×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 17:40
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Unde se învârt banii Clujului
Cum devine un hotel poliţă de asigurare pe circuitul Ioan Morar - Ben Ben - Ioan Rus (II)

Arătam ieri cum Hotelul Meridian din Cluj Napoca a fost preluat de o firmă, RIA Meridian, care are ca acţionari alte două persoane juridice, Romproduct Serv şi Napocamin SRL, două firme apropiate fostului ministru de Interne Ioan Rus. Hotelul Meridian a fost cumpărat de cele două firme de la Ioan Morar, fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, membru de bază al PDL Cluj Napoca, personaj sub oblăduirea căruia a avut loc masacrarea codrilor Apusenilor, şi artizanul defrişărilor, creatorul reţelei de cotizaţii ale pădurarilor.

Una din cele două firme care au preluat hotelul, Romproduct Serv, îi are ca acţionari pe copiii fostului ministru de Interne Ioan Rus, Puşcaş Ioana şi Rus Ioan Alexandru, fiica (căsătorită Puşcaş), respectiv fiul lui Ioan Rus.

Cea de-a doua firmă, Napocamin, este şi ea legată ombilical de Ioan Rus, acţionari find Panpetrol Com SRL şi Bene Ioan. Bene Ioan este nimeni altul decât cel care deţine companiile Ben&Ben şi Panpetrol.

Ben Ben SA este una din cel mai controversate firme clujene. De-a lungul ultimilor ani, presa a scris că ar avea protecţie de la vârf înalt, fiind una dintre firmele apropiate de fostul ministru de Interne Ioan Rus. Cert este faptul că în prezent Ben Ben este în… insolvenţă. Potrivit bilanţului din 2011, Ben Ben SA avea pierderi de 18,1 milioane lei şi datorii de 73,1 milioane lei. La Panpetrol era administrator Dan Claudiu, societatea având ca acţionari pe Ben&Ben Company SRL şi Ben & Ben SA. Mai mult, acelaşi Dan Claudiu era acţionar la Ben & Ben SA alături de Bene Ioan. Iar Panpetrol a fost cumpărată de familia Bene de la Toşa Ioan. Caracatiţa Ben Ben este blindată dinspre Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj pe filiera directorului executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, Viorel Moldovan, DGFP Cluj, şeful Activităţii de Inspecţie Financiară, personaj care într-un timp record a reuşit să îşi înalţe o vilă de 325 mp pe Strada Cireşilor. Unde este vecin cu Dan Claudiu, fostul administrator din Panpetrol şi partenerul de afaceri al lui Bene. Iar Panpetrol a fost cumpărată de familia Bene de la Toşa Ioan, personaj care era administrator la o firmă, Vilanis, cumpărată ulterior de soţia lui Moldovan cu 230.000 euro deşi era pe pierdere. De asemena, Toşa Ioan l-a împrumutat anul trecut pe Viorel Moldovan cu suma de 48.000 de euro!

Viorel Moldovan, directorul executiv adjunct al DGFP, şef peste Activitatea de Inspecţie Financiară, la botezul fostului Împărat, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe

În Centrala Incidentelor de Plată, Ben Ben avea 7 file CEC neacoperite şi 1.590 de bilete la ordin neplătite, în sumă de 765.533,86 lei, respectiv 65,42 milioane lei! În mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, o filă CEC neacoperită înseamnă dosar penal. De asemenea, în mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, administraţia financiară ar trebui să se lupte pentru recuperarea creanţelor către bugetul de stat. Aţi auzit vreodată de un dosar penal pentru acţionarii sau administratorul Ben Ben?! Nu? Nici noi! Aţi auzit vreodată vreo declaraţie a ANAF sau a DGFP Cluj vizavi de tentativele şi demersurile de recuperare a creanţelor Ben Ben?! Nu? Nici noi!

Bene Ioan, partenerul de afaceri al copiilor lui Ioan Rus, deţine firma Napoca Construcţii, el preluând acţiunile de la Ion Ţiriac şi de la IT Transilvania Invest în 2011. Napoca Construcţii este condusă de fostul şef al PSD Cluj, inginerul Ştefan Dimitriu.

Ioan Rus a deţinut acţiuni, împreună cu Ion Ţiriac, la începutul anilor 2000, în Napoca Construcţii. Rus şi firmele sale nu mai apar în acţionariat, însă firma care deţinea aproape 54% din Construcţii Napoca, IT Transilvania Invest, îi are ca administratori, printre alţii, pe Viorica Hentz şi Dumitru Matiş. Cei doi sunt acţionari, alături de Ioan Rus, în firma de maşini Autosincron.

