×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 10:14
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Structurile informative, penetrate de Cotroceni, pot înclina balanţa
Furtună la SRI !

Atâta timp cât un preşedinte are de partea sa structurile operative ale Serviciilor de informaţii el poate sta cât de cât liniştit în jilţul prezidenţial. În momentul în care însă sprijinul “Serviciilor” este inexistent, preşedintele îşi face bagajele şi numiţi-o cum doriţi, demisie sau suspendare.

Ei bine, zilele acestea a fost mare agitaţie la SRI. Lupta pentru controlul Serviciilor şi, mai ales, pentru sprijinul acordat unei tabere sau alteia, acordat de structurile de informaţii este una acerbă.

Potrivit unor surse, luni dimineaţă şi ieri dimineaţă., printr-un ordin al şefului SRI, George Maior, toți ofițerii SRI, atât din structura centrală, cât și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii– chiar și cei care se aflau în concediu. Toți șefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o Circulară de la centru, prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Potrivit aceleiaşi surse, astfel, câteva sute de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, au fost puşi pe liber, PENSIONAŢI! Cererile depesnionare au fost semnate, bineînţele, fără nici o presiune, fără nici o ameninţare cu dosare. „Epurarea" se face fără acceptul CSAT şi, în aceste zile trei structuri informative ale SRI, funcţionează deficitar, este voirba de Direcția de apărare a Constituției, Direcția anticorupție şi Direcția informații clasificate.

În această luptă trebuie făcute o serie de remarci. Şeful SRI, George Maior, este naşul de cununie al premierului Ponta şi fost senator PSD. În primăvara acestui an, Ponta afirma că George Maior şi Mihai Răzvan Ungureanu n-au fost aleşi de preşedintele Traian Băsescu pentru şefia SRI şi SIE, decizia venind din altă parte. "Cred că decizia d-lui Băsescu nu i-a aparţinut, în ambele cazuri", a spus Ponta, care nu a dorit să dea mai multe detalii.

Prim adjunctul SRI, generalul Florian Codrea şi generalul Marcel Opriş, şeful STS sunt oamenii cheie apropiaţi Cotroceniului în structura informativ operativă a Serviciilor.

Anticipând probabil Jihadul care va urma, preşedintele Traian Băsescu a securizat zona informatzică în a doua jumătate a lunii martie, semnând decretele privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele pentru generalii de brigadă - cu o stea Florian Coldea şi George-Viorel Voinescu. ambii din SRI. De asemenea, preşedintele a semnat decretele pentru acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea pentru coloneii Elena Istode, Emilia-Cristina Posaştiuc, Viorel Goleanu, toţi din SRI, precum şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în retragere, colonelului în retragere Pavel Constantinescu din Serviciul Român de Informaţii.

Numele lui Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a apărut în două scandaluri referitoare la folosirea SRI în urmărirea activităţii unor judecători şi a unor politicieni, în scopuri politice. Preşedintele PSD de la acea vreme, Mircea Geoană, a susţinut, în primăvara anului 2007, după ce Curtea Constituţională a avizat negativ propunerea Parlamentului de suspendare a şefului statului, că Traian Băsescu a cerut date de la SRI referitoare la judecătorii Curţii. Liderul social-democrat a spus, atunci, că judecătorii respectivi au fost şantajaţi şi a prezentat două note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situaţia dosarelor a trei judecători, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu.

Preşedintele Traian Băsescu, suspendat la acea vreme, a dat asigurări, la jumătatea lunii mai, că nu a folosit serviciile secrete pentru a afla informaţii despre judecătorii de la Curtea Constituţională şi că, după ce va reveni în funcţie, se va afla cum a ajuns bileţelul de la SRI la liderul PSD Mircea Geoană.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a publicat, în septembrie 2007, două documente oficiale, primul referitor la urmărirea de către SRI a senatorului liberal Norica Nicolai, iar celălalt, ştampilat, vizat şi semnat de Coldea, având următorul conţinut: "Domnule Director, Vă prezentăm un material referitor la intenţia Partidului Naţional Liberal de a coagula un «pol de dreapta liberal» în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la «aderarea Republicii Moldova la UE»".
 (Preluare de pe ftr.ro)

Publicat Joi, 05 iulie 2012
12256
 | 52
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
LUTE
0
HAI SA FUGIM NU MAI ESTE DE STAT AICI LASATI PE IEI
Publicat Duminică, 29 iulie 2012
+Răspunde
De ce refuzam adevarul ??
+12
Coldea lacheul !!!!!!! Atentie la Coldea , de aici vine tot raul ....! Basescu ramane raul nr. 1 !
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
magadan
+1
Atata vreme cat R.Moldova este o tara straina fata de Romania - pana acum nici un partid romanesc nu se afla la inaltime.Cine reuseste sa uneasca R.Moldova la tara mama se va putea declara un partid legitim romanesc.Punctum.
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
aurora @poporul
+11
Ce dusman rus, neica? Habar n-aveti ce vorbiti! Deocamdata, de pilda, Gitenstein e american.
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
impartial ca tot tatarul
+25
e si cu rusii (Allro) si cu americanii (Chervon, RMgg, GittenStalin) si cu iudeii, si cu popoolar-europenii...nu stiu de ce au senzatia ca [doar] stangistii USL-isti ar fi cu rusii...cand la rusi e capitalism salbatic oligarhic, exact pe model bashescian...au uitat ca URSS nu mai exista si ca Rusia isi impune influenta altfel decat in timpul socialismului. RUSII insisi au renuntat la socialism pt a isi 'reaseza" mai eficient zona de putere; ar trebui sa ai ochelari de cal sa crezi ca rusii nu au la mana (cel putin la mana) orice pol de putere din Ro, inclusiv pe bashistii; ca ar astepta ei pe uslasi sa vina, pana atunci le e frica de bashe si de americanii; IQ100
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
je
+28
Intoxicare specifica serviciilor ! Trei Coceni nu-i strain de lansarea aberatiilor !
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
Ionel
+29
Pisica neagra si coruptia la CCR este mai de demult si Directia de aparare a Constitutiei trebuia sa o stie. Ex. Cand Base..a salvat-o pe Sulfi,…Cimitirul Elefantilor de la CCR a decis ca OUG nr. 196/2005 poate abroga o lege organica -nr. 73/2000. Rusine sa va fie. Sau cand ,,Cimitirul Elefantilor” de la CCR a decis ca o lege ,,este constitutionala din punct de vedere extrinsec” ex. Decizia lor nr. 60/2006, nu va fost rusine obedientilor politici. CCR si Justitia a fost si este ca o marfa degradata pe care ,,marca PDL” a detinut-o si a vandut-o (santajat-o exjud. Petre Ninosu) cand au avut nevoie de influenta aratandu-le pisica. Vezi/Google ,,Verde la jaf … Basescu a girat o lege …” daca se mai poate accesa. Justitia (de la CCR in jos) + Marca pdl = o CLOACA este putin spus.
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
Toti tremura!
+23
Minciuni infecte sa albiti dracii! Nimeni nu misca in fata marinarului. Nu ne mai vindeti castraveti!
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
P O P O R U L
+15
Serviciile de securitate au obligatia sa apere ROMANIA , nu sa aduca dusmanul rus in tara .
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
Cristi
-7
Bag poulu in tara voastra de ordinari.si in serviciile voastre rosii bune numai la prostit boborul in favoarea hotilor.
Publicat Joi, 05 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017