×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 22 noiembrie 2017, 05:55
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Proteste, ziua a 14-a în ţară şi în Bucureşti
„Fie viscol, fie ger/ eu tot demisia o cer!"

Vremea foarte rea nu a blocat protestele din Bucureşti. La ora 16.00 pe esplanada din faţa Teatrului Naţional se adunaseră deja primii 50 de manifestanţi, iar la ora 17.00 numărul lor a crescut. Se estimează ca după ora 18.00 să vină şi mai mulţi protestatari.

Imediat după „instalarea" pe treptele esplanadei, au început scandările anti-Băsescu, anti-guvernamentale şi pro-anticipate. A apărut şi o pancartă cu un text în premieră: „Fie viscol, fie ger/ eu tot demisia o cer!".

Cei mai mulţi dintre protestatari susţin că discursul de miercuri seara al preşedintelui Traian Băsescu i-a îndârjit şi mai mult. Reamintim, miercuri seara, imediat după discursul prezidenţial, „piaţa" a replicat cu un slogan în premieră: „Iarna nu-i ca vara/ nu te mai vrea ţara!".

Protestele anti-putere au început şi la Reşiţa - cca 100 de persoane la ora 17.00, iar la Oradea, în Piaţa Unirii, 400 de funcţionari publici protestează împotriva reducerilor salariale din Contractul Colectiv de Muncă.

Update 1: Protest de susţinere pentru lt. Alexandru Gheorghe

În faţa unităţii militare din Câmpia Turzii, unitatea în care activează locotenentul Alexandru Gheorghe, cel care a participat zilele trecute la manifestaţia din Piaţa Universităţii, circa 20 de persoane au participat timp de două ore la o pichetare de susţinere a „militarului revoluţionar". De menţionat că printre participanţi se află şi Ardelean Toader-Williams, care în 1977 a fost unul dintre cei mai tineri susţinători ai „Mişcării Goma", fiind nevoit să fugă ulterior din ţară. (T.M.)

Update 2: Slatina: „Venim şi la minus 15 grade"

În jur de 200 de persoane au ieşit în stradă la Slatina, capitala judeţului Olt. În afară de scandările şi revendicările devenite deja clasice, s-a scandat şi împotriva primarului PDL-ist al municipiului, Darius Vâlcov. Un interpret de muzică populară, destul de cunoscut în zonă, le-a propus manifestanţilor să suspende protestele pentru perioada cât ţine vremea foarte rea. Propunerea a fost respinsă cu vehemenţă. „Venim şi la minus 15 grade", au scandat manifestanţii.
Tot în judeţul Olt au mai avut loc proteste şi în localitatea Caracal, cca 120 de persoane scandând lozinci anti-Băsescu şi anti-guvernamentale. Doi reprezentanţi ai PPDD care au încercat să-i facă promovare lui Dan Diaconescu (acesta este născut în Caracal - n.a.) au fost excluşi dintre manifestanţi. (RGD)

Update 3: Proteste în ţară la -10 grade Celsius

În pofida temperaturilor de minus 14 grade Celsius, zeci de suceveni au protestat în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Timp de aproape două ore, peste 20 de persoane au protestat şi în Piaţa Civică din municipiul Vaslui. Aceştia au scandat împotriva preşedintelui Băsescu şi guvernului Boc, deşi vântul bate cu putere, iar temperatura este extrem de scăzută.

Ca şi în zilele anterioare, protestatarii au scandat, printre altele, "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Murim, luptăm, noi de aicea nu plecăm". (C.I.)

Update 4: La Bistriţa, un contestat în plus: Ioan Oltean (PDL)

130 de bistriţeni s-au adunat joi în faţa prefecturii Bistriţa-Năsăud în cadrul protestului zilnic din capitala judeţului. De această dată, protestatarii l-au adăugat pe lista neagră - alături de Traian Băsescu şi Emil Boc - pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean, deputat de Bistriţa. „N-avem comasate/dar vrem anticipate!" este sloganul în premieră strigat de protestatarii bistriţeni.

Şi în Piaţa Operei din Timişoara protestatarii nu au făcut economie de energie, solicitând demisia lui Traian Băsescu, a premierului şi a întregului guvern. Printre manifestanţi s-a remarcat şi un grup masiv de monarhişti, dar şi acesta a rezonat cu solicitările celorlalţi manifestanţi. (L.G.)

Lucian GheorghiuPublicat Joi, 26 ianuarie 2012
3917
 | 41
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gabi
-1
demonstratiile astea necontenite ii innebunesc pe pedelisti care, nici macar de rusine, nu demisioneaza! Singura cale sa scapam de basila-voievod si clica lui sunt protestele de strada. Cinste voua si aveti convingerea ca suntem milioane in spatele vostru. Nu va lasati!
Publicat Luni, 30 ianuarie 2012
+Răspunde
baba
+1
Protestul împotriva reformei din sănătate nu este decât paravanul în spatele căruia se ascund interesele meschine ale PSD şi PNL. Deschideţi ochii!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
adrian
+1
Antonescu şi cu Ponta au plătit oameni să iasă în stradă. Nu lăsaţi banul să vorbească în locul vostru!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
green
+1
Nu deveniţi mase de manevră pentru o cauză falsă. Gândiţi, nu dormiţi!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
florea
+1
Mani *editat* rea USL nu cunoaşte limite.
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
porcu
+1
Nu vă lăsaţi atraşi în jocul politic murdar făcut de Opoziţiei!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
pupu
0
PSD-ul vrea ca noi să rămânem în gunoi. Vrem modernizare, nu mani *editat* re!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
lg
0
Cei din USL vor să câştige alegerile prin mani *editat* re şi minciună, prin distrugerea sistemului de sănătate şi pe spinarea românilor. Vrem modernizare, nu mani *editat* re
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
mumu
0
Nu intraţi în jocul politic al USL! Susţineţi ţara, sprijiniţi modernizarea, refuzaţi mani *editat* rea!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
mima
0
USL-ul nu dă doi bani pe voi. Ei vă vor doar voturile. Pentru USL campania electorală a început cu teatrul din stradă. Nu vă lăsaţi păcăliţi!
Publicat Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017