×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 22 noiembrie 2017, 05:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
La “Naşul TV”, într-o emisiune postată şi pe propriul blog,
Tismăneanu îl denunţă pe Băsescu pentru trafic de influenţă!

Istoricul Vladimir Tismăneanu, cunoscut mai mult ca fiind fiul stalinistului Leonte Tismineţki, l-a denunţat recent pe Traian Băsescu pentru că, la intervenţia sa, preşedintele ar fi comis un trafic de influenţă asupra fostului premier Emil Boc în vederea păstrării lui Dorin Dobrincu la conducerea Arhivelor Naţionale!

Evenimentul s-a petrecut pe 13 iulie a.c. pe postul „Naşul TV” şi, din cauza difuzării reduse a acestuia în reţelele de cablu, aproape că a trecut neobservat. Iată, însă, că Vladimir Tismăneanu a postat înregistrarea emisiunii pe blogul său, unde poate fi vizionată de oricine.

Emisiunea se numeşte „By Alexa” şi a fost realizată de Alexa Ionescu.

În primele minute ale emisiunii, Tismăneanu face o declaraţie stupefiantă: „Eu am făcut un serviciu statului român, nu statul român mie. Să fie foarte clar!”.

Dar punctul culminant al emisiunii a început la minutul 22.10, când, aproape inconştient, dorind să-şi arate influenţa pe care o are asupra lui Traian Băsescu, Vladimir Tismăneanu şochează într-un delir care nu va rămâne fără consecinţe. Iată transcrierea pasajului respectiv, în care Tismăneanu răspunde la întrebarea „Cum explicaţi acest val al Restauraţiei?”:

„După Institutul meu au urmat Arhivele Naţionale, care e un loc-cheie, pentru că ce s-a petrecut sub conducerea lui Dorin Dobrincu a fost democratizarea arhivelor. Lumea nu întelege că pînă la momentul la care a fost numit Dorin Dobrincu acolo... Şi să nu mi se spună că nici o persoană nu e de neînlocuit! Ba da, există persoane de neînlocuit! Sunt situaţii în care aşa e... Schimbarea acestui tînăr istoric foarte curajos, autorul unui capitol din "Raportul Final", numit de Guvernul Tăriceanu, nu de Traian Băsescu (deşi era în timpul Alianţei D.A. - n.m.), dar menţinut de Traian Băsescu - am fost direct implicat în acel episod - în momentul în care ministrul de Interne PSD, dl Nica, a vrut să-l schimbe, Traian Băsescu a intervenit la premierul Emil Boc, şi a fost menţinut dl Dobrincu. Deci, Tăriceanu şi Boc, şi, sigur, Traian Băsescu”.

Aşadar, Tismăneanu recunoaşte nonşalant că a intervenit direct la Traian Băsescu, determinându-l pe acesta să-i impună fostului premier Emil Boc menţinerea lui Dorin Dobrincu în funcţia de director al Arhivelor Naţionale, lucru care s-a şi întâmplat!

De menţionat că, potrivit art. 3 din Legea Arhivelor Naţionale din 1996, instituţia Arhivele Naţionale este o „unitate bugetară în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor”, numirea şi destiutirea directorului fiind apanajul exclusiv al ministrului de Interne.

Denunţul lui Tismăneanu se referă la perioada guvernului PDL-PSD, când Dan Nica, ministrul de Interne de atunci, a vrut să-l înlocuiască pe Dorin Dobrincu din funcţia de director, pe care, de fapt, o ocupa prin detaşare de la Institutul de istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi.

Dorin Dobrincu, fostul şef al Arhivelor Naţionale

Recent, prin ordinul ministrului Ioan Rus din 15 iunie a.c., Dorin Dobrincu a fost destituit şi înlocuit de Ioan Drăgan, şeful Arhivelor Statului din Cluj. Dobrincu a declarat pentru Mediafax că a fost destituit „pentru că nu ar fi gestionat bine cazul legat de reînhumarea rămăşiţelor poetului maghiar Nyirő Jozsef la Odorheiu Secuiesc”.

