×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 18:00
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Scenarii şi perspective geopolitice
Există şi mize secrete ale regionalizării României?

Partea I: România cu Moldova de la Nistru la Siret, dar fără Transilvania, ori Valahia… şi fără una şi fără alta

În 1980, la Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de la Madrid, o delegaţie a imigraţiei maghiare s-a prezentat cu documente prin care revendica independenţa Transilvaniei, în numele unui pretins partid socialist transilvănean în exil. Nu putine delegaţii prezente la Conferinţă au luat problema Transilvaniei în serios.

Anual, după „momentul Madrid”, în Congresul SUA apărea câte o rezoluţie în susţinerea ideii că, în România, indiferent de regim, indiferent dacă a fost republică sau monarhie, ungurii au fost întotdeauna persecutaţi şi supuşi deznaţionalizării. Acelaşi text, an de an, era repus pe tapet, dar semnat şi iniţiat mereu de „alţii”.

În 22 decembrie 1989 la Timişoara, printre numeroasele revendicări care au animat evenimentele străzii, a trecut ca neobservată scandarea “Vrem unirea cu Ungaria!”.

În ianuarie 1990, în prima redactare a draftului “Proclamaţiei de la Timişoara”, a apărut strecurată ideea întregirii şi autonomizării Banatului de România.

În martie 1990, cu câteva zile înainte de criza interetnică de la Târgu Mureş, corespondenţi ai presei occidentale, în tema cu cele ce aveau să urmeze [de unde?, de la cine?, cum?], erau prezenţi la faţa locului, ca parte a planificării operaţionale a conflictului.

La 21 mai 1990, săptămânalul francez “Le Point” reonstituie, în liniile sale generale, ceea ce numeşte “complotul bicefal sovietio-maghiar” de la Timişoara.

În acelaşi an, geograful şef al Departamentului de Stat a dat publicităţii estimarea tendinţelor de multiplicare a entităţilor statale până la jumătatea viitorului secol, în care se afirma ca în anul 2050 vor exista peste 300 de state.

La 21 octombrie 1991, au fost remise agenţiilor de presă [From The Desk of Dan Andersen P.O. Box 1971, Los Angeles CA 90078] “Declaraţia de Independenţă a Republicii Transilvania”, cu capitala la Cluj, şi decupajul viitorului nou stat din harta României. Presa din România, care a observat declaraţia, a tratat gestul ca inepţie a unui excentric, Dan Andersen-Voda, care semnase documentul în calitate de “Preşedinte interimar în exil al Republicii Transilvania”.

Urmează apoi publicarea unei ample lucrări de anticipaţie “Future Wars” [“Războaiele viitoare”], în care autorul, Trevor Nevitt Dupuy (Mai 3, 1916 – Junie 5, 1995, colonel U.S. Army în retragere, considerat un geniu militar), detalia şi scenariul războiului pentru Transilvania.

Desigur, în astfel de simulări încap şi multe fantezii… Şi, totuşi, iată că nu mai demult decât în zilele din urmă, un studiu publicat la Belgrad sugerează că (...) Ungaria s-ar putea extinde cu Transilvania românească şi partea de nord a Banatului din Serbia.

În compensaţie pentru teritoriul pierdut în favoarea Ungariei, România ar putea obţine reîntregirea Moldovei, dar fără Transnistria şi judeţele date de Stalin Ucrainei.

Aproape concomitent, de la Budapesta, dintr-o sursă “gri” ni se dă de ştire: "Chiar şi CIA consideră necesară abrogarea dictaturii teroriste de la Trianon". În susţinerea aserţiunii se dă ca argument că CIA, GRU şi un Institut de Cercetare au întocmit o hartă a Europei în anul 2035, potrivit căreia Ungaria va alipi o parte a Transilvaniei şi Voivodina. În comentariul la hartă se spune că “(…) vor aparţine din nou Ungariei teritoriile din România, unde românii sunt în majoritate, în schimb Tinutul Secuiesc rămâne parte a României. (…) România se poate consola cu Republica Moldova".

