×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 16:25
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Nimic nu a fost întâmplător
Un SRI-ist dezvăluie: anarhiştii au fost plătiţi
Foto: Tudor Vintiloiu
Foto: Tudor Vintiloiu

Un cadru SRI a rupt tăcerea şi sub protecţia anonimatului ne-a făcut o serie de dezvăluiri interesante. Iniţiatorii violenţelor de duminică noaptea ar fi fost plătiţi de PDL Bucureşti.

„S-au plătit bani grei pentru acţiunile violente"

Un cadru al SRI - care nu agrează o serie de practici ale Puterii - a făcut, sub protecţia anonimatului, o serie de dezvăluiri privind actele de violenţă de duminică noaptea. „Nimic nu a fost întâmplător duminică noaptea. Totul s-a desfăşurat conform unui plan bine pus la punct la care au achiesat şi unii dintre şefii dispozitivelor de jandarmi. În mod normal, aceştia ar trebui deferiţi de urgenţă Parchetului Militar pentru că în primul rând au pus în pericol integritatea corporală a propriilor subordonaţi. Aşa-zisa tactică eronată a forţelor de ordine s-a datorat exclusiv ordinelor date de şefii de dispozitive. S-au plătit bani grei pentru dezordinile şi vandalizările din zona Pieţei Unirii. Se miza că violenţele vor avea drept efect fie încetarea, fie decredibilizarea totală a manifestaţiei din Piaţa Universităţii. După cum se vede, nu s-a reuşit nici una, nici alta". Întrebat cine a finanţat „operaţiunea", interlocutorul nostru a precizat: „Organizaţia din Bucureşti a unui partid politic". Întrebat dacă partidul face parte din coaliţia aflată la guvernare, răspunsul a fost sec: „Principalul partid aflat la guvernare". Nu toţi cei care au participat la actele de violenţă au fost stimulaţi financiar. „Au primit bani doar aşa-zişii organizatori. Restul au fost masă de manevră. Repet, suma a fost însă una consistentă".

Planul B al diversiunilor - dezbinarea manifestanţilor

Dacă actele de violenţă nu au avut efectul scontat, „păpuşarii" care au misiunea de a destabiliza manifestaţiile au trecut la planul B: dezbinarea protestatarilor. A apărut - luni la Cluj, marţi la Braşov şi Bucureşti - sloganul „PDL-USL, aceeaşi mizerie!". Paradoxal, în oraşele amintite, după ce „iniţiatorii" dau tonul, o parte dintre manifestanţi, care doar cu câteva clipe înainte scandau „Anticipate, anticipate!", preluau sloganul aşa-zis apolitic.

Surprinzător, cei care au lansat sloganul sunt reprezentanţii entităţilor Agenţia de Monitorizare a presei - Mircea Toma, şeful acestui ONG, a recunoscut pentru cotidianul.ro paternitatea sloganului - şi Miliţia Spirituală. Mircea Toma susţine că prin acest slogan nu face vreun serviciu actualei Puteri şi că el reprezintă aspiraţia „unei părţi a populaţiei" pentru o nouă clasă politică. Pe foarte, foarte multe forumuri şi bloguri sloganul este condamnat virulent, dar într-un limbaj civilizat, şi este considerat ca fiind o comandă venită din zona Puterii. „Cum poţi cere demisia guvernului, cum poţi cere anticipate, când blamezi şi alternativa la actuala Putere" este laitmotivul întâlnit pe foarte multe site-uri.

Mircea Toma a mai recunoscut - un blog a publicat în premieră informaţia - că s-a aflat printre cei care „am semnalat" prezenţa lui Ludovic Orban în faţa Teatrului Naţional şi că de aici au plecat huiduielile. „A venit cu oamenii lui să facă o baie de mulţime. Este un politician compromis", a spus Toma, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Liberalul a venit doar cu un consilier şi o consilieră, „oamenii lui" fiind de fapt simpli manifestanţi care au făcut zid în jurul lui după ce doi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie (asociaţie de revoluţionari arondată Puterii) au lansat, în zona „Dunărea", primele scandări împotriva lui. Paradoxal, după „semnalarea" prezenţei lui Orban, cca 40-50 de tineri, după ce scandau „pleacă acasă!", „comunistule!", „hoţule!", se întrebau unii pe alţii cine este persoana împotriva căreia strigă.

Comparaţie cu demonstranţii de stânga din 1968

Ceea ce pare stupefiant, un text apărut pe site-ul Miliţia Spirituală face o comparaţie a susţinătorilor sloganului mai sus amintit cu „generaţia care a schimbat în 1968 clasa politică americană". După cum se ştie, protestatarii anului 1968 (nu doar cei din SUA) au fost adepţi ai stângii, ai neomarxismului, ai neo-troţki-smului şi anarhişti, iar mişcările de protest au fost finanţate direct sau indirect de către URSS. Tot pe site-ul Miliţiei Spirituale a mai apărut un text în care ni se spune că protestatarii care s-au luptat cu jandarmii în perimetrul Colţea-Budapesta sunt de fapt „generaţia adormită, tinerii apatici, ăia care o ard prin cluburi şi salvează lumea cu un like. De data asta au salvat-o agitând pumnii spre jandarmi, ridicând baricade şi aruncând bucăţi de borduri"...

