×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 19:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Iată de ce s-au secretizat mapele profesionale ale magistraţilor
Drumul judecătorului Podea de la Securitate la trafic de influenţă

Judecătorul Adrian Petre Podea de la Tribunalul Prahova a scăpat de arestare după ce, zilele trecute, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut pentru trafic de influenţă. Curtea de Apel Ploieşti a respins cererea de arestare preventivă a lui Podea, acesta fiind doar primul pas în muşamalizarea dosarului. De ce o să scape basma curată judecătorul din acestă afacere? Simplu. Înainte de 1989, Adrian Podea a lucrat pentru infama Securitate. Recent, am intrat în posesia unor documente care dovedesc faptul că Adrian Podea, locotenent la UM 0625 – Direcţia a III-a a Securităţii (în 1981) îi urmărea informativ pe lucrătorii reprezentanţelor străine de la Bucureşti, precum şi pe cei care vizitau sediile cu pricina.

Spre exemplu, raportul din 30.03.1981, semnat de Podea, cuprinde “propunerea de luare în supraveghere informativă a numitului Rişcanu Dragoş”. Student la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale (fostă Comerţ Exterior) din cadrul ASE, unde l-a avut profesor pe celebrul Dan Voiculescu (disciplina Drept Internaţional), Rişcanu făcuse greşeala de a vizita sediul firmei italiene CEPMI de la Bucureşti.

Contactat telefonic, Rişcanu ne-a declarat că în spatele acestor dosare stă cu totul altceva. În perioada 1981-1983, securistul Adrian Podea a avut numai puţin de 6 tentative de a-l racola pe student, chemându-l la sediul din Brezoianu şi ameninţându-l voalat în fel şi chip. Pentru a deschide un dosar de intimidare, Podea avea nevoie de nişte motive. Din dosarul de la CNSAS, reiese faptul că Rişcanu nu a putut fi agăţat politic, deoarece nu s-a exprimat în niciun fel în acest sens. Adică, nu îl înjura pe Ceauşescu şi nici nu asculta Europa liberă. Iată ce ne-a declarat Dragoş Rişcanu:

“Doi ani m-au terorizat. M-au chemat de vreo şase ori să semnez şi am refuzat. Nu m-au ameninţat de fiecare data, dar ştiţi cum erau vremurile ... Numai să te cheme la Securitate sau Miliţie era un act de teroare. Vă spun sincer, dacă nu eram decis să părăsesc ţara imediat după terminarea facultăţii, probabil că semnam angajamentul de informator! Nu aveai scăpare odată ce puneau ochii pe tine. ştiau că nu au de ce să se grabească, ori lucrai pentru ei, mai devreme sau mai târziu, ori te distrugeau. Lucrau mai la vedere cum lucrează acum mai acoperit şi aparent, mai discret. Dar tot la fel, nu s-a schimbat nimic”.

Nu întâmplător, întors în ţară după ’90, Dragoş Rişcanu, specialist în IT şi patron al firmei Omnis (specializată în producţia de soft), a avut numai probleme cu Sistemul. Anul trecut, datorită sesizărilor şi dosarelor sale, o delegaţie specială a OLAF (CASE OF/2010/0068) s-a deplasat la Bucureşti. Vă prezentăm în continuare una din scrisorile adresate de Dragoş Rişcanu şefilor OLAF, în care acesta atrage atenţia asupra corupţiei din justiţia română. Vom reveni asupra subiectului într-un nou articol.

“Dear Mr. KIROV,

Please receive new and relevant information regarding the mentioned Case.

Attached is the SECURITATE file concerning political police activities committed by Lt. maj. Adrian Podea in 1982 agains me and my family.

Today, Adrian Podea is a Judge with the Court of Apeal in Ploiesti, who is arrested for corruption and "lobby" traffic of influence for personal profit.

It is ruther important for OLAF to fully understand the overall landscape of the Romanian criminality so that to be convinced that Omnis' allegations regarding Alessandro Bittice and Jonathan Scheele are not only very pertinent but are also just the tip of the Romanian corruption and criminality.

The multinational corporations do play their part in these illegal activities.

Yours sincerely,

D. RISCANU”

Eduard O. OhanesianPublicat Duminică, 03 februarie 2013
9936
 | 36
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ferenczro
0
stimabilul domn din articol este una si aceeasi persoana cu cel din *editat* popescusilviucada. *editat* *editat* i-fura-romania/ ? domle' inseamna ca aia de la secu se spionau intre ei la greu: "Pai asa este si Dragos Riscanu (omnis *editat* ) care din absolvent de comert exterior (!) la ASE a ajuns (sanchi) mare ITist dupa ce “a fost fugit” mai intai 2-3 ani prin state si apoi parcat in Elvetia (cu numele de cod Simon, de unde prin anagramare a scos si numele firmei – Omnis) ca sa-l supravegheze pe Regele Mihai a resusit in 10 ani de “exterior” inainte de ’89 sa adune ca mare specialist in IT, 11.000.000 de franci elvetieni la care i-a mai adaugat si cei 1.500.000 pe care ii primise in Septembrie ‘89 ca sa-i dea mai departe la o “calauza” de pe malurile Don-ului si a venit brambureala din decembrie si dom’ Simon se facu mare investitor in Romanika pe banii securitatii. Rushinika dom’ Simon si nu se uita !".
Publicat Duminică, 21 aprilie 2013
+Răspunde
rxctps
+6
Ce este amuzant este ca acel domn Riscanu ca sa nu ajunga informator a plecat pur si simplu din tara...chira asa,si-a luat bilet de avion la aeroport catre New York si a plecat.Simplu ca buna ziua!Cat despre infiltrarea securistilor in institutiile statului,poate ar fi timpul ca tanarul domn Ohanesian sa afle ca unul este chiar presedintele Romaniei!Iar cu racolarea s-o lase mai moale,daca nu voiai sa torni nu turnai si gata,nu te dadea nimeni afara din tara...
Publicat Luni, 04 februarie 2013
+Răspunde
statul de drept=pericol
+4
CU ASA ACOPERITI AM ACOPERIT JUSTITIA SI I9NSTANTELE, PARCHETELE SI PROCURORII
Publicat Luni, 04 februarie 2013
+Răspunde
Jan Valjean
+16
Gunoaie de judecatori sekuristi,mizerii de indivizi ca oameni nu le poti spune !
Publicat Duminică, 03 februarie 2013
+Răspunde
hmmm
+30
cand o sa vedem si porcariile facute de KIORUL?pariez ca sunt infinit mai multe
Publicat Duminică, 03 februarie 2013
+Răspunde
Poate reusiti sa intelege
+29
... De cat de infiltrate sunt toate institutiile statului de fostii si actualii SECURISTI. Pana dam mereu de alde astia,...apoi nici o speranta de mai bine.
Publicat Duminică, 03 februarie 2013
+Răspunde
Generalul
-9
Apartenenta domnului E.O.O. la sistemului razboiului fratricid al serviciilor nationale de infor *editat* este loc comun printre cunoscatori. Ca de fiecare data, cand primeste niste infor *editat* , nu este capabil sa le valorifice inteligent.
Publicat Duminică, 03 februarie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017