O necesară paranteză. Entuziasmul inţial al unioniştilor de la Chişinău a fost bine temperat de la Budapesta, Mircea Snegur fiind convins să nu se grăbească, deoarece viitorul statului unitar român este sub semnul unei dezmembrări, context în care se vor desface şi reface ţinuturile istorice pe criteriile regionalizărilor transfrontaliere şi a cedărilor de suveranitate.

Concomitent cu deteriorarea relaţiilor “româno - române” dintre Bucureşti şi Chişinău, a fost repusă pe tapet şi revigorata doctrină academicianului A. Lazarev, privind “poporaţia moldovenească trăitoare în cadrul Rusiei”, dinainte de octombrie 1917, ca “naţiune burgheză de sine stătătoare”.

Iată ce afirma A. Lazarev în 1984: “În urma intervenţioniştilor străini în Moldova şi cotropirii forţate a Basarabiei sovietice de către România regală, naţiunea burgheză moldovenească (…) a fost fărâmiţată şi marea ei majoritate se trezi în condiţiile unei crunte asupriri sociale şi naţionale străine; cealaltă parte, cea mică a naţiunii, din raioanele de pe malul stâng al Nistrului se află sub asuprirea intervenţioniştilor germane-austrieci şi albgardiştilor”. “(…) După februarie 1920, pe malul stâng al Nistrului a continuat procesul de formare a naţiunii socialiste moldoveneşti”. Ulterior, afirmă A. Lazarev, “procesul de constituire a poporului moldovenesc într-o nouă comunitate etnico-sociala, naţiunea socialistă, s-a încheiat în prima jumătate a anilor 1950“.

Dar iată şi ce spune “Vocea Rusiei” azi, la aproape trei decenii după A. Lazarev: „României i se pregătește un nou dictat de la Viena". Unui oarecare Andrei Safonov, "obscur analist transnistrean", i-a venit, aşa din senin, ideea să lanseze în spaţiul comunicării publice concluzia ameninţătoare: "A venit momentul ca România să dispară de pe harta lumii!".

"Vocea Rusiei" arată că Andrei Safonov, în opinia căruia distrugerea României ar fi o cauză nobilă, “nu reprezintă nici măcar tangenţial vreo forţă politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusia, dar problema atinsă este reală și are legătură cu Uniunea Europeană (s.n.). Potrivit sursei citate, “există semne că se încearcă o diversiune similară cu cea din 1989″, când s-a încercat insistent inocularea ideii aberante că Moscova ar fi vinovată de acele evenimente (…)”.

Ce ameninţare ne devoalează “Vocea Rusiei”? Pentru România, “(…) anul 2013 va fi unul deosebit de greu, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeana”, când “pare să fie decisă distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o «federaţie de regiuni», astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin”.

Că ni se pregăteşte ceva este dincolo de evidenţe. Deja dictatul, sufocant pentru demnitatea naţională, al unor interese economice străine cu identitatea incertă, face şi desface jocurile politice în România, cheamă la ordine, rând pe rând, Parlamentul, Preşedinţia Republicii, Guvernul, Justiţia, Presa, Agenţiile Speciale…

În tot acest timp, noi nu putem să nu observăm semnele prevestitoare de vremuri grele care vin din est. Acolo sunt lansate cu obstinaţia şi perseverenţa picăturii chinezeşti tezele unei doctrine a “românismului agresiv”, după cum urmează:

 • 07.10.2010 - Agenţia de ştiri: "Regnum" (Rusia):

“(...) Este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român şi încetarea existenţei sale în graniţele actuale.”

