×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 03:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Detalii şi scenarii din culisele politicii românești
Dezvăluiri despre imixtiuni externe în cazul deputatului Ion Stan şi al altor fruntaşi ai USL
Duane Butcher
Duane Butcher

Recenta vizită la Guvern a însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, nu a fost una de rutină, ci a avut ingredientele unui amestec în chestiuni politice de natură internă şi ale unei presiuni asupra afacerilor justiţiei.

Fară a transmite un punct de vedere oficial al Departamentului de Stat, ci cu carater de recomandare informală, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a sugerat că soluționarea cu celeritate a câtorva cazuri de coruptie, nominalizându-i pe senatorul Dan Voiculescu, precum și pe deputatul Ion Stan şi pe fostul deputat Ion Dumitru, ar fi împreună un semnal important pentru un raport MCV favorabil pentru România.

În cazul deputatului Ion Stan, Duane Butcher s-a interesat dacă nu ar fi posibilă reluarea votului în Camera Deputaților. Premierul a precizat că ar fi posibilă doar o altă solicitare de arestare, pe baza unui nou dosar. Un răspuns care poate însemna întelegerea mesajului transmis?

În altă ordine de idei, aşa cum de altfel era ştiut, însărcinatul cu afaceri a confirmat că fostul ambasador, Mark Gitenstein, a avut unele iniţiative neavenite, fiind criticat la Departamentul de Stat că ar fi determinat inflamarea antiamericanismului în România.

Cu toate conotaţiile negative ale lobby-ului făţiş practicat de Gitenstein, împotriva uzanţelor diplomatice, aspectul acesta delicat ar trebui depăşit, deoarece interesele de afaceri ale unor importante companii americane ar fi prejudiciate, dacă s-ar da înapoi de la angajamentele asumate faţă de Lockheed Martin, Chevron şi George Soros în cazul exploatării resurselor de cupru, aur, argint şi metale rare din Munţii Apuseni.

Însărcinatul cu afaceri, ca şi fostul ambasador (prezent în Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în momentele tranşării arestării deputatului Ion Stan) au fost neplăcut surprinşi că luarea de cuvânt a deputatului Ion Stan din Cameră a fost întreruptă de aplauze şi încheiată în aplauzele unei părţi însemnate a deputaţilor prezenţi la şedinţa în care s-a respins încuviinţarea arestării sale preventive.

Mai mult, a provocat o mare dezamăgire rezultatul votului, în realitate fiind un număr mai mare de voturi împotriva încuviinţării arestării preventive, decât cel anunţat oficial. În comisia de numărare a voturilor a izbucnit un scandal în momentul în care rezultatul a apărut ca fiind împotriva cererii D.N.A., de încuviinţare a arestării.

Deputaţii din comisie, soldaţi credincioşi în serviciu străin, au exercitat presiuni pentru reintroducerea bilelor deja numărate în urne, reluarea numărătorii şi, evident, inversarea rezultatelor votului. Malversaţiunea nu a fost posibilă, fiindu-i opus refuzul categoric al reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal, Partidului Conservator , ai U.D.M.R. şi celorlalte minorităţi, care au spus că părăsesc sala şi vor iesi la declaraţii publice.

În timpul scandalului din comisia de numărătoare a voturilor, duba si echipa de arestare erau în dispozitiv la ieşirea din sediul Parlamentului, de unde urma să se realizeze transmisia în direct a arestării. Nu a fost să fie…

Anterior scenariului de provocare şi a regiei denunţului orchestrate de oamenii serviciilor secrete din justiţie, partenerii autohtoni ai Companiei Lockheed Martin i-au făcut deputatului Ion Stan două propuneri tentante. Prima, suportarea integrală a costurilor campaniei electorale. Oferta a fost refuzată. A doua… deschiderea şi alimentarea unui cont bancar în străinatate în schimbul abţinerii de la declaraţiile politice de susţinere a industriei de apărare a României. Şi această ofertă a fost refuzată.

