×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 19:56
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Un paravan i-a făcut “cadou“ două milioane de euro
Salvatorul financiar al Elenei Udrea, umil angajat la Popoviciu

Tranzacţia prin care Elena Udrea a scăpat de creditul de 3,3 milioane de euro contractat de la BRD se dovedeşte a fi o afacere care intră în competenţa DNA şi a Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Antena 3 a dezvăluit sâmbătă, în cadrul emisiunii “Exces de putere“, că Alexandru Faur, cel care a preluat creditul fostului ministru, este doar un angajat într-un magazin de pe Calea Victoriei, cu venituri mai mult decât modeste.

În 2007, Elena Udrea a împrumutat 3,3 milioane de euro de la BRD pentru achiziţionarea unui teren de 6.000 mp pe malul lacului Griviţa, declarând că intenţionează să construiască locuinţe pe care ulterior să le vândă. Creditul, scadent în 2009, nu a fost achitat de Elena Udrea nici la termen, nici în 2010. “Nu pot să dorm noaptea şi vă spun de ce nu pot să dorm: pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an“, declara fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului în iunie 2010, într-un interviu acordat Hotnews.

În septembrie 2010 însă, un tânăr generos i-a redat liniştea nocturnă doamnei Udrea. În baza unui contract de novaţie, Alexandru Faur a preluat creditul de la BRD şi terenul din strada Neajlovului. Numai că terenul care în 2007 fusese cumpărat de Elena Udrea cu 3 milioane de euro în septembrie 2010 nu mai valora decât 1,2 milioane de euro. Ziariştii de la "Capital" au probat, cu o tranzacţie efectuată în aceeaşi perioadă, cu un teren similar celui deţinut de fostul ministru, că preţul actual al metrului pătrat era de doar 200 de euro, nu de 550 de euro cât a plătit Alexandru Faur.

De ce tânărul Faur îi oferea doamnei ministru în funcţie un “cadou“ de două milioane de euro a rămas o întrebare fără răspuns atât din partea Elenei Udrea, dar mai ales din partea instituţiilor statului începând cu DNA şi ANI şi sfârşind cu Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Cert este că ipoteca pe teren a fost stinsă de BRD la 30.09.2010, semn că şi creditul a fost achitat.

Cine este salvatorul?

Şi atunci cine este tânărul care a putut achita împrumutul pe care Elena Udrea nu l-a putut achita? Alexandru Faur nu este un megaom de afaceri. Nu este un miliardar excentric. Este un simplu angajat întru-un magazin de pe Calea Victoriei. Veniturile sale sunt mai mult decât modeste. Începând cu anul 2000, Alexandru Faur nu a declarat Fiscului venituri mai mari de 1.000 de lei lunar. Sunt ani în care Alexandru Faur nu a declarat nimic (2007 şi 2009). De asemenea, firma pe care acesta o deţine, Faur Finance & Consulting SRL, înregistrează pierderi de la înfiinţare până în prezent, 2010 încheindu-l cu un minus de 181.448 lei.

Paradoxal, Faur afişează un lux demn de Elena Udrea: conduce un Bentley de 200.000 de euro, înregistrat pe numele său, şi se răsfaţă în acelaşi lux în vacanţe la Monte Carlo, Las Vegas, Porto Banus, Hong Kong sau Saint Tropez. La Londra, bunăoară, apropiaţii acestuia spun că obişnuieşte să stea la Hotelul Four Seasons Mayfair, unde cea mai ieftină cameră costă 639 de euro/noapte, şi cea mai scumpă, 7.427 de euro/noapte.

În aceste condiţii, Alexandru Faur pare doar un paravan. Al cui?

Reţeaua

Doi oameni celebri sunt de o parte şi de alta a iţelor ţesute în jurul tânărului Faur: Elena Udrea şi Puiu Popoviciu, miliardarul arestat în 2009 şi eliberat pe când preşedintele Traian Băsescu s-a întrebat public “Unde-i crima lui Popoviciu că a facut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă?“. Acelaşi Popoviciu pentru care primarul Băsescu a eliberat documentele necesare afacerii Băneasa Investments. Acelaşi Popoviciu de la care fiica cea mare a preşedintelui a cumpărat un penthouse de 1,5 milioane de euro pe care susţine că a dat 544.000 euro plus TVA (dar n-a probat asta nici până azi, deşi a promis să o facă) şi în conacul căruia îşi desfăşoară activitatea de notar.