România se pronunţă împotriva reglementării conflictului moldo-transnistrean prin formarea unei federaţii sau confederaţii, lăsând Republica Moldovenească Nistreană fără bază juridică pentru a se opune unei noi încercări de refacere a 'României Mari' în graniţele din 1941-1944. (...). Dacă nu vom opri expansionismul românesc pe Prut, pe Nistru va fi deja prea târziu să o mai facem. (...) Duşmanul trebuie bătut pe teritoriul lui. Iar România, la nivelul politicii ei de stat, este un duşman neîndoielnic pentru Republica Moldova şi Republica Moldovenească Nistreană. De aceea, este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român şi încetarea existenţei sale în graniţele actuale. Transilvania, oare, nu a fost ruptă din Ungaria? Oare este totul în regulă cu ruşii şi ucrainenii din România? Bucureştiul nu ar trebui să arunce cu pietre în vecini, având propria casă de sticlă fragilă. (...)"

 • 17.01.2011 - Agenţia de ştiri: "Lenta PMR" (Republica Moldova)

"Asalt asupra Estului: românismul agresiv îndreptat împotriva Transnistriei, Moldovei şi Ucrainei în secolul XX“

"Uniunea Moldovenilor şi o serie de alte asociaţii naţionale din Republica Moldovenească Nistreană pregătesc, în vederea publicării, o carte care 'va demasca planurile expansioniste ale României, concepute încă din 1914, în legătură cu Moldova, Transnistria şi Ucraina'. Titlul provizoriu al cărţii este 'Asalt asupra Estului: românismul agresiv îndreptat împotriva Transnistriei, Moldovei şi Ucrainei în secolul XX'. “

 • 31.05.2011 Agenţia de ştiri: "Regnum" (Rusia):

Dacă 'potaia' românească va fi bolnavă, UE 'o va arunca afară, o va da pe mâna hingherilor sau, în cel mai bun caz, o va eutanasia"

Deschiderea în Parlamentul European a unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc, nerecunoscut de Bucureşti, a fost comentată pentru Agenţia 'Regnum' (31.05.2011) de politologul şi istoricul transnistrean Nikolai Babilungă:

'(...) Mi se pare că acest fapt demonstrează, încă o dată, cât de slabă şi cât de instabilă este unitatea internă din unele state precum România. Clasa politică din această ţară nu ar trebui să se mai gândească, înainte de toate, la extinderea teritoriului spre est, pe baza Republicii Moldova, şi cu atât mai mult a autoproclamatei republici transnistrene şi Ucrainei. Ar trebui să se ocupe, cu adevărat, de consolidarea stabilităţii în propria ţară, poate chiar prin intermediul federalizării şi extinderii drepturilor şi împuternicirilor acelor teritorii, pe care România le-a invadat la începutul secolului XX (...).

Însă este puţin probabil ca vreun politician român să fie capabil să se ocupe serios şi în mod obiectiv de problemele ţării sale (...). Toţi sunt atât de orbiţi de miturile, de fabricaţie proprie, privind «marea naţiune română» şi «România Mare», (...) încât nu sunt capabili, pur şi simplu, să aibă o percepţie adecvată a realităţii. Aceştia vor continua (...) să predice dogma românismului agresiv, vor pretinde teritoriile vecinilor lor din est şi vor construi intrigi împotriva autorităţilor legitime din aceste state (...). Şi propria lor casă se surpă. Şi o dovadă în acest sens este deschiderea, la Bruxelles, a unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc pe lângă Parlamentul European'. (...)'"

 • 24.01.2012 - Agenţia de ştiri: "Mediafax":

"Miting împotriva Unirii din 1859 în faţa Ambasadei României din Chişinău"

"Mai multe persoane s-au adunat în faţa Ambasadei României din Chişinău, denunţând Unirea din 24 ianuarie 1859.

Simpatizanţii Partidului 'Patrioţii Moldovei' au scandat'Trăiască Moldova Mare!', exprimând nemulţumirea faţă de Unirea din 24 ianuarie 1859.(...)"

