×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 03:33
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Spiritul lui Avram Iancu renaşte în Apuseni
Moţii s-au răsculat împotriva Mafiei Lemnului şi a protecţiei asigurate de Poliţia Circulaţie
Foto: citynews.ro
Foto: citynews.ro

Revoluţie a moţilor din Apuseni, care s-au săturat de Mafia lemnului şi de protecţia acordată hoţilor de către Poliţia Circulaţie. Situaţia explozivă a pornit de la arestarea pentru luare de mită a fostului şef a Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş,  arestare ce a avut loc după un denunţ cusut cu aţă albă. În aceste zile iese la suprafaţă adevărata Mafie a Lemnului, incredibila puşculiţă a lumii politice şi a Poliţiei Circulaţie. Au apărut în rapoarte oficiale mii de hectare defrişate ilegal. Au apărut şi autotrenuri care transportă noapte de noapte material lemnos fără avea însă RCA, licenţe de transport sau taloane de înmatriculare. Acuzaţiile de acum luni de zile aduse de poliţişti nemulţumiţi din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802/), legate de şeful Poliţiei Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, prin contur. Mafia lemnului poate exista şi poate transporta material lemnos doar prin directa grijă a şefilor Poliţiei Rutiere.

În noaptea de luni spre marţi peste 100 de săteni din comuna Măguri Răcătău au sechestrat două autotrenuri burduşite cu lemne, despre care ei afirmă că ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forţate să oprească şi apoi conduse la postul de Poliţie din localitate. Oamenii au cerut intervenţia Poliţiei şi a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV), care au declanşat o anchetă.

Foto: stiridecluj.ro

"Camioanele astea au fost încărcate azi-noapte, pe furiş, în pădure şi urmau să plece. Cel mai probabil direct în Ungaria. Camioanele sunt ale unui pădurar care l-a denunţat pe directorul de la Direcţia Silvică Cluj, Traian Mariş", a povestit un localnic pentru stiridecluj.ro.

Foto: citynews.ro

Foto: stiridecluj.ro

Culmea este că situaţia nu este una de ieri de azi ci de ani de zile! Din Apuseni se transportă în fiecare noapte, pe drumurile naţionale şi europene, zeci poate chiar sute de metri cubi de material lemnos! Acest lucru este posibil doar cu complicitatea poliţiştilor de la Circulaţie, care închid ochii la aceste fărădelegi şi sunt complici la furtul masiv de lemn.

Strigător la cer este faptul că din cele 3 autotrenuri care se văd în poze, nici unul nu avea actele în regulă. Dar, acestea transportă material lemnos de ani de zile. Cum altfel, decât cu largul consurs al Poliţiei Rutiere!

Unul din autotrenuri – B 42 RAS nu avea asigurare RCA obligatorie, celălalt – B 04 VFR avea talonul de înmatriculare reţinut din noiembrie 2012. Capul de TIR aparţine firmei Volvo Forest, asociat unic Bîlc Călin, tocmai denunţătorul directoului arestat de la Direcţia Silvică, Traian Mariş!! Mai mult, Bîlc se află într-un ciudat conflict de interse, fiind, deopotrivă pădurar şi acţionar unic la o firmă care se cupă de ....transportul lemnelor!

În ceea ce priveşte auto B 26 CRF, aceasta aparţine firmei Crinelforest SRL Gilău. În urma constrolului, pe remorcă a fost găsit un plus de 12 tone material lemnos, întocmindu-se dosar penal.  Crinelforest SRL are ca asociat unic pe Frandeş Cristian Ioan, şef district Ocolulul Silvic Privat Băişoara, unde şef ocol este tocmai directorul interimar al Direcţiei Silvice Cluj, Holonic, cel sosit pe post după arestarea fostului director Mariş. 

