×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Vineri, 20 octombrie 2017, 02:24
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
În urma scandalului umilirii persoanelor cu dizabilităţi
Şefa Direcţiei pentru Asistenţă Socială Prahova a fost demisă

Măsuri dure după scandalul de la Protecţia Socială Prahova, instituţia unde mai multe persoane bolnave au fost umilite. Şefa Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASPC), Vasilica Florea, a fost demisă, transmite Antena3.

Decizia a fost luată de preşedintele Consiliul Judeţean.

Aceasta va fi înlocuită în scurt timp.

Alexandru Bocioaca – directorul adjunct al institutiei, a fost suspendat din functie pe o periaoda determinata. Se apre ca si medicul Viorica Oniga – seful comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap – urmeaza sa fie schimbat din functie.

Potrivit ziarului Prahova, decizia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, în urma scandalului mediatic pe tema umilirii infirmilor chemaţi anual la comisia de evaluare. Ministerul Muncii a demarat un control privind activitatea Comisiei de Evaluare a persoanelor Adulte cu Handicap Prahova după ce presa a dezvăluit că preşedintele acestei comisii, Viorica Oniga, a fost condamnată la patru luni de închisoare pentru management defectuos.

În urma anchetei Antena 3 referitoare la bolnavii umiliţi din Ploieşti, s-a descoperit că întreaga comisie din Prahova, care evalua persoanele cu handicap, funcţiona ilegal. În plus, preşedintele Comisiei de Evaluare, doamna doctor Viorica Oniga, a fost condamnată la 4 luni de închisoare pentru că, în calitate de preşedinte al Casei de Sănătate, a luat decizii ilegale.

Premierul Victor Ponta şi-a cerut scuze, în numele Guvernului, pentru cozile umilinţei de la reevaluarea persoanelor cu handicap de la Ploieşti. Primul ministru a cerut să se ia măsuri urgent, prin concediere sau reorganizarea sistemului.

"Vreau eu, în numele Guvernului, să-mi cer scuze şi să-mi exprim regretul. Am văzut situaţia de la Prahova. Sper să fie singulară, dar probabil că nu este singulară: modul în care persoanele cu dizabilităţi sunt prinse încă în ghemul de birocraţie şi de lipsă de interes. Sigur că aceste lucruri ar trebui să le aflăm de la structurile noastre administrative, nu de la presă", a spus Ponta la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a prezentat, vineri, concluziile şi măsurile dispuse în urma controlului efectuat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, scrie Antena3.

"Asaltul care a fost pe toată media cu foarte multe cazuri descoperite şi prezentate m-a făcut să mă gândesc cu mai multă atenţie la amploarea acestui fenomen", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, la sediul ministerului.

"Aceste persoane cu dizabilităţi au fost privite, inclusiv de mass-media, ca nişte persoane care împovărează bugetul şi mai ales persoanele active", a mai spus Mariana Câmpeanu, adaugand ca au fost cazuri chiar mai grave decât cele prezentate de presa.