 • 02.05.2012 Publicaţia: "YAM.MD" (Republica Moldova):

"Frontul lui Putin cere imperativ Chişinăului 'să nu joace după cum îi cântă Bucureştiul'"

"Frontul Popular, o suprastructură politică creată de Vladimir Putin în preajma alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din Federaţia Rusă, a expediat o declaraţie pe adresa Congresului Civic organizat (29.04.2012) de Partidul Comunistilor din Republica Moldova, în care se spune :

'Cetăţeni ai Republicii Moldova, fiţi adevăraţi patrioţi ai neamului. Nu permiteţi ca ţara voastră să fie condusă de la Bucureşti. Apăraţi-vă independenţa şi statalitatea voastră',

'Românizarea cu orice preţ, revanşismul istoric, transformarea Republicii Moldova într-un avanpost al NATO, aceasta este politica actualei guvernări. Poporul rus este gata să ajute populaţia din Republica Moldova în formarea unui stat cu adevărat independent, bazat pe interesele cetăţenilor din Republica Moldova', se mai adaugă în declaraţie. (...)"

 • 17.05.2012 Agenţia de ştiri: "Unian" (Ucraina):

"În sudul Ucrainei continuă distribuirea de paşapoarte româneşti"

"Înainte de recensământul populaţiei din Ucraina, România face propagandă în rândul populaţiei moldoveneşti din regiunea Cernăuţi în favoarea schimbării apartenenţei sale naţionale cu cea română. Reprezentanţii societăţilor naţional-culturale moldoveneşti din Ucraina consideră că autorităţile de la Bucureşti adoptă o politică 'antimoldovenească, xenofobă şi discriminatorie nedeghizată faţă de moldovenii din Ucraina'. (...) Liderii asociaţiilor culturale moldoveneşti din Ucraina solicită MAE 'să avertizeze conducerea României că distribuirea, în continuare, de paşapoarte româneşti cetăţenilor ucraineni, intensificarea altor acţiuni de românizare a moldovenilor din Ucraina pot provoca conflicte interetnice şi conduce la destabilizarea întregii arhitecturi a securităţii europene'. (...)"

 • 10.09.2012 Publicaţia"YAM.MD" (Republica Moldova):

"Patrioţii Moldovei' vor organiza un marş, sub lozinca 'Moldova noastră', la Iaşi!"

"La ambasadele şi consulatele României vor fi organizate mai multe mitinguri care se vor desfăşura sub lozinca 'Pentru Moldova!'. Acestea vor fi organizate de partidul 'Patrioţii Moldovei' şi vor avea loc la 16 septembrie în faţa reprezentanţelor diplomatice ale României de la Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Odesa şi Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, 'mitingurile sunt organizate de cetăţeni ai Republicii Moldova, care consideră că România promovează o politică antimoldovenească agresivă în regiune'.

''A venit vremea să-i amintim României despre teritoriile noastre, care au fost practic luate în anul 1859, prin manipulare şi alte metode şmechere.."

 • 10.09.2012 Cotidianul: "Magyar nemzet", MTI (Ungaria)

“Republica Moldova este o ţară cheie"

''Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său de la Chişinau, Marian Lupu, că Republica Moldova este 'o ţară cheie' şi că Ungaria poate acorda un sprijin mare pentru realizarea integrării ei în Uniunea Europeană. (...)''

 • 10.09.2012 Publicaţia "YAM.MD" (Republica Moldova):

"Istoria românilor' serveşte scopului de lichidare a Republicii Moldova"

"Curtea de Apel Chişinău a respins cererea Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor 'Pro-Moldova', în care reclamanţii au solicitat anularea ordinului 'Privind predarea istoriei românilor în sistemul învăţământului preuniversitar'. Membrii Asociaţiei 'Pro-Moldova' nu sunt de acord nici cu conţinutul, nici cu denumirea disciplinei, calificând acest curs drept xenofob şi naţionalist. 'Acest manual provoacă ura interetnică şi ofensează demnitatea minorităţilor naţionale, fiind, de asemenea, unul antistatalist, deoarece nu recunoaşte poporul moldovenesc. Autorii manualelor consideră statul moldovenesc ceva întâmplător, iar Basarabia - drept pământ românesc. Însăşi denumirea - «Istoria românilor» - poartă un caracter nazist. Trebuie studiată istoria unei ţări, dar nu istoria unui popor' (...) su aceste manuale au fost publicate din mijloacele Guvernului român, iar o parte din autori sunt cetăţenii României. (...)”