Foto: stiridecluj.ro

Cotidianul a tras deja chiar anul trecut un semnal de alarmă privind afacerile necurate cu Mafia Lemnului ale poliţiştilor de Circulaţie din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802). Mai mult, urcând în piramida relaţinoală Mafia Lemnului – Poliţia Circulaţie, presa a dezvăluit anterior şi vilele apărute peste noapte ale unor şefi din IPJ Cluj, precum comisarul şef Alexandru Mureşan, fost şef Circulaţie IPJ Cluj, fost adjunct al IPJ Cluj, în prezent retrogradat înapoi la şefia Poliţiei Circulaţie.

Vila de 404 mp a comisarului Mureşan, care nu apărea în declaraţia de avere, dar se plătea impozit pe ea.

Foto: stiridecluj.ro

În ceea ce priveşte situaţia explozivă din Apuseni, după arestarea directorului Direcţiei Silvice Cluj în urma unui denunţ cusut cu aţă albă (VEZI AICI DETALII PSD vrea toate pădurile din Clujul cel putred de corupt) un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Beliş a acceptat să vorbească pentru stiridecluj.ro despre mafia din care chiar el face parte şi pentru care cotizează annual zeci de mii de euro. "În primul rând, fiecare dintre pădurarii din zona Mărişel au acasă câte un gater tip banzic. Lemnul este adus gratis de către localnicii care sunt lăsaţi la furat în pădure. Totul se face la mica înţelegere. Omul primeşte permisiunea de a intra în pădure cu condiţia ca la finalul zilei să coboare şi pentru pădurar la un drum auto o remorcă de lemne. Aşa se face că doar într-o singură zi pădurarul duce la gaterul tip banzic câteva zeci de metri cubi de lemn. Sunt pădurari care au două astfel de gatere, cu unul lucrează pentru a cotiza mai departe, iar cu celălalt pentru el. Singura cheltuială este cea cu legata de plata facturii de curent, adică maxim 1.000 de lei/lună. Muncitorii vin gratis la lucru şi sunt, de fapt, cei care merg la pădure. Profitul net, după ce se împarte şpaga cu şeful de district şi apoi mai sus este şi de 6.000 de euro.

Foto: stiridecluj.ro

"Cetăţenii nu mai suportă ca firmele să exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanţii nu se uită la oameni, se uită doar la ce ne impune Uniunea Europeană, dar nu văd că firme din Germania îşi protejează pădurile şi le distrug pe ale noastre. În doi ani, la Măguri Răcătău, au fost tăiaţi peste 100.000 de metri cubi. Dacă lucrurile continuă tot aşa, în doi-trei ani nu o să mai aibă unde să cânte cucul, cum spunea un pădurar de la noi. Adevărul este că pădurea se fură cu acte în regulă ", a explicat un localnic pentru citynews.ro.

Puzderie de date oficiale, de rapoarte, de prezentări. Tone de informaţii pentru serviciile abilitate ale statului. Cu toate acestea nimeni nu se sesizează, nimeni nu mişcă un deget! Domnule ministru Stroe, DNA, domnule director general Romsilva, Adrian Crăciunescu, dovediţi că nu sunteţi abonaţi la puşculiţa Mafiei Lemnului şi luaţi măsuri faţă de cele prezentate, faţă de situaţia explozivă din Pădurile Ardealului şi nu numai, şi faţă de complicitatea Poliţiei Circulaţie vizavi de Mafia Lemnului.