Nu ştim cu exactitate valorea finală a depozitului bancar, dar aceiaşi ofertanţi i-au dat denunţătorului Sorin-Nicusor Dima 2 milioane de euro, pentru satisfacerea creditorilor care-l urmăreau, cerandu-i, în schimb, să intre în regia înscenării judiciare pentru eliminarea incomodului deputat Ion Stan. Această “operaţiune specială” s-a realizat sub strict control din partea unui înalt funcţionar al unui important serviciu secret, aflat pe statul de plată al partenerilor Lockheed Martin, care-i alimentează conturile bancare externe.

Ion Stan, între alte probleme stringente ale industriei de apărare, a interpelat factorii responsabili în legătura cu sistematica sabotare a omologării şi trecerea la producţia de serie de către Intreprinderea Mecanică Moreni a transportoarelor blindate “Saur 1 “ si “Saur 2”. I s-a dat de înţeles că trebuie achiziţionate 400 de transportoare din “stocul rece” al unui “partener extern”. Mai mult, această condiţionare bloca şi contractarea externă a producţiei de transportoare, fiindca ceea ce era bun pentru export, putea intra şi în dotarea Armatei Române.

Dupa reţinerea ilegală, prin violarea imunităţii parlamentare, anchetatorii i-au făcut lui Ion Stan aluzii la o sesiune prelungită de colaborare, vreo doi ani si jumătate ( aluzie, cumva la condamnarea deja stabilită ! ) pentru a-i ajuta la instrumentarea cauzelor privindu-i pe fostul şi actualul preşedinte al Consiliului judetean, pe Rovana Plumb şi… de ce nu, chiar şi pe Victor Ponta!
Deputatul Ion Stan le-a replicat că pot avea destulă treabă serioasă de făcut, dacă s-ar sesiza din oficiu în legătură cu cele semnalate prin declaraţiile politice şi interpelările accesibile oricui. Anchetatorii i-au spus că nu se pot intra pe acele piste, fiindcă se ard .
Deputatul Ion Stan, în absenţa prezentării probelor, neavând ce combate, s-a abţinut de la orice declaraţii, solicitând să se dea curs dosarului .

I.C.C.J. este plină de judecători care s-au promovat între ei în perioadele în care făceau parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Deloc întâmplător, tocmai unor asemenea judecători le-au fost repartizate cauzele cu substrat şi miza politice.
Aflăm, din chiar interiorul viesparului, că la Grupul Operativ de Coordonare a Activităţii Ofiţerilor Acoperiţi al SRI, condus de colonelul Marius Stoica, este alertă maximă în chestiunea revoltei magistraţilor faţă de subordonarea ocultă a Consiliului Superior al Magistraturii. Pierderea controlului secret asupra CSM este echivalată cu o gravă ameninţare la adresa securităţii… naţionale, spun ei.
În realitate, însă ,a securității personale a camarilei din fruntea rețelelor corupţiei instituţionalizate politic din România. Interesele acestei camarile, care lucrează sub control extern, fiind, la rândul ei, şantajată şi ţinută sub presiune, cer câțiva vinovaţi de serviciu, ca perdea de fum pentru propria protecție. A celor de aici şi a celor de aiurea.