 • 11.09.2012 Publicaţia: "YAM.MD" (Republica Moldova):

"Patrioţii Moldovei': 16 septembrie poate deveni o duminică sângeroasă"

"Partidul 'Patrioţii Moldovei' a elaborat un plan de contracarare a acţiunilor unioniştilor care pledează pentru lichidarea suveranităţii Republicii Moldova. Astfel, vor fi create echipe de voluntari pentru apărarea patrimoniului istoric al Republicii Moldova, va fi organizat un congres internaţional istoric şi un congres naţional al forţelor promoldoveneşti. De asemenea, Partidul 'Patrioţii Moldovei' intenţionează să iniţieze un proces, la un tribunal internaţional, de condamnare a României pentru distrugerea statalităţii moldoveneşti şi genocid împotriva poporului Republicii Moldova. Totodată, reprezentanţii formaţiunii consideră că organizarea pe 16 septembrie în centrul Chişinăului a marşului unioniştilor ar putea provoca vărsări de sânge. 'Suntem convinşi că unioniştii au nevoie de vărsare de sânge pentru a demonstra că patrioţii duc un război agresiv şi au mers chiar până la uciderea unioniştilor în timpul confruntărilor. După aceste vărsări de sânge, Guvernul nostru se va adresa celui român cu solicitarea de a introduce forţe pentru a aplana conflictul. Guvernul nostru antipopular are toate înţelegerile necesare cu partea română privind apărarea comună a statalităţii şi intervenţia în caz de tulburări în masă şi răscoale. Insă, ştim prea bine că aici vor veni nu trupele române, dar cele ale NATO, iar americanii vor face regula, la fel cum o fac acum în Siria', a declarat vicepreşedintele Partidului 'Patrioţii Moldovei', Alexandr Dobrea."

 • 12.01.2013 Publicaţia: "YAM.MD" (Republica Moldova) si Adevarul.md:

"Distrugerea României este o cauză nobilă"

"Andrei Safonov, analist politic de la Tiraspol şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, susţine într-un comentariu pe site-ul 'nr2.ru' că a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea României. 'Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuţi va avea loc o întâlnire a miniştrilor de externe ai Ucrainei şi Rusiei - Leonid Kozhar şi Serghei Lavrov - nu este întâmplător. România are pretenţii pentru nordul Bucovinei. Aşa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus că Moscova şi Kievul vor discuta şi despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc', afirmă politologul de la Tiraspol. Acesta susţine că a trecut timpul paşilor mărunţi. 'Chiar dacă Rusia şi Ucraina îşi vor unifica eforturile contra urmaşilor lui Ion Antonescu, aceasta nu va da niciun rezultat'. Aceasta pentru că România are o diplomaţie foarte profesionistă şi aliaţi puternici în persoana U.E., S.U.A. şi N.A.T.O.

'Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată şi pentru totdeauna de pericolul românesc - aceasta este încetarea existenţei statului român şi dispariţia sa de pe harta politică a lumii', declară Safonov.

“ (…)Pentru 'această cauză nobilă' ar trebui să-şi unească eforturile toate statele care au de suferit de pe urma Bucureştiului - Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova.

Safonov descrie pe scurt şi modul cum poate fi distrus statului roman:

Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria.

Ucraina ar urma să-şi extindă teritoriul încorporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorităţii ruse din România.

Ungaria are tot dreptul de a prelua 'pământurile istorice', adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea.

Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie (…) astfel România din vânător se transformă în vânat şi doar dispariţia de pe harta lumii a României este singura soluţie pentru o viaţă mai liniştită în regiune."

