×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 22 noiembrie 2017, 14:50
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
The Times: România, pe ruta traficului iranian de droguri

Gardienii Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului islamic iranian, conduc o reţea globală de trafic de droguri, care trece şi prin România, pentru a susţine organizaţii teroriste care acţionează împotriva Occidentului, transmite Mediafax.ro.

Potrivit unor foşti oficiali ai Gardienilor Revoluţiei, citaţi vineri de cotidianul britanic The Times, membri ai gărzii de elită au preluat industria de trafic de droguri din Iran şi folosesc veniturile - estimate la zeci de miliarde de dolari - pentru a finanţa reţele globale de criminalitate şi organizaţii teroriste care acţionează împotriva Occidentului.

Articolul notează că sute de persoane sunt executate anual în Iran pentru trafic sau posesie de droguri, în cadrul politicii dure a autorităţilor împotriva narcoticelor, în timp ce Gardienii Revoluţiei sunt implicaţi în secret într-o afacere profitabilă cu heroină, opiu şi metamfetamine.

CIA a identificat cel puţin un comandat al Gardienilor Revoluţiei implicat direct în traficul de droguri din Afganistan prin Iran, au precizat sursele citate de The Times. Sursele au mai numit alţi doi oficiali implicaţi, inclusiv comandantul din Teheran al Gardienilor Revoluţiei Abdullah Araqi, suspectat că are relaţii cu lumea interlopă din estul Europei.

Conform The Times, iranienii folosesc nave şi avioane pentru a transporta droguri în Albania, Bulgaria şi România, iar de acolo în vestul Europei. "Ni s-a spus că drogurile vor distruge fiii şi fiicele Occidentului şi că trebuie să-i omorâm. Vieţile lor valorează mai puţin pentru că nu sunt musulmani", a declarat un fost membru al Gardienilor Revoluţiei.

Informaţia este publicată de The Times în contextul descoperirii unui presupus complot pus la cale de Iran împotriva ambasadorului saudit la Washington. Acesta ar fi urmat sa fie ucis de ex[plozia unei bombe într-un restaurant din New York. Sursele care au vorbit despre acest atentat au susţinut că Iranul dorea să-şi extindă ruta traficului cu narcotice şi în America de Nord. Cel care ar fi trebuit să comită atentatul era, de altfel, membru al Zetas, unul din cartelurile mexicane ale drogurilor.

Publicat Vineri, 18 noiembrie 2011
898
 | 4
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ion
+2
mincati kakat cu amindoua miinile
Publicat Vineri, 18 noiembrie 2011
+Răspunde
observator
+1
Times incearca sa abata atentia de la luptele de strada din Anglia. Acolo sunt incidente permanente si se consuma droguri de 1000 de ori mai mult ca in Romania sau Bulgaria. Si totusi nu vor sa vada barna din ochii lor...
Publicat Vineri, 18 noiembrie 2011
+Răspunde
sanki
0
EBA cea frumoasa si desteapta stie ceva despre asta ??????????????
Publicat Vineri, 18 noiembrie 2011
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017