Udrea şi samsarii de terenuri

Tranzacţia dintre Faur şi Elena Udrea nu pare a fi o întâmplare. Faur e activ pe piaţa samsarilor de terenuri împreună cu Gheorghe Stelian, cel de la care Elena Udrea a cumpărat terenul din strada Frederic Chopin (Floreasca). Gheorghe Stelian a preluat drepturile litigioase pentru acest teren de la moştenitoarea lui de drept, Irina Raicoviceanu, lăsând-o pe vârstnica doamnă cu 10.000 de euro, în timp ce el a vândut terenul Elenei Udrea pentru 900.000 de euro.

Stelian şi Faur au fost parteneri într-una dintre cele mai scandaloase afaceri cu retrocedări: Parcul Circului. Stelian şi Faur au preluat toate drepturile asupra averii industriaşului Maximilian Tonolla de la cei trei urmaşi ai acestuia, care au bătut 15 ani pe la toate uşile statului în speranţa că vor recupera cele câteva hectare de la Circul de Stat, aproape 50 de hectare la Chiajna şi o casă în Sinaia. Abia după ce drepturile lor au fost cedate lui Stelian şi lui Faur, Primăria Sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, a făcut cu rapiditate punerea în posesie. Moştenitorii au primit în jur de 100.000 de euro. Faur i-a vândut lui Stelian. Stelian a vândut mai departe cu milioane de euro: 8.000 de mp din Barbu Văcărescu au ajuns la Marius Locic pentru 2,1 milioane de euro, 3.000 de mp din Floreasca au ajuns la Cristi Borcea pentru 6.750.000 euro. Instituţiile statului au fost oarbe la faptul că toate contractele sunt semnate de Bogdan Tonolla, iar acesta habar nu are şi continuă să trăiască sărac, aşa cum spune, aşteptând să şi moară sărac.

Stelian şi Faur au împreună şi un teren în Pierre de Coubertin nr 8B, unde au cerut aviz de construcţie pentru patru blocuri de câte zece etaje.

Stelian are o relaţie şi cu RA-APPS, instituţie condusă încă de Georgian Surdu, un apropiat al Elenei Udrea, şi până de curând dominată de Daniela Andreescu, apropiata cuplului Udrea Cocoş din fruntea SGG. Una dintre firmele lui Stelian, Steda Residence, îşi desfăşoară activitatea într-o vilă luxoasă din Kiseleff nr. 15, evaluată de RA-APPS la 5 milioane de euro.

Oamenii lui Popoviciu

Cu atâtea tranzacţii imobiliare în spate, Alexandru Faur este aşadar un simplu vânzător de magazin. Ce-i drept, de lux! Patroana magazinului este Dorothy Constantin, iubita lui Puiu Popoviciu, pentru care miliardarul a intentat divorţ anul trecut. Tot spre Popoviciu mai duce însă o iţă. Cel mai bun prieten al lui Faur, cu care împarte vacanţele de lux, este Alin Negulescu, directorul de vânzări de la Băneasa Investments. Cum a ajuns în acest post este un mister, având în vedere că anterior presa l-a cunoscut doar ca samsar de maşini din Germania şi fost iubit al Mioarei Mantale. În CV, Negulescu şi-a trecut postul de CEO la o companie de care Monitorul Oficial nu a auzit.

Regele duty-free-urilor

Iubita lui Faur este şi ea un personaj interesant. Anne Vişenescu este fosta soţie a afaceristului constănţean Sorin Vişenescu, zis şi Regele duty-free-urilor, un personaj care apare şi în stenogramele din dosarul contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării. Vişenescu le-ar fi putut fi şi profesor celor doi în materie de tunuri imobiliare, după ce sute de hectare din nordul Capitalei, inclusiv Pomicola Băneasa, au încăput pe mâna constănţeanului prin intermediul unei reţele similiare de interpuşi care au înşfăcat terenurile unor bătrâni de peste 90 de ani, lăsându-i cu ochii în soare.

Anne Vişenescu a avut propriul duty-free în Atrada Beller nr. 35 (ASA SHOP), acolo unde deţine parterul şi demisolul unei vile cumpărate cu doar 90.000 de euro în cea mai scumpă zonă a Capitalei. Vânzătorul? Gheorghe Şomănescu, cel care a preluat după Revoluţie fostul Icral Herăstrău cu toate vilele de lux din Primăverii.