 • 10 ianuarie 2012 - Jurnalul Naţional 27 01.2013:

“(…) Csibi Barna l-a comemorat pe Ştefan cel Mare la Chişinău”

Începutul anului 2013 l-a găsit pe Csibi la Chişinău. În data de 10 ianuarie, el l-a comemorat pe Ştefan cel Mare, alături de membrii organizaţiilor “Scutul Moldovenesc” şi “Mişcarea de Tineret Voievod”, cu ocazia împlinirii a 538 de ani de la bătălia de la Podul Înalt (judeţul Vaslui). “Am marcat 538 de ani de la lupta în care voievodul legendar al Moldovei a reuşit cu o oaste de 40.000 de suflete, printre care şi un contingent numeros de secui, să învingă oştirea otomano-valahă condusă de Suleiman Paşa”, a declarat Csibi Barna.

El a depus o coroană la statuia lui Ştefan cel Mare, a oferit declaraţii şi s-a recomandat a fi “un oaspete din România”. “Împotriva armatei otomane şi a valahilor au luptat patrioţii moldoveni împreună cu 5.000 de secui. Şi eu sunt secui şi am venit să îi susţin pe moldoveni”.

În loc de concluzie a acestei prime părţi a cronicii faptelor, un remember necesar, care înlătură orice îndoială că scenariul geopolitic la care ne referim ar fi lipsit de o bază cât se poate de reală, avertismentul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Vorbind despre Kosovo la cel de al 20-lea summit Rusia-Uniunea Europeană de la Lisabona, din anul 2007, liderul de la Kremlin a făcut aluzie la posibilitatea revendicării Transilvaniei şi Dobrogei de către Ungaria şi Bulgaria.
La numai o zi după ce România a fost menţionată de preşedintele SUA, George W. Bush, drept unul din statele aflate în ţinta Iranului, Vladimir Putin a menţionat ţara noastră pe lista ţărilor europene care se confruntă cu provocări de natură separatistă. Reiterând poziţia Moscovei în cazul Kosovo, liderul rus le-a sugerat omologilor europeni o abordare mai flexibilă, în spiritul dreptului internaţional, făcând trimitere la problema bască din Spania, respectiv la cea flamandă din Belgia şi, nu în ultimul rând, la "potenţiala problemă" a maghiarilor şi bulgarilor din România. Practic, Putin a făcut o aluzie directă la posibilitatea fragmentării României prin eventualele revendicări ale Transilvaniei şi Dobrogei.

(Va urma)

