×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 noiembrie 2017, 15:20
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Încă un agent antiromân este descoperit de cotidianul.ro
"The Economist" este, de fapt, Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV

Mai ales în ultimele zile, noua Putere din România a fost atacată sistematic folosindu-se aşa-zisele articole din prestigioasa publicaţie engleză „The Economist”. Acum sîntem în posesia dovezii că autoarea acestor texte este, de fapt, Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV, care-şi postează alegaţiile pe un blog găzduit de publicaţia engleză! După cum veţi vedea, textele ei sînt preluate de pe blog de Laura Ciobanu, care le publică în „Evenimentul Zilei”, atribuindu-le ziarului „The Economist”!

L.C. ÎNSEAMNĂ LILIANA CIOBANU

Citiţi cu atenţie acest text apărut în „România liberă”:

„Un nou articol despre România a fost publicat PE UN BLOG AL PRESTIGIOASEI REVISTE THE ECONOMIST. "Cine spune că politicienii români nu-şi merită salariile? Chiar dacă politicienii români nu prea sunt îndrăgiţi de popor, nimeni nu le poate reproşa că nu sunt energici şi ingenioşi", scrie AUTORUL BLOGULUI, care semnează articolul "Democraţie sau demagogie?" SUB PSEUDONIMUL L.C.”

Aşadar, după dezvăluirile noastre din zilele trecute, „România liberă” nu mai preia orbeşte articolele „din presa străină”, ci, aşa cum este normal, dă toate amănuntele despre locul exact unde au apărut acele texte, adică pe un blog găzduit de o anumită publicaţie! În cazul nostru, blogul este doar găzduit de „The Economist”, iar L.C. nu este un pseudonim, ci iniţialele Lilianei Ciobanu!

LILIANA CIOBANU NU ESTE REDACTOR LA „THE ECONOMIST”, CI PATROANA FIRMEI „PURPLE MIND PRODUCTIONS”

Cine are curiozitatea să deschidă blogurile publicaţiei „The Economist” va observa că aproape toate textele referitoare la România sînt semnate „L.C. / Bucharest”.

Iată, mai jos, pagina din 29 iunie 2012, în care, pe un site găzduit de publicaţia engleză, apare articolul „PONTA AT WAR”, postat la ora 20.28 şi semnat de aceeaşi L.C. / Bucharest, în care este atacat ministrul de externe Andrei Marga:

În ziua de 1 iulie 2012, ziarul „Evenimentul zilei” preia textul şi precizează într-un şapou: „Prestigioasa publicaţie "The Economist" comentează...”, iar în final adaugă: „scrie The Economist, în articolul intitulat "Ponta at War".

Cine credeţi că semnează articolul din „Evenimentul zilei”? Ei, bine, Laura Ciobanu, care se preface că nu ştie că adevăratul autor este Liliana Ciobanu!!!

Liliana Ciobanu a fost pînă acum doi ani reporter de teren la Realitatea TV, primind apoi, din senin, cîteva burse scurte la CNN. Ea este acum proprietara firmei „Purple mind productions”, care trimite texte în regim freelancer pe unde apucă. Textele sale sînt, deci, simple opinii despre un subiect, nicidecum analizele unui profesionist în lumea complicată a politicii. Ale cui jocuri le face, se poate vedea uşor lecturînd postările sale, unde Mihai Răzvan Ungureanu este un înger, iar Traian Băsescu un fel de Dumnezeu.

Deci, pentru cineva din România care citeşte doar articolul din „Evenimentul zilei”, Laura Ciobanu pare că a preluat un articol din „The Economist”, cînd, de fapt, ea a preluat un text de pe blogul Lilianei Ciobanu, despre care numeroşii cititori englezi poate că nici nu au aflat!

Iată pagina de pe site-ul „Evenimentului zilei”, cu semnătura autoarei şi trimiterea la textul de pe blogul publicaţiei engleze:

Prestigioasa publicație "The Economist" comentează că, în războiul legat de reprezentarea României la Consiliul European de la Bruxelles, problemele importante pentru România, cum ar fi accesul la fondurile structurale sau primirea în Spațiul Schengen.

"Nici Andrei Marga, Ministrul de Externe, nu a fost capabil să prezinte agenda oficială a statului. Întrebat de un ziarist român să explice cu ce poziție se va prezenta România la Bruxelles, purtătorul de cuvânt a declarat că dl Marga nu a avut timp suficient ca să "proceseze informațiile"", scrie The Economist, în articolul intitulat "Ponta at War" (Ponta la război).

Cu alte cuvinte, cazul Lilianei Ciobanu demonstrează cît se poate de clar metoda prin care aceşti agenţi dezinformează opinia publică din România, punînd o presiune artificială în viaţa politică.

