×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:19
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ziua Victoriei sau zi de doliu: Altercaţii între unionişti şi comunişti în centrul Chişinăului

Provocări și altercații la protestul organizat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare de către Platforma Civică Acțiunea 2012.

Schimburi dure de replici și altercații au apărut între protestatari și cetățenii supărați pe mesajul lor. Poliția a intervenit și a calmat spiritele.

Membrii și simpatizanții Acțiunii 2012 au ieșit la monumentul lui Ștefan cel Mare în semn de doliu pentru miile de victime ale regimului sovietic în Basarabia. Aceștia au protestat față de organizarea concertului cu ocazia zilei de 9 mai.

Participanții la protest au scandat lozinci anti-Rogozin „Rogozin - Călău de Război - Nistru '92”, au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și au cerut ca 9 mai să fie instituită zi de doliu. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este şi reprezentantul Kremlinului pentru Transnistria, întreprinde joi o vizită neoficială în Republica Moldova.

„Considerăm că ziua de 9 mai ar trebui să fie zi de doliu, în care să comemorăm strămoșii noștri care au căzut pe fronturi străine, fiind implicați împotriva propriei voințe într-un război străin. Dacă astăzi este zi de sărbătoare, atunci nu pentru noi, nu pentru Republica Moldova, care a avut doar de suferit în urma celui de-Al Doilea Război Mondial și în urma ocupației sovietice din Basarabia, care a adus foamete, deportări și oroare”, a declarat Nicu Gușan, membrul Platformei Civice Acțiunea 2012.

De cealalta parte, Partidul Comuniștilor, simpatizanții formațiunii, dar și simpli cetățeni au pornit în marș din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori și i-au comemorat pe cei care au căzut pe câmpul de luptă în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite UNIMEDIA.

În fața Monumentului Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, participanții la marș au fost întâmpinați de John Onoje (cetatean moldovean de origine din Sierra Leone, care acum militeaza pentru unirea cu Ropmania, in cadrul Partidului National Liberal) și alți câteva zeci de cetățeni. Aceștia i-au numit ocupanți și fasciști pe comuniști. De cealaltă parte, manifestanții au scandat „Ura!” și „Victorie”.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre vizita lui Dmitri Rogozin la Chișinău, Voronin a spus: „Orice om are dreptul să viziteze Republica Moldova. Așa a fost și când am fost ei președinte, din toate țările ne-au vizitat. Noi suntem o țară deschisă, democratică. Noi trebuie să prelungim aceste relații cu țările alături de care am fost în Uniunea Sovietică. În primul rând, trebuie să ținem legături strânse cu Federația Rusă. Pe spatele Rusiei am reușit să obținem acea mare Victorie”.

Publicat Joi, 09 mai 2013
1478
 | 8
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
@2
+1
Multumesc pentru informatie, intr-adevar e mai simplu ... important e ca lumea sa vada si, sper, sa reactioneze ! (EBA)
Publicat Joi, 09 mai 2013
+Răspunde
@EBA
+1
mai simplu dati pe you tube cautare dupa Parlement européen : l'arnaque si vedeti acelasi clip
Publicat Joi, 09 mai 2013
+Răspunde
EBA
+1
Mai sinteti europeni ? intrati pe adresa h t t p : / / dotsub . c o m / v i e w / 0 1 a d 2 7 1 8 - 0 7 3 c - 4 7 4 a - ac40-c7a72e199d55 (nici o teapa, nici un virus, nici o grija !) si vedeti filmat chiulul porcilor de la Bruxelles ... asta asa, ca sa sarbatorim "Ziua Europei" ! ... (atentie ! suprimati toate spatiile care nu-si au rostul, pina la "ac40", le-am pus eu pentru a scapa de cenzura asta securista), ce veti vedea va asigur ca o sa va placa !
Publicat Joi, 09 mai 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017