×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 20 noiembrie 2017, 11:48
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
România, condamnată la CEDO pentru condiţiile din penitenciare

APADOR-CH informează, miercuri, că CEDO a pronunţat o hotărâre în cauza "Cucu c. României (22362/06)" prin care a condamnat statul român pentru încălcarea articolului 3 al Convenţiei - dreptul de a nu fi supus unui tratament degradant - precum şi a dreptului de a vota, protejat de articolul 3 Protocolul nr. 1 al Convenţiei, scrie Mediafax, citată de RTV.net.

Reclamantul, susţinut în demersurile sale de APADOR-CH, s-a plâns Curţii Europene de condiţiile de deţinere din penitenciarele Jilava şi Giurgiu.

"Curtea a constatat că supraaglomerarea din penitenciare, existenţa unei igiene precare şi a condiţiilor generale de deţinere din aceste penitenciare au reprezentat pentru reclamant un tratament inuman şi degradant. APADOR-CH atrage atenţia asupra numeroaselor condamnări pronunţate de Curtea Europeană împotriva României din cauza condiţiilor de deţinere precare din penitenciarele din întreaga ţară. De altfel, anterior cazului Cucu, Curtea Europeană s-a pronunţat în temeiul articolului 46 al Convenţiei Europene, cu privire la măsuri generale pe care România va trebui să le aplice pentru a remedia situaţia", se arată în comunicatul de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Curtea Europeană a constatat încălcarea articolului 3 din Convenţia Europeană şi sub aspect procedural, datorită faptului că ancheta autorităţilor române cu privire la relele tratamente la care a fost supus reclamantul de către trupa de intervenţie a Penitenciarului Giurgiu a fost ineficientă.

Hotărârea CEDO a stabilit şi că aplicarea automată a pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a vota, deşi infracţiunea pentru care a fost condamnat reclamantul nu avea nicio legătură cu exercitarea dreptului la vot, reprezintă o încălcare a articolului 3 Protocolul nr.1 din Convenţiei, articol care protejează libertatea persoanei de a-şi exprima opţiunea asupra candidaţilor la alegerile pentru corpul legislativ.

Publicat Miercuri, 14 noiembrie 2012
2300
 | 5
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
romania -cedo/fmi
0
Cel mai simplu ar fi ca CEDO sa condamne romania ( pdl bassesc@co) pentru GENOCID iar FMI sa pretinda plata 100 miliarde euro plus dobinzi de la bassescu udrea, cocos, ritzi ( risu pizdi)regii asfaltului si restul hotzilor
Publicat Miercuri, 14 noiembrie 2012
+Răspunde
Astept
+1
CEDO sa condamne, pentru conditiile din spitale sau ale pensionarilor care traiesc cu 3oo lei pe luna si nu puscariasii cu care statul cheltuie 8o lei pe ZI, deci 24oo pe luna. CE SPUNE-TI de DIFERENTA???
Publicat Miercuri, 14 noiembrie 2012
+Răspunde
Sasa
+2
Puscaria nu e hotel.Siktir CEDO! Acolo se ispasesc pedepse ,nu sunt recompensati infractorii.Noi vrem munca silnica pentru detinutii nostri,sa aiba grija sa nu ajunga niciodata acolo,daca vor un trai decent si demn.
Publicat Miercuri, 14 noiembrie 2012
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017