Publicat Joi, 25 aprilie 2013
88825
 | 213
 | 89
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
vasy
+5
Si la Radauti-Suceava este la fel de cand au venit austriecii cu EGGER, trec camioane cu busteni zi si noapte insotite de cate un jep iar Politia nu vede ! Aceasta Mafie este protejata de politicienii care sunt votati in necunostinta de oameni…… votati usl 1
Publicat Duminică, 24 noiembrie 2013
+Răspunde
eu
+25
Tepes unde esti?? Avem nevoie sa faci curatenie in tara asta, ca se pare ca Dumnezeu nu-i bate pe raufacatori!
Publicat Vineri, 27 septembrie 2013
+Răspunde
paul
+18
Vor fi ascunsi ceva timp, pentru protectie, dupa care vor reveni sa-si gestioneze averile, pentru ca in Romania, chiar daca esti dovedit ca ai furat, tot ce ai agonisit pe aceasta cale, iti ramane, pentru a te putea bucura la batranete, ca un bunic bonom si cinstit, prin grija partidului si a statului de drept ( proprietatea privata, deh) !
Publicat Joi, 26 septembrie 2013
+Răspunde
i.nic. carasteanu
+27
De peste 20 de ani stau seara intr-un mic parculet la 3 ml de soseaua care vine de la Campeni, Abrud, Alba, Turda spre E79 Deva -Oradea si cum stiu bine domeniul apreciez din ochi ce si cat material contin cele 15 - 27 camioane, in general cu remorca sau TIR-uri supraincarcate trec fiecare cu 15-30 mc de cherestea, dulapi, grinzi, cabane demontate etc. Asta se intampla in maximum 2 ore de stat la aer. Imaginati-va ce spaga iau cei de la Ocolul Silvic daca aveti in vedere ca cele peste douazeci de camioane trec pe una din multele directii spre cele patru zari si intr-o ora sau doua. Fiecare pleaca din localitatea lui cand ori are informatia ca nu e nimeni in punctele unde in genere ii asteapta ...dinamovistii, ori fiecare are batuta palma cu cine e de tura (ca si la granita cu vamesii) si e omul lui unul din controlorii respectivi. Cei care devasteaza padurile si vand lemnul macar muncesc sa faca acest lucru si risca dar dinamovistul care il asteapta la locul stiut nu risca nimic si face vila mai etajata decat a celui ce fura lemnul. Se zice ca hotia din Romania si betia din Rusia nu vor iesi in vecii vecilor. Pe vremea comunismului nu era nici de inchipuit un asemenea dezastru. Cine facea asa ceva il astepta glontul si de la portar pana la ministru si inclusiv cel din CC al PCR care raspundea de domeniu zburau de nu li se mai auzea de nume. Acum cica e libertate asa ca baietii ce sa mai aqstepte, nu ?
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
Tzotrag
+20
Daca nu se denuntau hotii intre ei nici peste 100 de ani nu ati fi scris acest articol. Asa ca multumiti-i lui Bilc Calin si da-ti-i si o prima consistenta.Mai rar ca el.
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
sugar
+24
Dar mafia din mtii Sebesului. Vezi pensiunile si vilele ridicate de padurarii de la Curmaturi si Luncile Prigoanei. Averi enorme au strans dintr-un salariu de padurar. Totul la vedere si nimeni nu se sesizeaza. Va da-ti seama ce-or strans cei din spatele lor., cei care-i protejeaza.
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
Virginia
+12
Dar padurile din judetul Bihor? Se pare ca nici acestea nu se simt prea bine. Se lasa la drum cate un rand-doua de copaci, dar in spatele acestor randuri padurea a disparut. Vezi zona Dobresti-Lunca Sprie pana la Beius. Locul este ca-n palma...nici urma de padure....
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
sorin serban
+9
A mai rămas ceva de salvat?Nici o șansă.Vara asta e vara salvărilor (cu Hau Hau-ul)bag de seamă.Apropos de hau hau.Maidanezii pot să doarmă liniștiți,scandalul mediatic îi va afecta tot atât de mult cât ia afectat și scandalul de după moartea nefericitului japonez.În rest? Hau Hauuuu!
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
ionel
+9
Nu cred ca e kilometru patrat de padure din tara asta care sa nu fie carata constant
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
mar
+54
nu trebuie asteptat ajutorul guvernului sau a vreunui organ abilitat, cum zic ei.. ...trebuie linsati pe rand toti cei care incearca sa taie lemn...TOTI trebuie sa punem mana pe arme cat mai repede!
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017