Vlad DumitraşPublicat Luni, 14 ianuarie 2013
19317
 | 232
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
memnon
+1
Trist unde s-a ajuns...Suntem condusi de oi care ar aplauda la scena deschisa si legea sa isi vanda parintii pentru o vila+bmw
Publicat Duminică, 28 aprilie 2013
+Răspunde
ghe
+1
Deputatul Ion Stan a facut urmatoarea declaratie de la tribuna Parlamentului Romaniei, referitoare la afir *editat* le presedintelui Traian Basescu despre crearea “Statelor Unite ale Europei”: ”Nu-mi face deloc plăcere să fac declaraţii politice pe seama faptelor neavenite ale preşedintelui republicii, dar dânsul simte tot mai des nevoia să fie în atenţia critică a concetăţenilor şi, mai nou, şi a cancelariilor străine, de la Est la Vest şi de la Nord la Sud. Aşa de exemplu, mai zilele trecute, deloc inspirat de numele bulevardului de pe latura de miazănoapte a Palatului Preşedinţiei, a stabilit un dead-line de trei ani pentru ca micii oameni de stat din fruntea Franţei, Italiei, Germaniei şi Marii Britanii să devină la fel de mari, de înţelepţi şi vizionari, precum Traian Băsescu, pentru a repune pe tapet, precum Bonaparte, proiectul n al Statelor Unite ale Europei.
Publicat Sâmbătă, 09 martie 2013
+Răspunde
ghe
-1
iei(.) *editat* (.)com
Publicat Sâmbătă, 09 martie 2013
+Răspunde
ghe
+1
francmasoneria distruge romania! *editat* iei. *editat* *editat* /
Publicat Sâmbătă, 09 martie 2013
+Răspunde
DEZVALUIRI :
+4
Somajul real din Ro, UE, anul 2013, este de peste 50 %, deoarece din 10 milioane cetateni cu varste intre 18-65 ani doar 4 milioane sunt salariati, majoritatea bugetari (deci produc pureci si paduchi). Exista cam 7 milioane pensionari, intr-o tara unde nu se mai fabrica nici ace cu gamalie, de peste 15 ani, care este nevoita sa-si dea pe degeaba aurul, petrolul, gazele, sarea, apa minerala etc. spre a plati pensii si salarii bugetare nesimtite, ori sa se imprumute in genunchi la FeMeI, BeM si alte banci internationale spre a-si acoperi imensul deficit bugetar.
Publicat Sâmbătă, 19 ianuarie 2013
+Răspunde
SRl:
+1
Tragedia Ro este ca de peste 20 de ani e condusa doar de bugetari (nascuti bugetari si care mor bugetari) pentru bugetari si pensionari, de oameni neavand nicio legatura cu economia reala: Vacaroiu, Iliescu, Boc, Nastase, Vosganian, Constantinescu, Ponta , Radu Vasile, Ciorbea etc. Singura exceptie a fost Tariceanu, care avea si unele afaceri in domeniul privat. Intamplator, perioada de inflorire econmica a tarii a fost in mandatul sau ?
Publicat Vineri, 18 ianuarie 2013
+Răspunde
Nea Duane Butcher..
+12
ce dracu vrei? Nu ne lasati sa traim , ne dictati pe cine sa arestam ? Sa va dracului cu democratia voastra, sa-l nimereasca pe Obama, sa orbeasca madame Hilary, sa-si adune lesurile Ghita de America si tu..vezi, vezi ! Mai bine solicita rejudecarea dosarului Flota, dosar in care pupila voastra a vandut tot ! NESIMTITULE !
Publicat Joi, 17 ianuarie 2013
+Răspunde
Oneata
-8
Atacul la baioneta al Trustului Intact Media asupra procurorilor si judecatorilor din CSM si ICCJ urmareste intimidarea magistratilor care judeca Dosarul ICA Bucuresti in care este inculpat senatorul - nesenator Dan Voiculescu, see you termen de judecata pe 23 aprilie 2013. *editat* *editat* .scj *editat* id=300000000486710
Publicat Miercuri, 16 ianuarie 2013
+Răspunde
@Cata
-4
PSD e frate geaman cu PDL iar Ponta e cumatru cu Basescu
Publicat Marţi, 15 ianuarie 2013
+Răspunde
mugur
+13
"Insarcinat cu afaceri ad interim" ... adica un fel de neica nimeni prin State, un fel de adjunctu' lu' inlocuitoru' lu' bagatoru' de seama al sindicatului femeilor de serviciu de la Casa Alba ... daca baiatu' asta, cu numele sau ("Macelaru'"), cu privirea de psihopat model "Ungureanu" si ochii de ciine husky a ajuns sa vina sa ne dea "indicatii pretioase", e clar ... curind o sa-i avem pe Mickey Mouse sau Britney Spears care vor conduce Romania ! ....
Publicat Marţi, 15 ianuarie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017