Publicat Vineri, 17 mai 2013
3043
 | 13
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Doamna crede
0
Ca MMunci si al Protectiei Sociale este doar un fard pentru iesirile televizate unde conferentia cu patos.Iata ca habar nu are de sistem si , poate nici deranj nu serveste ca sa puna in aplicare textele propagate inainte de inscaunare.Acuma e lezata.Iata ca si pro stia doare dar mai mult infurie cand este data in vileag.Sa ajungi ma maie la ASP dupa bon!!!
Publicat Sâmbătă, 18 mai 2013
+Răspunde
Wow
-44
Dna Campeanu are doua fete!Una pentru presa si alta in spatele usilor de la PNL Doamna sa stii ca ai si dumneata camere ascunse si microfoane prin casa,sic!Dar nu le-a pus presa!Ghici ghicitoarea me cine-i tartorul?
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
Dna Campeanu
+2
pe vremea lui Ceausescu cand se dadea o lege,un HG sau altele de acest fel se dadeau imediat si normele de aplicare.Si se comunicau in teren.Daca ati omis aceasta degeaba ati facut mareata corectie de a nu chema persoanele cu handicap ireversibil la comisii.Ca in cele directii lucreaza tot salariatii de pe vremea lui Roman,Nastase si Boc sau si mai rau de pe vremea lui Ceaushescu.Ultimii mai au un an doi pana la pensionare si asta-i intereseaza nu serviciul.Ca-s bugetari.Iar cand pe o penala stabilita anterior o mai lasi in continuare sa lancezeasca pe scaunelul cel caldut si pe banii mei contribuabililul se cheama ca respectiva are fie pile tari fie conotatie politica.De fapt acelasi lucruSi sigur nu este unicat.!Ca a fost demisa in sfarsit este bine.Dar va plati si ceva daune ne.sim.tita?Sigur nu ca asha-i la noi de 23 de ani.Si rog luati-va un pic si de pri.vati.Ca si acolo-s destule specimene care se cred bugetare.La plata insa....este ca la particular.Presa doamna de asta este,sa gaseasca cazurile, sa le semnaleze iar daca se doreste sa fie si rezolvate.Ca in acest caz.Ca altfel nu cred ca USL dispune de un asha mare buget incat sa faca anchete inopinate in toate domeniile.Ca nici PDL nu a avut alocata vreo suma pentru asha ceva.V-ati descurcat bine, asha-i, dar daca ne-ati trombonit mereti dumneavoastra din proprie initiativa la munca campului pana nu ne prindem noi.Ca ceva miscare nu strica nimanui!
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
SI ARGES VREM
+40
Si in Arges trebuie demisi toti directorii de la asistenta sociala .Sunt pusi pe criterii politice si nu stiu cu ce se ocupa domeniul asistentei sociale.Sa nu mai aiba fonduri financiare pentru ca le folosesc in interes personal majoritatea.Sunt rupti de realitate . La Campulung-Muscel s-au inmultit oameni cu probleme psihice care circula pe strazi si nu a luat nici o masura.cu toate ca a fost informat.
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
bogdan
-43
bai pupincuristi pnl-isti de la cotidianul! nu vreti voi sa publicati si cea ce a spus madam ministru despre voi si ceilalti ziaristi in spatele usilor inchise de reuniunea sefilor pnl? nu vreti voi sa spuneti si ce parere are madam ministru si restul corifeilor pnl sdespre voi? atunci cand veti face lucrul asta probabil ca nu o sa-i mai pupati in cur atata!
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
tataia
+12
Este un prim pas. Bun. Ce facem cu restul de fufe care ocupa aceste functii (directoare, consiliere, etc) din sistemul de protectie alcatuit 99% din neveste/amante de politisti, de procurori, rude de primari etc cocolosite in aceste comisii. Inclusiv in Bucuresti. Cand se va merge pana la capat... atunci o sa vedem dreptate si corectitudine. Eu inca mai astept ca USL sa ia taurul de coarne si sa-l lase pe Canalia Nationale sa mearga la puscarie. Din pacate Ponta s-a vazut cu sacii in caruta si acum se lupta cu cei cu care ar trebui sa faca echipa. De ce? De ce stam in case ? De ce acceptam tot ce ni se vara sub nas?
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
@4bis/Nu e voie sa spui
+3
profesionalism si directoarea , ramane text fara sens.Deci=lingai
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
@4Text taiat
+3
ce va doare ca se spune adevarul? ...""nu inlocuieste rea din sistemul defect ar fi ultima pe lista demiterilor, desi poate fi acuzata de neomenie!"" pe cine aparati ciuntind,daca se cauta inlaturarea defectelor?aveti teama sau interes?
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
Demisia incompetentelor
+5
Sistemul care este el insusi invalid, popu lat cu mahari de partide, algoritmuri si iresponsabilitate trebuie demis..Dna MC trebuia sa fie dniasa insasi,initiatoarea eliminarii dezastrelor din sistem(daca s-ar fi priceput)Vorbaraia demag. de la Tv , omniprezenta antealegeri, nu inlocuieste rea din sistemul defect ar fi ultima pe lista demiterilor, desi poate fi acuzata de neomenie!Ancheta A3 sa vada si pe ce criterii a ajuns pe acel post de conducere, ce specialitate are??Nu va fi decat o biata furtuna in pahar cu apa(poluata) ca spertzarii raman cu foloasele iar amaratii vor fi tot asa de neajutati!!Bine macar ca PM are bun simt!!!
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
Era si cazul
+4
!!!
Publicat Vineri, 17 mai 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017