×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:08
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Drept la replică: M. Justina, Stareţa Mănăstirii Paltin

Stimate Domnule Nistorescu şi stimate Domnule Bărbătei,

"Vă mulţumim pentru atenţia pe care o acordaţi stării de sănătate a Părintelui nostru Justin Pârvu, ctitorul, stareţul şi duhovnicul Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin.

În interesul opiniei publice şi al adevărului vă solicităm să publicaţi, în cadrul aceluiaşi articol care redă interviul acordat de preotul Ion Mihai Pop din Ciochiş-Bistriţa, şi punctul nostru de vedere, conform normelor jurnalismului profesionist.

În legătură cu acuzele nefondate formulate de preotul Ion Mihai Pop din Ciochiş-Bistriţa în interviul acordat publicaţiei online Cotidianul (Duminică, 19 mai, orele 18.00) ţinem să informăm drept-credincioşii că, în cazul operaţiei efectuate asupra Părintelui Justin Pârvu, nu s-a întreprins nimic fără dorinţa sa expresă. Cine îl cunoaşte pe duhovnicul nostru, de la vlădică pînă la simplul credincios, ştie că niciodată nu s-ar putea face ceva în ce priveşte persoana sa, împotriva propriei voinţe a sfinţiei sale.

În vederea înştiinţării celor care îl iubesc pe Părintele Justin Pârvu, am informat regulat, prin comunicate oficiale publicate de portalul mănăstirii, PetruVoda.Ro, atît înainte, cît şi după intervenţiile chirurgicale, toate datele legate de operaţii, inclusiv rugămintea personală a Părintelui Justin către credincioşi.

Aşa cum a afirmat însuşi părintele stareţ înainte de operaţie, la Mănăstirea Căşiel, în faţa ucenicilor săi, operaţia va fi urmată de complicaţii, dar apoi starea sa de sănătate se va îmbunătăţi, spre bucuria drept-credincioşilor şi spre slava Sfintei Treimi.

În legătură cu acuzele de “înfometare” a Părintelui, e bine să se ştie că, de cînd a intrat frate la Mănăstirea Durău, Părintele Justin a ţinut întotdeauna post negru în Vinerea Mare a Săptămînii Patimilor, şi nimic, niciodată, nici chiar lipsurile din temniţă în care a pătimit 16 ani sau operaţia care urma în acele zile, nu l-au putut determina să-şi schimbe rînduiala ţinută de 77 de ani pentru Jertfa pe Cruce a Mîntuitorului nostru Iisus Hristos.

În privinţa acuzaţiilor calomnioase cu referire la medicul Dan Tudor Eniu, doctor în ştiinţe medicale şi fiu duhovnicesc al părintelui nostru stareţ şi duhovnic, ales de Părintele Justin Pârvu pentru a i se efectua operaţia, e bine să se ştie că este medic primar cu specializare chirurgie generală, avînd ca supra-specializare atît chirurgie oncologică cît şi chirurgie onco-ginecologică, cea din urmă neexcluzînd-o pe prima (!), titlul tezei sale de doctorat fiind “Chirurgia plastică – reconstructivă în oncologie. Studiul diverselor procedee de exereză şi reconstrucţie la pacienţii cu tumori ale ţesuturilor moi somatice” (vedeţi şi http://www.oncosurg.ro/cv.html). Profesionalismul echipei sale medicale iese în evidenţă şi prin faptul că, la vîrsta de 94 de ani, graţie medicilor care l-au operat, şi mai ales cu ajutorul lui Dumnezeu, Părintele Justin a trecut cu bine de două anestezii generale.

De asemenea, însuşi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, s-a bucurat să-l viziteze pe Părintele Justin imediat după aceste intervenţii, aducîndu-i binecuvîntarea sa.

Acuza de “crimă cu premeditare” lansată, din păcate, prin intermediul publicaţiei Cotidianul cu o prea mare uşurinţă, nu face cinste unui preot, slujitor al Domnului, al Adevărului, generînd ispite ce nu pot fi biruite decît printr-o cu mult mai mare aplecare asupra rugăciunii.

Aşadar, să urmăm şi să amintim rugămintea Părintelui Justin, care, personal, va adresa un mesaj credincioşilor cînd va reveni la mănăstire: “Părintele Justin îi roagă pe toţi cei ce i-au trecut pragul să îl pomenească la rugăciune, îndemnîndu-ne să fim uniţi în rugăciunile noastre către Dumnezeu, cerînd mijlocirile Prea-sfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinţilor Arhangheli, ale Sfinţilor închisorilor, ale Sfîntului Haralambie şi ale Sfinţilor tămăduitori, doctorii-fără-de-arginţi ai Bisericii Ortodoxe. Părintele Justin le mulţumeşte tuturor credincioşilor pentru dragostea ce i-au arătat în ultimele săptămîni, şi mai ales pentru împărăteasa faptelor bune, rugăciunea cea cu inimă smerită şi zdrobită.”

M. Justina, Stareţa Mănăstirii Paltin

Publicat Luni, 20 mai 2013
8543
 | 13
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Iustina vs. Iustin
+4
Este cam dubioasa toata treaba si cu numele femeii care este un sef tiranic responsabil cu ingrijirea calugarului curajos ,nume care se potriveste cu cel al parintelui.Asta ca sa dea bine la dreptcredinciosii care il apara pe parinte ..se suprapune usor in mintea oamenilor cu imaginea parintelui...poate o sa devina si ea vreo sfanta in viitor.. Toata treaba miroase a facatura de cea mai rea speta si femeia este dubioasa si fara scrupule.., ( possibil agent secret ) care duce o misiune jegoasa si planificata la indeplinire . Se spera de catre organizatorii mizeriei facute calugarului ca numele de Iustina o sa o protejeze de niscaiva pericole la indeplinirea misiunii. Doamne fereste si pazeste .Asta se leaga si cu articolul dubios atribuit parintelui cica scris pentru "poporul roman" unde sunt laudati niste marzoni de grad inalt...aiurea!
Publicat Joi, 23 mai 2013
+Răspunde
Maicutza
+12
Mai degraba o rugaciune in loc de replica !!!
Publicat Miercuri, 22 mai 2013
+Răspunde
Io
+5
Daca e pe mainile maicii Iustina, e jaaaaale!!! Nu exista fiinta mai ipocrita si mai vicleana ca ea! Este foarte rea! A facut rau pe unde a putut si cat a putut; cica a terminat miedicina! Vai mama ei, ca stie medicina la piciorul broastei; nu e in stare sa tina o seringa in mana! Maica Iustina, daca citesti comentariul asta, pune nasul in jos si te smereste, ca la Hristos nu ajungi cu viclenie , rautate, si minciuni! Putina smerenie nu ti-ar strica deloc!
Publicat Marţi, 21 mai 2013
+Răspunde
multa sanatate si curaj
+16
PARINTELUI justin pirvu SI CELOR CE-L INGRIJESC SI AJUTA IN GRABNICA INSANATOSIRE. S-AUZIM DE BINE!
Publicat Luni, 20 mai 2013
+Răspunde
unul
+2
mafiotul Roncea, sluga la iudei sa o lase mai moale...ok?
Publicat Luni, 20 mai 2013
+Răspunde
Koss
+15
..parinte Iustin...bunul Dumnezeu sa-ti dea sanatate si putere sa te faci bine...esti un mare duhovnic..!!!! Doamne ajuta..!!!
Publicat Luni, 20 mai 2013
+Răspunde
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 10 ore şi 28 minute
Protestul lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis
Publicat acum 11 ore şi 6 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 17 minute