazna (politica desigur). Vai de viitorii lor colegi de celula (nu de partid) ce mirosuri pestilentiale vor trebui sa suporte!
Publicat Marţi, 15 noiembrie 2011
+Răspunde
Ovidiu
+3
NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE!!! Justitia este aceeasi pentru toti! Ai pus botul si ai bagat ceva in buzunar trebuie sa raspunzi pentru faptele tale indiferent cum te cheama si ce functie ai! Ma bucur ca in sfarsit justitia nu actioneaza la comada politica! Mai e o speranta pentru toti oamenii cinstiti din tara asta! BRAVOO DNA!!
Publicat Sâmbătă, 12 noiembrie 2011
+Răspunde
MRuxandra
+3
Se pare ca justitia de fapt functioneaza in romania indiferent de culoarea politica. Orice om trebuie sa plateasca pentru faptele sale.
Publicat Sâmbătă, 12 noiembrie 2011
+Răspunde
Razvan
-2
Gresit gresit gresit !!!! Simplul fapt ca a fost arestat inseamna ca justitia romana isi face datoria , contrar zvonurilor lansate de USL. Nu totul e un joc politic sa stiti.
Publicat Vineri, 11 noiembrie 2011
+Răspunde
Shrek cel Portocaliu
+8
In sfarsit li s-a dat in gura dar cati mai sunt la rand....Se pare ca definitia politicianului este prost inteleasa si se apreciaza dupa gradul de a baga mana in buzunarul celuilalt.De 22 de ani fac acelasi lucru unii au fost prinsi si altii nu, ce pacat.Dormi in pace.Acum cad PDL a trecut de la stanga la dreapta ca stergatorul de parbriz ii mustra constiinta si se erijeaza in Jack Spintecatorul.O masa de gunoaie care compromit si pe celelalte usi de biserica.Asta e numai din gunoi dar la altele care sunt mai tari....cam cat. De 22 de ani fac acelasi lucru care l-au mostenit din comunism si iata ca acum s-au trezit dar nu destul.Cum credeti ca se face avere daca nu furi si smecheresti ceva cat de cat.Partidele sunt pline de gunoaie si salubrizarea inca nu exista.
Publicat Vineri, 11 noiembrie 2011
+Răspunde
Criss
-6
Daca asta era de la PSD striga ca totul e politic si e mana lui Basescu si a securitati, fiind de la PDL nu mai poate sa faca scandal, dar e impresionant ca justitia a inceput sa dea si in cei de la putere lucru care nu se intampla pe vremea lui Iliescu, perioada in care au fost facute cele mai mari devalizari si falimente, asta de la Cluj e mic copil pe langa cei din perioada PSD.
Publicat Vineri, 11 noiembrie 2011
+Răspunde
clujean
+23
cand ma gandesc ca si ACUM, dupa ani de jaf la drumul mare, clujenii se declara sustinatori ai pedele, imi vine sa plec dracului din tara asta domniata de banditi si de cretini fuduli.
Publicat Joi, 10 noiembrie 2011
+Răspunde
Ce întâlnire memorabilă!
+27
Cum de Buda, absolvent de zootehnie la liceu și la facultate, a susținut doctorat în filosofie cu fostul prof. de marxism-leninism Kallos care avea la data susținerii (7 iulie 2006) 80 de ani? Unde s-au cunoscut pe plan academic junele zootehnist și bătrânul profesor pensionar?
Publicat Joi, 10 noiembrie 2011
+Răspunde
ROBERTA HOATA.
+32
CAND VIDANJATI, FRATILOR, HAZNAUA PDL-ISTA, CU MIROS PESTILENTIAL?
Publicat Joi, 10 noiembrie 2011
+Răspunde
2004,ANUL BLESTEMAT
+45
CHIAR A FOST UN AN BLESTEMAT! MULTUMITA NOUA ACESTI DEGENERATI AU PUS MINA DEFINITIV PE PUTERE! SA NE FIE DE BINE,DOMNILOR ELECTORI! SA NE FIE DE CAP!!!!
Publicat Joi, 10 noiembrie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017