×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Vineri, 20 octombrie 2017, 23:12
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Parteneriat ExxonMobil - Petrom
Ce rezerve de gaze au găsit americanii în Marea Neagră

Cea mai mare companie listată de petrol şi gaze naturale la nivel mondial, ExxonMobil, şi OMV Petrom au finalizat cea mai mare campanie de explorare seismică 3D înregistrată în Marea Neagră, acoperind o suprafaţă de peste 6.000 de kilometri pătraţi aferentă blocului Neptun Deep. Cele două companii au cumpărat de la Diamond Offshore Drilling Inc o platformă de foraj, Ocean Endeavor, pentru a relua forajul de explorare pe blocul offshore Neptun Deep din România la sfârşitul anului în curs sau începutul anului 2014. Platforma Ocean Endeavor a fost proiectată să foreze în ape cu adâncimi de până la 2.400 de metri şi o adâncime totală de foraj de până la 10.600 de metri.

"Datele colectate în timpul campaniei seismice şi al programului de foraj de explorare vor fi folosite pentru a evalua dimensiunea şi fezabilitatea comercială a descoperirii Domino, anunţată în 2012, dar şi potenţialul altor prospecte în blocul Neptun Deep", se arată într-un comunicat al OMV Petrom.

ExxonMobil şi Petrom se aşteaptă să investească până la un miliard de dolari în programul de explorare, care cuprinde campania de achiziţie seismică 3D, finalizată, şi forajul suplimentar de explorare şi evaluare.

"Rămânem foarte încurajaţi de descoperirea Domino şi continuăm să colectăm date suplimentare necesare pentru a confirma dimensiunea resurselor şi potenţiala fezabilitate comercială a acestora", a declarat directorul general al ExxonMobil Exploration and Production Romania, John Knapp.

Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, a afirmat că investiţiile ulterioare aferente fazelor de evaluare şi dezvoltare ar putea ajunge la câteva miliarde de dolari şi că astfel de investiţii au un impact major în economie.

Cele două companii au anunţat anul trecut o descoperire semnificativă de gaze în urma forării sondei Domino-1, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Radu BurlacuPublicat Marţi, 25 iunie 2013
10408
 | 31
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mda. E clar.
-20
Independenta Transilvaniei, ruperea de miticii sudisti damboviteni, este imperios necesara
Publicat Miercuri, 26 iunie 2013
+Răspunde
dan @ Mda. E clar.
0
In teapa cu tine.
Publicat Vineri, 29 aprilie 2016
+Răspunde
#13 IMPUSHCA-TE
+7
Ai alimentat in Hawaii unde e 5 centzi plinul la bricheta ?
Publicat Miercuri, 26 iunie 2013
+Răspunde
fc
+8
vreau să văd soarta lui tăriceanu. hd.
Publicat Miercuri, 26 iunie 2013
+Răspunde
Noi Poporul
+128
Nu infigem ..P U L I L E in mutrele basistilor de la Ev.z. Murirea-ti in P U L I. Mancarea-ti izmene kakate.
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
ala de la 18 si 19
-251
bagane-am noi P U L I L E..in tine. Pana mori. F U T U T E in mortzii ..m a t ii de Clona kakanara basista.
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
SERBAN(autenticul !)@19
-181
Imbecilule de la nr 19 . Ia sa te vada lumea cat de josnic esti si cum copiezi tu , mortzii si mormantzii tai de criminal basist. Articolul original suna asa ::: La ora asta , ochii lui Basescu sticlesc napraznic , plini de ura : de bucuria razbunarii implinite . Iar gura lui se stramba-n rictusuri oribile , dracesti : E fericit !! Au mai murit niste romani d` astia...Care nu ma iubesc si nu ma vor pe mine , "seful" lor de stat... si nici pe seful meu , ala ...gitensteinul cel rapace.Si nici pe fratele meu Viktor Orban , ala care neaga Trianonul si vrea sa faca Romania bucati , pentru a inhata din ele. Asa le trebuie Romanilor astora. Sa se invete minte , bestiile naibii.Sa moara !! Sa moara cat mai multi !!! (eu Serban am scris aceasta. Si-inca altele , si-mai-si )
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
transilvanian man
-11
Mai este necesar sa va spun ceva si anume daca ati fi pus mana pe o carte de istorie asa cum nu ati facut la inaltele scoli (Stefan Gheorghiu de cartier ) ati fi aflat ca imperiile dispar de pe fata pamantului .Asa se va intapla si in cazul acesta DUMNEZEU o sa aduca pana la urma dreptatea .Nu va faceti iluzii ca voi slugile o sa scapati ...o sa muriti cu siguranta de foame pt ca in afara de a pupa in fund nu stiti face altceva .ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
transilvanian man
-17
Puteti sa imi dati -10000000 pt ca oricum nu o sa ma invingeti .Diferenta intre mine si voi este faptul ca eu CRED IN DUMNEZEU chiar daca nu ma afisez in Biserica si nu sunt fanatic religios .Pe mine ca persoana ma puteti ucide la propriu si poate o sa o faceti in scurt timp ...dar spiritul si sufletul nu veti putea sa mi-l distrugeti.Sunteti atat de ingusti de minusculi de neinsemnati incat nu poate decat sa imi fie mila de voi .ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
transilvanian man
-25
Pot face orice o vor sfarsi in chinuri pt faptul ca distrug o tara si ucid la propriu un popor .NU MI-E FRICA DECAT DE DUMNEZEU ASA CA MAIMUTELOR SECURISTE SLUGI UMILE ALE CRIMINALILOR "OCCIDENTALI" LE SPUN ...MARS ! NEVERTEBRATELOR NU UITATI CA NU INSEMNATI NIMIC SUNTETI NISTE FIRICELE DE NISP IN FATA LUI DUMNEZEU
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
Decebal Partesco
+7
Degeaba,ăştia vor vinde doar pentru profitul acţionarilor miliardari gen Rockefeler în detrimentul poporului român.
Publicat Marţi, 25 iunie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017