I-au şters urma

Încă un fapt important trebuie menţionat: într-o operaţiune demnă de serviciile secrete, orice urmă a lui Alexandru Faur de pe internet a fost ştearsă. Au dispărut conturile de Facebook, pozele de la evenimentele mondene sau de la petrecerile cluburilor la care acesta este nelipsit, la fel şi fotografiile din revistele mondene. Realizatorii “Exces de putere“ au furnizat totuşi publicului o fotografie a acestuia.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Vlad DumitraşPublicat Luni, 04 iunie 2012
30881
 | 46
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
maria
0
e chiar gretoasa campania pro udrea asta... nu are credibilitate in public, sustinerea ei este o facatura basista, e o intelegere sa devina presedinta ca sa il puna pe basescu prim ministru. Nu cred in ei, s-a vazut cum au trait bine romanii si cum au trait rau ei... ce au investitii in lume care nu-s specificate pe nicio fisa fiscala, parteneri de multe fartadelegi, crima contra bunastarii poporului
Publicat Miercuri, 15 octombrie 2014
+Răspunde
HAHAHA
+28
Piranda de PLESHKOI nu este altceva decat o fatzada a fostei nomenklaturi,bine ca a intzeles lumea ce este cu ea
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
Circula pe Net
+33
TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC LA ANVERS Amiralul Gheorghe Anghelescu, a sef al Marinei Comerciale, era seful lui Traian Basescu, comandantul navei Biruinta. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite pe unul dintre preferatii sai, Traian Basescu, cu avizul Securitatii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiter sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alaturat de cel al lui Traian Basescu. Mentorii tripletei Traian Basescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectati sau au fost urmariti ca agenti sovietici/rusi. Vasile Ionel era în grupul “Corbii” (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmarit de UM 0110 biroul Constanta, Adrian Isac a fost în atentia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmarit de UM 0110 biroul Brasov, Mihai Caraman era în atentia UM 0195, iar Petre Roman era în atentia 0544 (din cadrul DIE).Mai trebuie adaugat ca Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Directiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul ca Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB).Traian Basescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gheorghe Anghelescu. Acesta l-a racolat si instruit pe Traian Basescu în directia servirii intereselor ruse… Iata legatura lui Traian Basescu cu FSB, serviciul rus de infor *editat* . doc543& Basescu a fost urmarit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. S-a cerut arestarea lui Basescu. Ceausescu a preferat continuarea filarii pentru a prinde intreaga filiera apoi a ezitat arestarea de frica reactiei
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
SE FAC BANI DIN BORELLIA!
+9
ATENTIE LA SPECIALISTII TEPARI IN BORELLIOZA / LYME !!! SINGURELE LOCATII unde puteti infirma/confirma GRATUIT existenta neuro-boreliozei sunt Spitalul Victor Babes (Bucuresti) sau Spit. Matei Bals, Sectia Boli Infectioase. Exista acolo mai multi medici specializati in tratamentul neuro-boreliozei. De asemenea, sunt singurele locatii unde vi se poate colecta in conditii de maxima siguranta lichid cefalo-rahidian (LCR). Analiza LCR este SINGURA modalitate de a proba existenta neuro-boreliozei. La V. Babes se ruleaza analize din ser (sange) si din LCR, inclusiv testare ELISA, Western-Blot si benzi oligo-clonale. MARE ATENTIE: asa-zisa procedura a “microscopiei in camp intunecat” este cel putin dubioasa si NU este recunoscuta nicaieri in lumea medicala. NU DATI BANI LA PARTICULARI pentru asa-zisa microscopie in camp intunecat! Mergeti la spital pentru analize, inclusiv LCR, ELISA, Western Blot. ESTE GRATUIT pentru asiguratii CASS ! Postez acest mesaj intrucat am patit-o PERSONAL: am platit analize de Borellia (Lyme) atat la centrul Lyme Diagnostic cat si Dr. Gogoase si ambii m-au "diagnosticat" cu Borellia. In realitate aveam scleroza multipla iar diagnosticul de Borellia a fost infirmat in mod GRATUIT la spit. Victor Babes. Asadar, am platit total aiurea cca 1500 lei, pentru un diagnostic pus din burta si infirmat ulterior! MERGETI LA SPITALELE DE STAT (cu sectii de virusologie si parazitologie)! Pastrati-va banii! Sanatate multa tuturor!
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
GURA...
+26