Aurel I. RogojanPublicat Marţi, 29 ianuarie 2013
39339
 | 125
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
uselisti...
+8
Trebuie să înţelegeţi, o dată pentru totdeauna, că Istoria nu iartă. Aşadar, veţi plăti toţi, până la ultimul, cu vârf şi îndesat. Voi toţi, cei din actuala infamă coaliţie, care a aruncat România în prăpastie. Voi, autorii celui mai nesăbuit act din întreaga Istorie a românilor: trădarea pe faţă a ţării. Tot ceea ce s-a clădit cu jertfă şi diplomaţie în decursul a două milenii - adică Statul Român Suveran Naţional şi Independent, Unitar şi Indivizibil - este astăzi distrus de o şleahtă bezmetică de troglodiţi vânzători de Neam şi ţară. Din cauza voastra vom spune adio Schengen.Acum vreti sa impartiti tara pe bucatele,o bucata ungurilor,o bucata sasilor si secuilor.Cum de a promovat Iohannis de la simplu membru ieri,astazi prim vicepresedinte ?.Nici in Coreea de Nord nu se poate imtampla asa ceva.In Bulgaria a inceput lupta impotriva mafiei si hotiei,tavalugul dreptatii va ajunge si in Romania.
Publicat Duminică, 24 februarie 2013
+Răspunde
virgil ciuca
+12
I-am condamnat I-am condamnat la moarte, am condamnat la ştreang Pe trădătorii ţării, pe ei, borfaşi de gang Căci ne-au vândut pământul, ne-au desfiinţat armata, Toţi, fără remuşcare ne-au tăiat beregata. I-am condamnat la moarte prin tragere în ţeapă Pe toţi duşmanii ţării ce ne-au trimis spre groapă, Pe lifte mercenare ce ne-au furat din glie Şi au distrus prin jafuri bogata Românie. Am condamnat la moarte hoţi, securişti, farsori Ce ne-au vândut la Piaţă şi ne-au furat comori I-am condamnat la moarte pe venetici şi regi Ce-au complotat cu Vestul să nu mai fim “întregi” I-am condamnat la moarte pe cei ce-au îndrăznit Să ne spurce pământul în timp nelegiuit La ştreang am condamnat şi câtiva generali Căci au trădat armata crezând că-s geniali Am condamnat la scârbă pe câţiva preşedinţi Căci au trădat românii pentr-un pumn de arginţi, La ştreang am condamnat Biserica şi popii Jefuitori de ţară la fel ca interlopii Am condamnat la moarte pe cei cu mari averi Făcute prin şantaj în zece primăveri Am condamnat la ocnă laşii şi turnătorii Care au conspirat să nu apucăm zorii. Am condamnat la ştreang străinii şi fachirii Care ne-au torpilat visul reîntregirii Am condamnat uitării pe un plagiator Căci ne-nvrăjbeşte ţara ca un conspirator. Virgil Ciuca New York 16 februarie 2013
Publicat Marţi, 19 februarie 2013
+Răspunde
Sabin Gherman
+58
mi se pare ciudata pozitia Serviciilor Secrete din Romania care nu stiu ce fac de ii lasa sa latre pe toti tradatorii de tara cum sunt eu, Sabin Gherman care scriu articole la comanda impotriva Statului National Roman in ziarul online Citynews *editat* si la televiziunea maghiara Transilvania LIVE.
Publicat Duminică, 17 februarie 2013
+Răspunde
Dacicus Maximus
+33
puterea politica din Romania lucreaza la greu la cel mai antiromanesc plan pus la cale de UE! Franta , care chiar inseamna ceva in istoria europeana a ajuns prin centralizare, la pace interna si la departamente (judetele noastre)si au mostenirea sacra a lui Napoleon privind centralizarea! Prin recrearea regiunilor se vor majora diferentele economice,minoritati politice regionale extremiste vor castiga teren, politici aberante si mafii politico-economice se vor intari,birocratia va castiga teren si costurile de functionare ale statului roman se vor majora conform principiului subaditivitatii! Aiureala unui analfabet ca Dragnea ,cu mai multe capitale,povestile cu banii europeni ,arata orbirea la care s-a ajuns!Exact ca jaful petrolului de catre austrieci si extragerea aurului de catre Rotschildzi! vai de ea amarata si indobitocita tara !
Publicat Sâmbătă, 16 februarie 2013
+Răspunde
Scuze ptr @75
0
Am omis sa semnez :.....[Markus]
Publicat Vineri, 15 februarie 2013
+Răspunde
Orice este posibil
+8
