×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:09
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Procurorul general îi acuză pe avocaţii lui Năstase că prejudiciază justiţia
Kovesi: "Suntem acuzaţi mereu că facem dosare politice"

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, susţinând totodată că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.

"Reacţiile din dosarul lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească", a spus Kovesi.

Kovesi a mai declarat că CSM trebuia să ia atitudine încă din urmă cu două săptămâni, când avocaţii au ridicat problema decretelor de numire în funcţii a unor magistraţi.

Kovesi s-a arătat totodată extrem de nemulţumită de acuzaţiile aduse privind instrumentarea unor dosare considerate a fi "politice".

"Cel puţin eu, în ultima perioadă, constat că atât eu, în calitate de conducător al instituţiei, dar şi colegii care lucrează aceste dosare, suntem acuzaţi mereu că facem dosare politice. Niciodată nu s-au prezentat indicii în acest sens. Cercetările din dosarele noastre au vizat toate zonele politicului", a spus procurorul general.

De asemenea, Kovesi a reafirmat că, din punctul ei de vedere, poliţia judiciară trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Public, pentru a nu mai exista presiuni politice.

Procurorul general a mai spus că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.

Prezent la şedinţa CSM, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că face un apel public la rezerve în declaraţiile publice în acest caz.

În replică, Codruţa Kovesi a spus, culmea - după ce i-a acuzat pe avocaţi - că nu le poţi interzice avocaţilor sau jurnaliştilor să comenteze un dosar.

În aceeaşi şedinţă, fostul preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă, cât şi judecătorul Cristian Danileţ au spus că avocaţii lui Adrian Năstase au avut un comportament nepotrivit faţă de justiţie.

Totodată, Horaţius Dumbravă a cerut sancţionarea Avocatului Poporului, potrivit Mediafax, pentru că s-a antepronunţat în dosarul lui Adrian Năstase. El a cerut suplimentarea ordinii de zi a şedinţei CSM, pentru a fi luată în discuţie această situaţie şi pentru eventuale măsuri.

George AnghelPublicat Marţi, 26 iunie 2012
5797
 | 31
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Contragabierul
0
Dute dreaq,capra ce esti!.Da,cu dosarul "robertichei",ce ai facut?????-nu cumva l-ai acoperit !!!Ca,in afara de "covaseala",nu esti buna de nimic.Si,mai zici ca nu faci politie politica.
Publicat Vineri, 29 iunie 2012
+Răspunde
ALEGATOR PDL.
+1
TU, SCROFETA, SCULA BASISTA, SA-TI TII GURA, IMPOSTOARE, PLAGIATOARE !!!!
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
MYSEBI
0
Clasa politica este plina de hoti . Iar acestia cand sunt prinsi de Bratul Lung al Legii invoca ....imunitatea politica (!!!) ...Prosti sa-i creada se vede ca se gasesc . Chiar prea multi.
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
vivat Nasty
0
Fa, cap ai, minte ce-ti mai trebuie!
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
Maria
+2
Oho, madam;tupeu! si inca ce dosare politice ! Rusine! Ne iei de tampiti? Aveti atatea cazuri semnalate din guvernarea PDL si va faceti ca ploua? Sau sunt eti de-ai lor stim noi care si nu ne atingem? Esti odioasa!
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
sanki
+3
de data aceasta, timpitessa are dreptate - nici un om politic nu i-a dat telefon sa ii ordone sa faca dosare politice. Pai ce, dementul pirtZZZulesku este om politic !?????????? Poate fi orice - bandit de renume mondial, golan de clasa, tradator, betiv ordinar, javra ordinara, mincinos, anti-crist, calau, kriminal si nu in ultimul rind un maaaare dar mare ka-ka-nar care imputzeshte totul pe o raza de 10 km !!!!!!!!!!!!! Numai om politic NUUUUUUUUU !!!!!!!!!! asa ca girafa timpita, de data asta are dreptate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
Jonathan
+6
Domana Kovesi, Instrumentati dosare de mare coruptie pentru un coruptii din PDL sau de pe langa domnul Basescu (eventual chiar pe domnul presedinte cautati-l..:-)) si atunci nimeni nu va mai reprosa ca fabricati dosare politice. Atat timp cat dosarele de 'coruptie' sunt numai ale celor din taberele adverse, nu aveti credibilitate. Cu speranta ca veti inetele ceva, Jonathan
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
unul dintre....
+4
Da,este ADEVARATA afirmatia din titlu articolului,Ati eliminat din viata publica si profesionala TOATA ELITA TEHNICA a Romaniei. Fabricati curent,dosare personale ,la comanda politica, prin activitati specifice fostului regim de politie politica.Fabricati NUP-uri pt a proteja infractorii, folosindu-i nelegal pe politisti( pusi sa intocmeasca Referate false ) Prezint dovezi la nevoie. Citati-ma !
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
gelu
+10
Traian Basescu seful hotilor portocalii din Romania!!! "Relaţia dintre Costel Căşuneanu şi Traian Băsescu a evoluat sinusoidal de-a lungul anilor, de la bună amiciţie şi investiţii imobiliare comune, până la prezentarea omului de afaceri de către DNA drept exponent al corupţiei generalizate. Pe vremea când erau în aceeaşi barcă, cei doi au tranzacţionat case şi maşini şi au făcut obiectul unui dosar de spălare a banilor, închis după alegerile din 2004. De ce s-a închis dosarul Băsescu? Tranzacţiile dubioase cu terenuri în valoare de peste 360.000 de dolari, dintre Traian Băsescu şi prietenul său, Costel Căşuneanu, au făcut obiectul unui dosar de spălare a banilor, abandonat imediat după instalarea actualului preşedinte la Cotroceni. Atât Parchetul General, cât şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor au refuzat să comunice măcar ce soluţie au dat în acest dosar. Tranzacţii suspecte cu terenuri. In 2002, Jurnalul National publica sub titlul "Averea lui Basescu nu se regaseste in castigurile lui reale", o ampla radiografie a situatiei financiare de dupa 1989 a actualului sef al statului. S-a dovedit atunci ca renumita firma de inghetata nu ii adusese de fapt in buzunar decat 24 milioane de lei in sapte ani, iar puse cap la cap afacerile familiei, doar 240 de milioane pe an. Cu toate acestea, in 2000, Traian Basescu face doua mare afaceri: cumpara de la omul de afaceri din Oituz Costel Casuneanu o limuzina Mercedes cu 13.000 de dolari si un teren de 3.700 de metri patrati in Aleea Privighetorilor, zona rezidentiala din Baneasa. Basescu plateste doar 1,4 miliarde de lei, circa 13 dolari pe metru patrat, cand pretul zonei pe site-urile agentiilor imobiliare era de cel putin 40 dolari mp. Omul de afaceri din Oituz cumpara si el la aceeasi data o parcela egala cu a lui Basescu, in continuarea terenului primarului, pe care plateste insa aproape 5 miliarde de lei.
Publicat Miercuri, 27 iunie 2012
+Răspunde
Bula
+10
Corduta asta sufera de sindromul vacii nebune. Ca nimeni n-o mulge, iar taur n-a vazut decand lumea. Cine dracu` ar f...te asa ceva?!
Publicat Marţi, 26 iunie 2012
+Răspunde
Recomandate
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 10 ore şi 14 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 17 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 18 minute