Update: Partidul lui Dan Diaconescu a preluat sloganul lui Mircea Toma

„PDL=USL=Mizerie", sloganul lansat de ONG-ul condus de Mircea Toma, susţinut şi de alte entităţi de stânga şi proto-comuniste, a fost preluat sub forma „USL=PDL=Mizerie" şi exploatat la „sânge" de către partidul de televizor condus de Dan Diaconescu. O fiţuică sub forma unui ziar tipărit în 2 pagini, sub semnătura unui (cândva) ziarist, care preia sloganul mai sus amintit şi-l arondează partidului Dan Diaconescu, a fost distribuită miercuri la lăsarea întunericului manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Se confirmă astfel speculaţiile privind intrarea respectivei grupări în siajul actualei Puteri, din moment ce a achiesat la una dintre diversiunile puse la cale pentru destabilizarea morală a manifestaţiei. Este însă de-a dreptul condamnabil şi chiar grotesc faptul că fiţuica respectivă, exact în ziua comemorării lui Cristian Paţurcă, îi parafrazează „Imnul golanilor". Versificaţiile puse în pagină confirmă şi sloganul preluat: „Mai bine ciumpalac decât PDL-işti/ Mai bine viermi, decât USL-işti...". Pentru „credibilitate", pe prima pagină mai apar cu poze citate din Mihai Eminescu şi părintele Constantin Galeriu. Alăturarea acestor nume sacre cu Dan Diaconescu reprezintă mai mult decât o impietate.

Diana DumitrescuPublicat Joi, 19 ianuarie 2012
35484
 | 165
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Din diaspora
+4
PDL + Basescu: ati vazut ce elegant s-a retras Sarkozy? aveti multe de invatat, mitocanilor!
Publicat Miercuri, 09 mai 2012
+Răspunde
George
+7
Propaganda PDL in plina desfasurare prin postacii din sediul partidului.Intrebarea este cine a distrus ROMANIA,cine a saracit poporul???,raspunsul este usor ,cei care au condus tara in special in ultimi patru ani ,mai pe limba noastra PDL-ul.PS, voi postacii inrolati in PDL sunteti Cooperativa Munca in Zadar. Nimeni, dar absolut nimeni, nu va mai crede.
Publicat Sâmbătă, 14 aprilie 2012
+Răspunde
Arpad
+14
Derbedeul Mircea Toma e acolitul lui Tokes. Huoooooo! Nu suntem lichele toti ungurii.
Publicat Miercuri, 04 aprilie 2012
+Răspunde
vai, tara mea cea jefuita
-8
toti sunt compromisi, casa regala inclusa, pt ca este prin Duda Radu inrudita cu bolsevicul Iliescu.Multe nu stie acest popor. Asta este baiul
Publicat Marţi, 27 martie 2012
+Răspunde
magadan
+11
Actuala conducere intrece orice asteptare.
Publicat Sâmbătă, 17 martie 2012
+Răspunde
SABOTAJ
+20
adunati si inchisi toti aceia care au pus la cale asemenea practici,tara de 22 de ani e sabotata sistematic si nu se sesizaza nimeni
Publicat Luni, 27 februarie 2012
+Răspunde
Maria
+20
Da nimic nou, in afara de faptul ca oamenii au ramas indiferent de mani *editat* rile facute si chiar de vreme ...oicum romanii sunt mai destepti decit marii mani *editat* tori... Suntem liberi sa decidem ce credem, sau ce nu, indiferent de mani *editat* rile celor de la putere SRI ...si din mass media care are un rol important, si mai ales sa decidem VIITORUL ROMANINIEI . Ne-am saturat sa avem de 8 ani la putere doar exemple de nesimtiti, hoti, mincinosi ,aroganti, trebuie s reusim sa ii facem sa plece
Publicat Duminică, 05 februarie 2012
+Răspunde
gore pirgu
+20
he-he, nimic nu-i nou sub soare! acu' 22 de ani ce ma mai plimbam si io prin piata universtiatii, ce strigaturi ii mai trageam: "iliescu mincinos! jos, jos, jos!" etc. pana-ntr-o zi, cand au aparut scandalagii in piata... eram cu un prieten, ii multumesc si-acum, c-am scapat de linsaj... imi zice "hai sa ne caram, c-au venit idiotii lui chiţac!" ai cui idioti or fi azi? ghici ghicitoarea mea, hă, hă, hă!
Publicat Luni, 30 ianuarie 2012
+Răspunde
Logicianul
+16
"Vin AI VOSTRI,pleaca AI VOSTRI.Dar NOI (??) ramanem tot ca prostii"Daca o sa votam cu hotii care ne pun sa le numaram ouale...o sa-mi fie mila de tine,biet popor roman,care nu esti in stare sa-ti creezi singur un drum si preferi sa te aliezi cu niste hoti mai mici de frica sa nu ramai "singur"..."De ce uitati ca IN VOI e si nr. si putere???Zdrobiti oranduirea cea cruda si nedreapta!"Mai aveti timp,inca 22 de ani de sacrificat???De ce nu vreti calea scurta,fireasca,si dreapta spre o oranduire sociala noua,bazata pe respect ptr.cetatean,pe o gandire economica realista,fara birocratie,fara sute de parlamentari(a se citi BARONI),fara primarii vechi care au averi de milioane de euro(din spinarea si sanatatea NE,si scutura vulturii hamesiti din spinarea ta cocosata de foame si umilinta,cat inca mai poti sa faci ceva ptr. viitorul macar al copiilor tai,daca viata ta a fost in sclavie,fara bucurii!E timpul ptr. o viata normala !!!
Publicat Joi, 26 ianuarie 2012
+Răspunde
Radical_Thinker
-17
Prieteni, asta e articol de presa? V-a spus voua unul din SRI? Bai, ce dracu! Nu va e jena? Sigur, daca e un plan de diversiune in spate, atunci nu am ce sa spun, dar daca dşoara Diana se crede jurnalist pe bune, atunci s-a ales praful de jurnalism.
Publicat Miercuri, 25 ianuarie 2012
+Răspunde
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 23 ore şi 45 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 21 ore şi 11 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 23 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 34 minute