Ioan Rus, un personaj cu o gravitaţie mare. În jurul său se învârt banii Clujului

Iar Napoca Construcţii, parte în asocierea cu SC ICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL, este firma care a obţinut contractul de realizare a pistei de decolare-aterizare de 3.500 de metri, de la Aeroportul Cluj Napoca. Costurile proiectului sunt estimate la circa 78 de milioane de euro, prima etapă, realizarea pistei de 2.100 metri, presupunând costuri de 40 de milioane de euro.

Pista de 3.500 m de la Aeroportul Cluj, o investiţie de 80 de milioane de euro, realizată de o firmă apropiată lui Ioan Rus

Dacă ar fi să traducem precum traduc procurorii DNA convorbirile telefonice, am spune aşa: hotelul obţinut de Morar graţie şpăgii primite de la pădurar a fost cedat, ca viitoare poliţă de protecţie, către fostul ministru de Interne Ioan Rus, personaj-cheie al partidului de guvernământ. Dar noi nu suntem DNA, aşa că nu putem spune aşa ceva!

Vlad DumitraşPublicat Miercuri, 12 iunie 2013
19906
 | 21
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
MYSEBI
-11
LUPTA Subversiva a PNL contra PSD in vederea Unificarii Dreptei - PNL + PDL - continua ........... Azi ... aceleasi manipu`lari mediatice .....
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
Cum ?
+11
Cum devine un hotel footelnitza escrocilor ? E complicat al dracului !!!
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
doar adevarul
+11
Porecla lui Tonta a devenit Porka.
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
@4
+7
Da' calculatorul nu e urât lui doamne-doamne? Mai da-va'n *editat* de nebuni...
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
DM
-10
SIDA,cancerul ,leucemia,ciroza si orice alt necaz de sanatate se vindeca in felul urmator : trebuie sa nu mai consumati de loc alimente de origine animala respectiv carne,oua,produse lactate si trebuie sa nu mai consumati alimente trecute prin foc sau conservate prin alte procedee.Aveti voie sa consumati numai fructe si legume crude si acestea in cantitati mici intre orele 13 si 18,iar ziua de miercuri si vineri trebuie sa tineti post total.Trebuie sa spuneti rugaciunea Tatal nostru de 3 ori pe zi la orele 6,13 si la ora 22 cu fata indreptata la rasarit si in pozitia stind in picioare.Eu asa am eliminat tumorile la sani la virsta de 33 de ani ,dupa 6 luni de tratament si acum am virsta de 62 de ani si sunt sanatoasa,mi-am recapatat .si vederea citesc fara ochelari si nu mai am nici dureri reumatice care ma secatuia din tinerete si nu ma mai supara nici fierea desi medicii au vrut ca sa ma opereze.. Nu este voie sa fie administrate citostatice,motfina si tratamente hormonale pentru ca sunt ucigatoare este un miracot de fiecare data infaptuit de catre Dumnezeu atunci cind supravietuiete cineva dupa astfel de tratamente. telefon: 0236417992
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
sanki
+9
... tradatorul ruSS la inkisoare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
Laura Andresan
+12
pustanul il bate pe babalac la "sifon". Sifoneaza mai bine , mai viguros. Loaza de fii-sa, e nimfomana si prostuta cat incape. Si-a facut proasta dantura de arata ca o proteza. Eu i-am spus ca daca are multi bani din parandat nu inseamna neaparat sa ii risipeasca pe inutilitati. O vedeti si voi cum arata. Ca buna cu proteza! Normal ca numai un gunoier a vrut sa o mai ia de nevasta asa mutilata. Cum, nu stiati ca Puscas are firma de gunoieri? Ha ha hah aha haha hahahahahahahah! :) hah haahahhahah ma rup de ras! Loaza si reciclatorul ! Ha ha ha ha! Mosului i s-a topit extinctorul! Junele-i precoce cu ejaculatorul! Ha ha ha! Adica, ejaculeaza precoce junioru'! Va mai spun un secret: Ioan Rus a facut cancer la gat de prea mult sex oral la tarfulite. A luat un virus papiloma drept in amigdale! Nu uitati, sa va protejati! Prezervativu' bate HIVu'! P oo la lui Ioan Rus, fericire mi-a adus! P oo la lui Ioan Rus, de mult a apus! Ha ha ha! HA ha hahah! Haideti toti la Laura, c-are larga gaura! Ha ha ha ha! Ioan Rus nu mai poate, nici macar sa stea pe spate! Ioana foo te in oras, tomberoanele lui Puscas! Ioana fata nesatula, suge bine orice p oo la! Ioana fata lui Ioan Rus, pe Puscas de nas l-a dus! Ioana-si suge fratioru cand de poo la-i vine doru' ! Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha hah
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
ce om serios????????
+8
mima, pantomima, dan puric, numaratoarea, socotitoarea???afaceri cu pdl, membru psd
Publicat Miercuri, 12 iunie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017