Romania transformata [nu intamplator ] in ciuca batailor din Europa a devenit un stat vulnerabil ,fara putere militara ,cu economia la pamant si cu nivelul de trai cel mai scazut . In aceste conditii de slabicune generalizata te poti astepta ca toate tarile vecine si dusmane [toate au fost si sunt tari dusmane] sa se repeada precum corbii asupra hoitului . Intrarea in UE a fost de fapt o capcana . Aceasta va usura dezmembrarea sub motivatia regionalizarii si a situatiei de vasalitate in care a fost adusa . Din pacate la toate aceste scenarii de groaza ,partricipa foarte activ chiar cei care vin succesiv la putere . Inca din 1989 s-a facut totul ptr a ni se sterge din minte originea daco-latina ,patriotismul si constiinta nationala . Eroii nostri cei mai de seama au fost denigrati si terfeliti in mod criminal . Victoriile noastre pe campurile de lupta care ne-au impus in fata dusmanilor ,au fost bagatelizate si prezentate ca minciuni . Toate aceste nemernicii au fost facute si de straini ,dar mai mult de elitele noastre culturale ptr care romanii sunt un popor patibular . Ma tem ca ne indreptam in mod inexorabil catre un dezastru previzibil si asteptat de corbii din jur .
Publicat Vineri, 15 februarie 2013
+Răspunde
Horea
+8
@C-tin, daca doresti solutia salvatoare, uite-o aici, exprimata de Putin in Duma de Stat: In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! ". Citatul de mai sus este exact ce Besescu ar trebui sa promoveze. Europa nu va fi niciodata SUA. Aici sunt natiuni consolidate in urma unei istorii de cel putin 1500 de ani. In SUA emigreaza individuali care se supun unei regim national prestabilit. Nu sunt admise opinii sau propuneri. Faramitarea pentru cazul Romaniei e solutia de distrugere a natiunii, pentru a crea bazele de dezvoltare pentru altcineva. Ce se intampla in Romania e un fenomen fara precedent in istoria europeana, posibil contributiei de neinlocuit a ilustrului Basescu. Sper ca am fost suficient de limpede.
Publicat Vineri, 15 februarie 2013
+Răspunde
C-tin
-2
@ HOREA !! Ma asteptam din partea ta, sa dai solutia salvatoare la aceasta polemica. Ce zici, daca in loc sa spunem ca REVENIM LA REGIONALIZARE ( anul 1964 ) , am trece la CNEZATE si la VOIVODATE ???? Cum ar suna din nou Cnezatul lui GLAD, Cnezatul lui GELU, Cnezatul lui MENOMORUL , Tinutul lui IOAN al DOBROGEI , E.T.C ???? Nu cumva seamana a istorie adevarata ??? Si culmea , vom putea promova un nou concept social : Descentralizare prin Centralizare ! Iti dai seama cate doctorate se vor scrie ??? Scuza-ma pentru faptul ca m-am agatat de tine, dar te-am simtit mai aproape de sufletul meu si mi-a fost mai usor sa ma exprim intr-un dialog ( chiar si virtual ).
Publicat Joi, 14 februarie 2013
+Răspunde
Horea
+19
Tot ce s-a expus este cit se poate de veridic, fiind rezultatul anuei activitati continue febrile conduse sistematic pe toate planurile de cel putin 40 de ani de Moscova si Budapesta. Uneltirile au existat intotdeauna, si cum jocul greseala asteapta suntem expusi si complect dezarmati. Dupa 23 de ani de distrugere sistematica a economiei, suntem la pamant. Va imaginati ca la aceasta distrugere planificata a participat din greu clasa politica romaneasca. Si ce clasa politica. Nivelul intelectual al politrucilor din Romania este foarte scazut lucru care este vizibil si recunoscut peste hotare. Pe deasupra cu totii s-au dedat la furtul masiv a tot ce se putea fura fiind acoperiti de simtamantul ca odata intrati in EU, nu mai avem treaba, putem dormi linistiti, petrece la Monaco, ca poporul plateste. Ce ne-a ramas de facut e sa realizam in ceasul al 12-lea ca s-a ajuns la extrem si sa reparam ce se poate. Informarea popu.latiei asupra adevarului e primordiala. Invatamantul repus in ordine. Pregatirea armatei, instruirea si echiparea ei este absolut esentiala. Inaintea Diktatului de la Viena, Ungaria a amenintat continuu ca va ataca militar Romania, si ca sa aiba liniste in Est, Hitler a cedat. Ca sa facem fata razboiului mediatic, ar trebui sa avem un minister ca sa se ocupe exact de aceasta problema. In diplomatie trebuie sa avem o tinuta, nu ce ofera Basescu. Nu suntem instare sa facem fata evenimentelor, vom fi sfasiati precum oaia de haita de lupi. La sfarsit se va spune ca ne meritam soarta. Ce soarta imbecila, sa pierim de mana unor redusi mintali incapabili sa aiba o constiinta nationala. AVEM NEVOIE DE ARMATA ECHIPATA LA ULTIMA ORA.
Publicat Duminică, 10 februarie 2013
+Răspunde
magadan
+11
Cine si de ce a spulberat numele Col. Trosca ??? Agenturili si numai ele.Ceausescu a mai apucat sa spuna ceva,iar noi am anteles.
Publicat Sâmbătă, 09 februarie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017