Liliana Ciobanu se aşază, în acest fel, în fruntea listei dezinformatorilor plătiţi pentru astfel de servicii, alături de Carmen Valică de la Radio România, de profesoara Kim Lane Scheppele de la Universitatea din Princeton, de bulgarul Alexander Levy şi de bursierul ICR Raul Sanchez Costa. Într-o listă care, în mod cert, rămîne deschisă.

Cine este Laura Ciobanu,unde prestează ea, ce activități desfășoară doamna în Anglia şi în România citiţi în curând pe cotidianul.ro!

Ion SpânuPublicat Duminică, 08 iulie 2012
16533
 | 114
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mihai
+7
dar nu e decat alta sclava sexuala a lui voda Basina. Mereu conditiona ocuparea posturilor cu acceptarea sa in pat. Asa sunt multe tipe aservite lui, transformate prin magia sexuala - practica caracteristica KGB-ului - utilizata de el anume pt aservire totala.Pt certitudinea lui ca ii va fi fidela orice se intampla, demolandu-le bruma de onestitate si impartialitate.
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
SAM
-1
Deoarece link-ul nu functioneaa, cautati "EXCLUSIV. Purtătorul de cuvânt al Comisarului Viviane Reding, despre acuzaţiile lui Dan Şova: „Este absurd să faci un jurnalist responsabil pentru o poziţie a Comisiei Europene“"
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
SAM
-1
Sunteti in urma cu stirile! Legat de "se aşază, în acest fel, în fruntea listei dezinformatorilor plătiţi pentru astfel de servicii, alături de Carmen Valică de la Radio România,": *editat* *editat* *editat* manialibera *editat* nt-al-comisarului- ist-responsabil- ei-europene-269890.html
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
eu
+3
Ceea ce faceti voi, slugile dlui Voiculescu, se cheama sclavagism. Foarte bine, plecati undeva impreuna cu el si prostituativa pana nu mai puteti. Va rugam sa ne lasati in pace !!!
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
Petre
0
O zdreanţă trădătoare de patrie ca toţi băsiştii!
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
je
+1
Ei si ? Tot il dam jos pe basescu si le facem un vant mare pedelistilor.Nu au decat sa scrie trompetele astea,nu au decat sa se vaite,cine dreaqu mai citeste Rom.Lib.sau Ev.Z.
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
comisarul Castani
-7
"Încă un agent antiromân este descoperit de cotidianul *editat* " .... de toata jena. Imi aduce aminte de epoca de aur, cand cetatenii erau indemnati sa-i demaste pe dusmanii poporului si pe agentii imperialisti... Bai, spanule!!!! Esti irecuperabil!!! Este incredibil cat rahat poti sa mananci pentru 1.500 de lei pe luna, ca zgarciobul de nistorescu nu-ti da mai mult!! Probabil ca ai familie de intretinut si din acest motiv nu-ti permiti sa ai coloana vertebrala!!! Sau poate asa esti tu...
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
muntean
+8
Cred ca toti acesti tradatori care mizeaza pe nevoia noastra de a fi acceptati de Vest, sau ca suntem impresionati de parerea lor, vor avea o mare surpriza. Au trecut destui ani de la asa-zisa integrare in tot sistemul vestic, si am vazut cam cu ce se mananca... Tot felul de marsavii ca sa distruga productia locala in orice domeniu (agricultura-gripa aviara, industrie-flota, aviatia, petrochimia, etc..) sa ne acapareze resursele si sa ne spele creierul prin politruci culturali de tip nou. Imprumuri care nu duc la niciun efect economic, dar ne inglodeaza pe termen lung. Toata aceasta tradare va avea efectul contrar-romanii s-au trezit si vor spune: DESTUL! Nu va jucati cu focul ca Romania se trezeste, magarilor!
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
glad
+13
JENANTA LILIANA CIOBANU si CARMEN VLADICA mars acasa . NU VA ESTE RUSINE ? RUSINE!!!! RUSINE !!!!!!
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
ana
-11
@B-29 de la 65.OK, mie imi ajunge ca ati recunoscut ca Ministrul de externe a Germaniei nu este "agent basist". Deci exista totusi unii care critica actiunile USL-ului, fara sa fie "agebti basisti". Problema este ca sunt destul de multi, oricat ati incerca sa negati acest lucru. Repet pana o sa va intre bine in cap: internetul nu se poate r *editat* ca pe vremuri Europa Libera. O sa reusiti acuma, dar fiecare pasare pe limba ei piere. Pacat ca vor suferi in contiunuare cei multi fara vina. Nu i-a pasat prea mult de lege, morala si poporlui Basescu si PDL-ului,dar voua va pasasi mai putin.
Publicat Luni, 09 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017