×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
De ce a fost/este lovitură de stat în România
USL a "lovit" PPE în congres

Unul dintre motivele pentru care unele cancelarii europene au preluat mizeriile şi dezinformările dictate de la Bucureşti de Traian Băsescu, Monica Macovei & Co. îl reprezintă „compromiterea” imaginii unui eveniment ce urmează să fie organizat la Bucureşti de popularii europeni.

S-a ales praful de „înaltul patronaj” al Congresului XXI

Atacurile violente la adresa guvernanţilor de la Bucureşti - atacuri continuate şi „încununate” cu celebra listă cu 11 puncte şi după ce Curtea Constituţională a lămurit mai multe probleme - au o explicaţie logică.

În luna octombrie urmează să se desfăşoare (nu au apărut informaţii privind o eventuală relocare) la Palatul Parlamentului cel de-al XXI-lea congres al PPE. România, de fapt PDL, a obţinut organizarea după o concurenţă anemică cu suratele sale din Malta, Cipru şi Austria, în septembrie 2011. La vremea respectivă, PDL deţinea întreaga Românie. Un congres organizat într-o ţară unde preşedintele, premierul (principalul şi al doilea partid de guvernământ) şi preşedinţii Legislativului erau membri PPE reprezenta o lovitură de imagine pentru popularii europeni. Congresul urma să se desfăşoare sub înaltul patronaj fie al preşedintelui Băsescu, fie al premierului Boc.

Care este situaţia acum: premierul Boc (ca şi clona lui, MRU) este istorie, PDL şi UDMR nu se mai află la guvernare, preşedinţii PDL ai Camerei şi Senatului au fost înlocuiţi, PDL a suferit o înfrângere severă la locale, iar preşedintele Băsescu ar putea fi demis sau în cel mai fericit caz s-ar putea să supravieţuiască, dar cu legitimitatea serios şifonată. În aceste condiţii, întreg eşafodajul congresului XXI pare dărâmat. Ceea ce părea o lovitură de imagine (congresul – n.a.) seamănă acum cu o reuniune de serviciu ţinută pe teritoriu inamic.

Ce nu mai poate spune dl Martens

Iată ce declara preşedintele PPE, Wilfried Martens, pe site-ul PPE în data de 22 septembrie 2011: „Această decizie (organizarea congresului la Bucureşti – n.a.)) este, de asemenea, o recunoaştere clară că guvernul PD-L/UDMR a luat deciziile corecte pentru a asigura şi proteja pe termen lung o creştere şi o prosperitate pentru România. Măsurile pe care premierul Boc le-a luat sunt curajoase şi vor proteja România de orice criză viitoare. Sunt convins că românii vor recunoaşte în curând beneficiile oferite de aceste decizii şi nu vor fi influenţaţi de strigătele populiste ale stângii”. Atunci, dl Martens era convins că situaţia politică nu va suferi nicio modificare în România până la congresul din octombrie 2012. Cine reciteşte acum această declaraţie îşi va da seama că preşedintele PPE a supralicitat (mai corect spus, a dezinformat) activitatea celui mai slab guvern din istoria României postdecembriste. Şi probabil cel mai slab guvern din „familia” popularilor. Declaraţii de acest gen urmau să fie reluate şi chiar „umflate” în octombrie 2012. Acum s-a ales praful, iar cecul în alb dat de Martens fostei Puteri s-ar putea să-l coste mult, poate chiar şi funcţia.

Colac de salvare pentru Traian Băsescu

De menţionat că spre deosebire de congresul din decembrie 2011 de la Marsilia, unul cu tentă electorală în sprijinul lui Sarkozy, cel de la Bucureşti era unul foarte important, alegerea unei noi conduceri şi modificarea programului politic fiind punctele principale. Nu în ultimul rând, congresul trebuia să devină şi un motor electoral pentru PDL.

Acum, liderii PPE încearcă să salveze ce se mai poate salva. Prin atacurile furibunde la adresa guvernului (şi a premierului Ponta personal) şi a USL, liderii PPE mizează pe o salvare miraculoasă a lui Traian Băsescu, şi pe o eventuală demisie a guvernului. Dacă vor eşua în această tentativă, este greu de crezut că cei 24 de şefi de stat şi de guvern, 13 membri ai Comisiei Europene, 264 de europarlamentari şi sutele de delegaţi ai celor 74 de partide membre din PPE se vor simţi confortabil la Bucureşti.

Evident, mai există şi alte interese pentru care România este „demolată” în Europa. O dovadă o reprezintă şi faptul că rapoartele ambasadelor occidentale (care de regulă sunt corecte) nu sunt luate în seamă şi se merge în continuare pe „teza” loviturii de stat.