...e scula de bază a koorvei pedelizde Leanţa Udrea ot Pleşcoa ! Acu a renunţat să-i sugă păstaia lui Kiorete şi vrea să-i facă un copil pe cale naturală, nu bucală ! Băşinescu din nou tată !!!! Partea proastă e că Leanţa e stearpă de la câţi hectolitri de "sămânţă" au spălat-o pe dinăuntru timp de zeci şi zeci de ani şi de la sifilisul netratat, de care s-a îmbolnăvit la 14 ani, după ce-o violase tac-su ! Leanţa s-a apucat de politică în clipa când şi-a dat seama că menopauza a atins-o pă vecie !
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
alde plescoi
+32
In 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat. Pe ce criterii? Ştiu mai bine ştabii PD-L-ului cu Băsescu în frunte… De unde credeţi că au ieşit atâtea vorbe? Pentru că, deh, se ştie că ţigăncile sunt cele mai fierbinţi între… picioare! Iar de aici înainte, Ciocănitoarea Woodrea din Pleşcoi şi-a folosit, probabil, aceste abilităţi pentru a ajunge chiar şi ministreasă…
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
alti clienti
+22
Lumea vorbeste că această nimfomană din Plescoi s-ar fi tăvălit si cu următorii: Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Sebastian Vlădescu, S.O. Vantu, C.P. Tăriceanu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan. Pină in octombrie 2005, borfetina a fost consilier de Stat la Administratia prezidentială, sef al Cancelariei prezidentiale (evident, datorită adincii “competente” politico -juridice), functie detinută acum de Cătălin Avramescu. In toamna anului 2005, ea a demisionat din functia detinută la Presedintie, invocind atacurile “profund nedrepte” indreptate asupra sa si a altor persoane care sustin lupta anticoruptie, precum si faptul că nu doreste ca prin insinuările la adresa sa să devină “o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui”.
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
Despre oprescu
-14
Inca o data se dovedeste cat de ordinar si hot este Oprescu! Cititi si analizati, apoi meditati oameni buni si votati cum trebuie! Nu mai dati votul acestui smecher care va fura ranjind! *editat* *editat* .evz *editat* idanezii- 984921.html
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
Adevarul care ucide!!
-17
Referitor la persoanele pe care le-am cunoscut de-a lungul timpului, fiecare dintre acestea e răspunzătoare pentru propriile acţiuni şi nimeni nu îmi cere acordul pentru a purta discuţii sau a lega prieteni. Nu există niciun motiv şi nicio argumentaţie logică pentru includerea mea în articolele ziarului dumneavoastră legate de dispărutul Codruţ Marta şi reţeaua acestuia de interese. În acest context, demersul dumneavoastră, lipsit de deontologie profesională, nu are alt obiectiv decât acela de a îmi deteriora imaginea publică pentru a aduce beneficii politice şi financiare familiei care vă patronează, familia Voiculescu. Având în vedere perioada electorală pe care o traversăm, remarc o intensificare, în ultimele zile, a atacurilor concertate la adresa mea pe toate canalele trustului de presă Intact. Vă solicit să corectaţi, prin publicarea prezentului Drept la Replică, informaţiile mjincinoase pe care le-aţi publicat în articolele amintite. În caz contrar, înţeleg să mă adresez instanţelor competente pentru a-mi apăra dreptul la imagine. Elena Udrea, preşedinte PDL Bucureşti. PS. Bineînţeles, dreptul la replică pe care l-am cerut Jurnalului Naţional nu a fost publicat, deşi au fost publicate alte drepturi la replică de la oameni incluşi în articolele la care făceam referire. Curată deontologie profesională în curtea lui Felix!
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
clientii udrei
+24
Iată numai citiva dintre membrii (sau simpatizantii) PDL care i-au făcut “bucuria” Ciocănitoarei Woodrea: Traian Băsescu, Cezar Preda, Cristian Poteras, Florin Popescu, Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, consilierul ei, Stefan Susai s.a. “Cariera” parasutei s-a declansat o dată cu solicitarea lui Cocos către Oprea, de a-i aranja intrarea. Acum ea fără studii, sugace amărită de la tară, si vorbind cu parteneru’ lui de afaceri Gabriel Oprea, ce zice Cocos? Băi Oprea, tu ai relatii peste tot, eu sint un tigan amărit, bag-o si tu in politică. Chiar de n-are studii. Lasă că avem bani. Si uite asa ii făuriră o diplomă in Drept, la rapid, la Universitatea “Dimitrie Cantemir”, intre 1992-1996, iar ulterior Oprea, ca director la Colegiul National de Apărare (2000-2001 si “profesor” din 2001), i-a băgat si vreo 2 diplome de acolo.
Publicat Marţi, 05 iunie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017