×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 14:04
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Poveştile lui Traian Băsescu produc şi poziţii internaţionale. Plus distorsiuni grosolane în România!
"Cancelarul federal consideră inacceptabil dacă într-o ţară a UE se încalcă principiile de bază ale statului de drept"

Traian Băsescu a avut o convorbire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Discuţia a avut loc la telefon, iar la sfârşit, purtătorul de cuvânt al Guvernului Federal, Steffen Seibert, a comunicat pe site-ul Cancelariei următoarele:

Cancelarul federal AM a purtat azi o convorbire telefonică cuprinzătoare cu preşedintele român Traian Băsescu. În centrul convorbirii s-a situat actuala evoluţie de politică internă din România. Expunerile preşedintelui Traian Băsescu confirmă preocupările guvernului federal. Cancelarul federal consideră inacceptabil dacă într-o ţară a Uniunii Europene se încalcă principiile de bază ale statului de drept. Uniunea Europeană are la bază valori comune: toate guvernele sunt obligate să le respecte; acest lucru este valabil şi pentru guvernul român.

Cancelarul federal subliniază că susţine Uniunea Europeană cu privirea la eventuale consecinţe necesare. Acestea s-ar putea materializa după convorbirile programate să le aibă prim-ministrul Victor Ponta săptămâna aceasta la Bruxelles”.

De reţinut un singur lucru extreme de important care denotă precauţia Angelei Merkel în legătură cu situaţia din România şi cu cele relatate de preşedintele Traian Băsescu: ”Consideră inacceptabil dacă într-o ţară UE se încalcă principiile de bază ale statului de drept”. Lămurirea deplină a cancelarului ar urma să se producă în cursul convorbirilor germano-române de săptămâna viitoare.

Ce s-a auzit din asta şi cum a interpretat presa de la Bucureşti declaraţia germană aflaţi mai jos.

Evenimentul Zilei: ”Angela Merkel: Încălcarea statului de drept în România, inacceptabilă”

Gândul: ”Angela Merkel, după ce a vorbit la telefon cu Băsescu: Statul de drept a fost încălcat «ÎN MOD INACCEPTABIL» în România. Merkel a discutat, azi, la telefon, cu preşedintele român, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german”

România Liberă: ”Angela Merkel după o convorbire cu Băsescu: Este «inacceptabilă» încălcarea statului de drept în România”

Ziare.com: ”Merkel, despre situaţia din România: Este «inacceptabilă» încălcarea statului de drept”

HotNews: ”Angela Merkel consideră «inacceptabilă» procedura de destituire a lui Traian Băsescu, care violează principiile statului de drept”

B1 TV: ”Angela Merkel, după o convorbire cu Traian Băsescu: Este inacceptabilă încălcarea statului de drept în România, o ţară membră a UE”

Realitatea TV: ”Angela Merkel: Statul de drept a fost ÎNCĂLCAT INACCEPTABIL în România”

Cornel NistorescuPublicat Luni, 09 iulie 2012
11072
 | 52
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dna Merkel
+3
dar faptul ca jandarmii i-au brutalizat pe manifestantii din Piete iarna trecuta cum v-a sunat? Normal si democratic desigur ca atunci nu ati mai sarit cu gura sa faceti reprosuri lui Basescu si Guvernului lui! Dar cand Roberta Anastase numara din doi in douazeci voturil ein parlamentul Romaniei si toti romanii protestau tot democratic a fost? Fiti cinstita si corecta Dna Merkel, va intereseaza doar Germania care nu mai este demult ce a fost si postul Dvs de cancelar care a inceput sa se cam clatine. Basescu va este drag ca ne baga in dorinta Dvs cea mare: uniunea economico-financiara, oala mare a UE unde ia fiecare cat apuca si platesc fraierii.Ia mai bine ganditi cum sa ne ajutati financiar dandu-ne inapoi cele 19 milioane de eur datoria Germaniei fata de Romania si vedeti ca si amestecul in problemele altor state atata timp cat situatia acestora nu ameninta UE este nu numai imoral dar si ilegal si nedemocratic.
Publicat Miercuri, 11 iulie 2012
+Răspunde
Atamild
+6
Parerea mea ca a fost un raspuns "neindemanatic" dat de Merkel lui T Basescu, romanii au libertatea de a alege singuri, la urma urmei. Prin urmare critica adusa doamnei Merkel este indreptatita. matilda
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
master 53
0
"v-a atrage noi valuri"..esti Funeriu, sau Igas? IQ100
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
asa crestinism
0
ca al lui lica 226, imi place si mie...pt ca de fapt nu e crestinism, e mai mult folclor....crestinismul zice sa nu judeci, sa ierti, (chiar, cum sa ierti, daca nu judeci?) , sa bagi capul in pamant sa lasi , la propriu, in Plata Domnului IQ100
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
Sob O'Lan 195
-1
ca anti basist (adica roman statistic mediu) ce sunt , trebuie sa recunosc ca ai dreptate si ai vazut adevarata cauza a lucrurilor; si cine e vinovat de greselile regimului Traian basescu ;da, bolsevicii din 1945, daa, Ion Iliescu, da, minierii; da da, da, de 13-15 (iunie) ori da; luminat de rationamentul tau , cu mare respect imi permit sa adaug la percutanta si pertinenta ta analiza ca si Cain e vinovat de crima impotriva lui Abel, si de aceea trebuie sa ii votam pe cei in imbracti vara asta in albi; ei sunt buni , purtand o culoare angelica. IQ100
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
@mihai, 210
0
da, au sursele lor si STIU...si daca stiu ce, nu pot sa minta din interes? intreb si eu ca prostul ca m-am simtit vizat. IQ100
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
Bula
+7
Si daca nu incalca nimic, ce-o f..te grija? Nu-si mai schimba nadragii?
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
lica
+8
Doamne-ajută-ne pe toţi, şi pe derbedei şi hoţi că ne sunt compatrioţi, dar nu milă-Ţi cerem Ţie, ci să-i bagi la puşcărie!
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
DEM-ocratie
-8
Pe europenii astia nu ii intereseaza de Basescu. Pe ei ii intereseaza ca sa se respecte constitutia unui stat pentru ca altfel se poate modifica arice articol din constitutie daca o majoritate vrea ceea ce este periculos pentru europeni.USL a dat o lege (oug) ordonanta care anuleaza rolul curtii constitutionale de arbitru.De aici urmeaza pasul doi.Se poate modifica orice din constitutie ca de exemplu:Toti cetatenii sunt egali in fata legii si asa mai departe.Deci se distruge statul de drept .Asa ca USL a comis-o grav.Acum CCR a invalidat aceasta ordonanta a guvernului si vad ca guvernul o respecta.Deci ne-am intors la statul de drept.Si cat comentati voi pe aici ca nu s-a incercat lovitura asupra constitutiei.Acu unde sunteti?
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
@222
+8
Las-o moarta cu ,,lovitura de stat'' .Lovitura de stat cu vot in Parlament si validata de CCR ,nu mai tine . Va faceti de kakao.
Publicat Marţi, 10 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017