Menţionăm că guvernul Ponta l-a demis şi pe Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Ion SpânuPublicat Miercuri, 25 iulie 2012
11626
 | 50
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
liviu
+1
Leonid , Ana Pauker- Secretar, *editat* că, Vasile Luca- Secretar, *editat* , Teohari Georgescu- Secretar, *editat* , Lothar Rădăceanu- Secretar, *editat* . Se impune precizarea că ministrul de interne al noii orânduiri comuniste din România a fost tot *editat* , Teohari Georgescu. Si altii, sefi ai securitătii. In acest context se poate întelege mai bine, de ce colonelul Alexandru Nicolski, *editat* , este exemplul tipic de ofiter de securitate vinovat de genocid împotriva românilor. Apare un fenomen demn de retinut. In viata publică, *editat* i din Comitetul Central al Partidului Comunist Român ,după preluarea puterii, (a se vedea, spre exemplu, anul 1948), apar cu nume românesti- cu o exceptie, sau două.
Publicat Marţi, 28 mai 2013
+Răspunde
sandu
+2
Prin lovitura de stat din 1989 s-a reinstaurat stalinismul, jaful asupra ţării, genocidul anti-românesc. *editat* mea bolşevică a ascuns steagul roşu al Cominternului şi a ridicat steagul negru al globalizării vestice. Fiul torţionarului Leonid Tisminetski (Tismaneanu) ne dă lecţii de democraţie şi anti-comunism
Publicat Marţi, 28 mai 2013
+Răspunde
boicotez boicotul
+5
Si duminica 29.07 merg la vot.Chiar eram nehotarat,dar cand cineva imi dicteaza sa fac intr-un fel,rebelul din mine face exact invers.Deci ma duc,si votez chiar DA,sa se invete minte,ca mie nu-mi dicteaza nimeni,doar propria constiinta.
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
ordin pe unitate
+9
basistilor, la subiect! Altele decit "pucisti, boicot, Felix", toate total pe linga subiect! Argumente si comentarii la faptele de mai sus aveti?
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
Traian Basinescu
+11
Basescu a nenorocit acesta tara, a vandut tot, a taiat salarii, pensii, a umilit politistii si cadrele militare, a inchis spitale, a ïncalcat constitutia, a majorat taxele, a furat impreuna cu clica lui de curve si pupincuristi ca Udrea, Anastase, Blaga, Boureanu, Boc, Litzi, etc. Romani, nu mai suferiti, aveti sansa sa-i dati o palma pentru toate aceste lucruri si umilinte. Mergeti la vot pe 29 si puneti stampila pe DA, DA, DA. Eu Spun DA la referendum!!DA!!
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
REX
+12
CARE ESTE INTERESUL? DE CE ACUM SI NU ATUNCI ? DE CE ATUNCI SI NU ALTADATA ? SE PUTEA SI FARA SCHIMMBARE ? DE CE ESTE DERANJAT TISMANEANU SI IN CE MASURA ? DE CE EL SI NU ALTCINEVA ? CE LEGATURA EXISTA INTRE ARHIVELE ROMANIEI SI TISMANEANU ? ESTE TISMANEANU ROMAN SAU ARE ALTA ETNIE ? VINDE TISMANEANU INFOR *editat* DIN ARHIVELE ROMANESTI ? ESTE ADEVARATUL MOTIV AL DENUNTULUI SAU ESTE UN PRETEXT ?
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
Mitru
+22
TISMĂNEANU este ȘI va rămâne un ra-h-at cu moț !!!! Nimic m,ai mult !
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
corespondent
+21
auzi obraznicie-ticalosul asta a adus servicii statului roman-in tinerete plosnita comunista, taica-sau un nenorocit care a adus comunismul cu bashescu se contrazice in materie de ciolan. in america, tismaneanu e tot marxist-ca l-au primit in loc sa-i traga un sut in cur, asta e treaba lor. Probabil ca jigodia asta simte ca isi pierde avantajele de la bashescu si cauta sa se puna sluga sub noua conducere-mai vino ba comunistule in tara si pe banii tai-daca te leaga ceva, daca nu, du-te unde vezi cu ochii.
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
LUMEA JUSTITIEI
+19
CAPETENIILE PDL, CALAII NEAMULUI ROMANESC, TREBUIE URMARITI SI LICHIDATI FIZIC PE RAND, CA RAZBUNARE PENTRU RAUL FACUT NEAMULUI , ASA CUM S-A INTAMPLAT CU FASCISTII CARE AU PROVOCAT GENOCIDUL *editat* LOR. RAZBUNAREA NU TREBUIE SA SE OPREASCA DECAT ATUNCI CAND ULTIMA CAPETENIE A PEDELEPRELOR VA DISPARE DIN ACEASTA VIATA.
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
Nu-i doar chior. E si bou
+18
Dupa ultimele sondaje ,cu tot boicotul javrelor , vor veni la vot cca 53% .Cum idiotii de la PDL nu vor veni ,Ba$inosu va pleca im mod rusinos si dezastruos cu peste 8o% -DA ,daca nu chiar mai astronomicde atat . Pacat ca imbecilul de Blaga nu se debaraseaza de escrocul betziv ,care va baga PDL-ul in groapa ,odata cu escrocul si nici nu isi va mai reveni vreodata , numele escrocului fiind legat de PDL .Boicotul acesta o sa-i coste enorm ,ptr ca PDL va deveni un partid de buzunar .Asa-i cand mergi cu Hitler pana la moarte.......[Markus]
Publicat Joi, 26 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017