Lucian GheorghiuPublicat Marţi, 17 iulie 2012
10022
 | 115
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cristopher
+3
Cum dom'le vin comunistii europeni sa-si faca congresul portocaliu tocmai in tara noastra ! Nu-i lasati dom'le pe comunistii europeni sa-si faca sedintele de partid in Romania . In Romania partidul comunist este scos in afara legii,ce cauta derbedeii astia nesimtiti la noi in tara ? Auzi ce am ajuns in 2012,sa vina bolshevicii europeni in tara noastra ,sa se duca dracu cu dictatorii lor unde a dus mutu iapa . Unde a dus mutu iapa ? ....nu stiu ,nu stiu..
Publicat Joi, 19 iulie 2012
+Răspunde
livia
+1
Pe EPP -istiI ACESTIA II TRAGE CINEVA DE URECHI?
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
DA, votam DA!
+11
In timp ce un popor intreg suferea din cauza taierilor basiste de salarii, pensii si alocatii, kurvele lui bashina, udrea, anastase, boc, turcan, boagiu si altele erau puse in functii inalte chiar daca erau proaste ca niste cizme uzate si de abia trecusera de clasa a doua primara. Bolnavii de cancer mureau in chinuri din cauza ca basescu ii lasase fara morfina si citostatice iar kurvele lui base isi cumparau vile pe nimica si posete de 15.000 de euro. Monica macovei si cristian preda de la PDL s-au tarat ca ramele in fata Comisiei Europene cerand taierea gazelor, a curentului si a apei de la robinet pentru a obliga pop.ulatia sa voteze pentru traian basescu. Ne-am saturat! Jos kurvele lui bashina din functii! Jos basescu! Votam "DA" la referendum ca sa scapam tara de parazitii pedelisti!
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
ANCA
+2
USL MANA RUSILOR?MA FACI SA RAD ; AVETI UN TIC CU RUSII ;DAR BASESCU NU ESTE OMUL RUSILOR DINAINTE DE 1989? CAT TIMP SUNTEM VECINI CU POPORUL RUS NU PUTEM SCAPA DE INFLUENTA LOR INDIFERENT CINE VINE CA URGIA ETC ACUM NU ESTE LUATA DE RUSI?GAZELE NU VIN DE LA EI?MAI TERMINATI ODATA CU DEZINFORMAREA CA BASESCU NE SCAPA DE EI ..........
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
DA, jos basescu si pdl!
+8
Judecatoarea securista, alcoolica monica macovei impreuna cu impotentul onanist cristian preda si teodor stolojan cel care scrasneste la toata lumea au ales sa murdareasca imaginea Romaniei decat sa strice imaginea partidului pop.ular european din care face parte si pdl-ul. Tarandu-se pe jos ca niste slugi josnice, s-au plans la Uniunea Europeana, ca daca basescu este demis ei si acolitii lor din pdl vor pierde controlul asupra justitiei basiste corupte si vor intra la puscarie. Multi membrii pdl, slugi de rahat ale lui basescu trimit si acum scrisori la diversele foruri europene controlate de partidul pop.ular european din care face parte si pdl-ul chiorului si cer sanctionarea tarii noastre in cazul in care referendumul nu se desfasoara in asa fel incat sa castige betivanul care ne-a taiat salariile, pensiile batranilor si alocatiile copiilor. Au cerut Comisiei Europene inclusiv sa ne taie gazele, curentul si apa de la robinet numai sa influenteze votul romanilor si chiorul sa ramanas la Cotroceni. Trebuie sa iesim cu totii la vot si sa stampilam "DA" pentru demiterea ticalosului care ne vinde Romania pe o sticla de whiskey.Jos basescu! Jos slugile tradatoare pdl!
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
MARTENS
-14
Bai fraierilor, economia Romaniei e la pamant, nu se mai produce nimic, nu mai sunt incasari la buget deloc, nu mai aveti bani pentru pensii si salarii bugetare (90 % din angajati) nici pentru 3 luni si voi va certati ca chiorii pe tron? V-ati pus rau si cu Merkel, de acum incolo va mai da lula. asteptati sa vina Nascase, Voykulesko si Hrebe cu bani de acasa pentru pensiile si salariile voastre de bugetari ? asteptati degeaba, ei au bani doar pentru ei. Mai bine duceti-va la FeMeI, poate au ceeva maruntis ca sa treceti peste iernile cumplite ce vor veni peste voi dupa ce se vorincheia alegerile din toamna !
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
ciuciugaya
+9
SA NE PUPE-N KUR BETIVANUL HIDOS BASINA CU TOT PPEul LUI.
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
A. NASCASE
-11
TESTAMENT: Copiii mei din PSD si USL, sa duceti pana la capat programul nostru ROMANIA FURATA, pardon, CURATA sau CURATITA ! Bine de tot !
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
ULTRA-PNL
+17
Functionari si politicieni imbecili europeni. de unde ati primit ordin sa faceti campania asta impotriva guvernului Romaniei? Jeguri umane. Vorbiti ca niste papusi stricate. Ce articole din constittia Romaniei au fost incalcte nemernicilor? Aud? ceva argumente concrete? Numai minciuni TICALOSILOR.
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
Jakar
+25
CAND IL JIGNEA PE ARAFAT ERA DEMOCRATIE? CAND JANDARMII BATEAU IARNA ROMANII era democratie?! Cand vroia sa vanda spitalele la germani si SMURD-ul sa-l bage in faliment ERA DEMOCRATIE? HAI SICTIR JAVRELOR, CU DEMOCRATIA VOASTRA.
Publicat Miercuri, 18 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017