×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 10:20
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Transilvania furată (I)
Nadăşul, un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot
  • Mii de hectare de păduri, moşii şi castele, despăgubite de regele Ferdinand, au fost recuperate fraudulos.
  • Autorităţile române, chiar şi prin nepăsare, parte a unui furt uriaş.
  • Serviciile secrete urmăresc elevii şi ignoră infracţiuni care aduc atingere ţării noastre.
  • CSM-ul hain condus de procuroarea Hăineală nu-i vede pe judecătorii care au restituit pe acte false. Un serial despre jefurea Transilvaniei şi despre slăbiciunile statului român.

Cotidianul.ro porneşte această campanie de informare a românilor în legătură cu recuperările banditeşti ale terenurilor din Transilvania. Banditeşti prin felul în care au fost siluite legile ţării noastre, prin organizarea în grupuri infracţionale, prin încrengăturile mafiote care au speculat slăbiciunile magistraţilor şi corupţia din instituţii şi instante. Operaţiunile de restituire frauduloasă arată ca un plan abil de dezmembrare a ţării. Harta recuperărilor frauduloase, despăgubite de statul român după Unirea de la 1918, arată ca un puzzle ce demonstrează atacul unei mafii asupra statului român şi a unei mari părţi a populaţiei din Transilvania. Procurori, judecători, agenţi ai serviciilor româneşti, fucţionari publici, primari, corupţi toţi până-n măduva oaselor, elemente ale sistemului mafiot au pus umărul la ceea ce se poate numi Marele Jaf din Transilvania.

Cotidianul.ro, graţie muncii unor oameni care şi-au lăsat de-o parte viaţa personală şi au cotrobăit prin arhivele statului, pe bani proprii, vreme de douăzeci de ani, este acum în stare să demonteze toate retrocedările cu cântec din Transilvania şi nu numai... Între o şpagă la liceu (unde am văzut şi implicarea SRI!!!), o fâţă dezbrăcată la tv şi Suleyman Magnificul, considerăm că este cazul să abordăm o problemă de acut interes naţional (de altfel o temă perimată pentru unii, prostii vadimiste după alţii, intoxicări de presă după postacii năimiţi ai serviciilor vândute), şi anume, situaţia pământurilor şi caselor pentru care un milion de români şi-au dat viaţa în cele două războaie mondiale.

Cazul Nadăş - Satul furat cu totul, sau vorba unui localnic: "Nadăşul este din nou iobag"

În anul 2006, soţii Colţeu, pretinşi moştenitori ai unei evreice, Mairowitz, fac o plângere în instanţă pentru a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra satului Nadăş (în proporţie de 90%). Mai precis, un teritoriu de 8.700 de hectare, cuprinzând păduri, fâneţe, păşuni, cabane, cimitir, biserică, vatra satului, case..., în contradictoriu cu Romsilva, comisiile locale şi judeţene de aplicare fond funciar. Sătenii nu ştiau nimic, practic nu existau, procesul se purta „deasupra” lor. Familia Colţeu a câştigat într-un singur (!?) termen de judecată în martie 2006. Hotărârea a fost apoi anulată printr-un recurs iniţiat de Romsilva şi Comisia Judeţeană. Apoi, s-a făcut contestaţie în anulare şi doi judecători din trei - culmea, cel care s-a opus a fost un judecător de etnie maghiară, care n-a vrut să participe la această potlogărie - au admis această contestaţie.

În 2009 - fără cadastru!!! -, s-a făcut intabularea acestor terenuri în cartea funciară prin Judecătoria Ineu. „ Proprietarii” au început să execute terenurile, în prima fază pe cele extravilane, în baza respectivei intabulări. De ce? Anual, APIA le plăteşte peste 800.000 de euro pentru aceste terenuri. În pădure şi-au făcut ocol silvic privat unde exploatează 5.000 de hectare, s-au împroprietărit cu cabane şi au deschis un fond de vânătoare unde vine suspect de des, cine credeţi? - ghici, ghicitoarea mea -, finul cetăţeanului Băsescu Traian, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

„Manevra”, arborele „ginecologic” şi descâlcirea iţelor

Această doamnă Mairowitz (Szerenyi) , pe care soţii Colţeu ar fi îngrijit-o, devenind legatari testamentari, e menţionată într-un testament suspect al altei doamne, Weisz-Grosz, care în ‘55 a decedat în Israel şi a redactat un alt testament, totul fiind de fapt „o nepoată a unei mătuşi a străbunicii care era rudă cu un neica văr, noi fiind cei care i-am dus o ciorbă nepoatei”, o brambureală descifrată de doamna avocat Coroiu, explicată în acest recurs (citește aici recursul)

Chiar şi la o eventuală despăgubire, ar fi fost în joc o mică fracţiune - practic din mai nimic - din ceea ce se solicita. Terenul, la 1918, era proprietatea grofului. Reforma agrară din 1921 până la 1939 a făcut ca 4.000 de hectare să fie răscumpărate de statul român, dându-se bani grei pentru teren, restul de 4.700 de hectare fiind vândut firmei Forestiera Nadăş. După moartea grofului Grosz, n-au existat moştenitori, astfel încât terenul a devenit proprietatea firmei „Forestiera”, controlată de un român pe nume Micloşi. Au mai existat şi acţiuni, care. gradual, au fost vândute tot lui Micloşi. Apoi, Forestiera a fost naţionalizată, patrimoniul societăţii a trecut în proprietatea statului, iar în astfel de situaţii, gen Malaxa sau Auschnitz (cel mai mare acţionar la Fondul Proprietatea), cel mult, puteau să ceară despăgubiri pe calea Fondului. Dar aici vorbim de moştenitorii lui Micloşi, care n-au nicio legătură cu familia Colţeu.

Nebunia

După executările silite demarate de soţii Colţeu, şi în urma scandalului creat, nepoata lui Micloşi, cea îndreptăţită eventual într-un proces de revendicare, l-a abordat pe avocatul apărării, prezentându-i documentele originale, prin care se demonstrează că doamna Grosz-Weisz a vândut terenul către Forestiera Nadăş. În baza acestor documente originale, s-a încercat revizuirea Hotărârii din 2006. S-au făcut cereri la Parchet pentru ca acesta să se sesizeze din oficiu şi să promoveze revizuirea, la Romsilva, la Comisia Judeţeană şi la Comisia Locală. Cele patru cereri au avut următoarele soluţionări: comisia locală a refuzat să facă revizuirea, primarul Nadăşului, suspectat de non-combat de către localnici, spunând că nu este necesar acest lucru deoarece l-a făcut comisia judeţeană, forul superior. Parchetul a făcut revizuire, dar la primul termen şi-a retras cererea, după cum spun gurile rele, la ordin primit de la Bucureşti. Singurele instituţii care au mers umăr la umăr cu românii din Nadăş au fost; Romsilva, care a făcut un dosar de revizuire profesional, pe cinci capitole, de dovedire a nulităţii hotărârii judecătoreşti din 2006 şi Comisia Judeţeană. Revizuirea a fost respinsă în fond, iar în sentinţă se constată că respingerea nu este motivată de judecătoarea Floriţa Boloş. La câteva săptămâni distanţă, judecătoarea Boloş a fost arestată pentru luare de mită într-un alt dosar.

Primul termen al recursului de revizuire este fixat pe 10 iulie la Tribunalul Arad.

La atac!

Cum ardeleanul înţelege un pic mai greu ce i se întâmplă, dar când înţelege, înţelege bine, s-a trecut în sfârşit la contraofensivă. Pământurile şi casele moştenite de la bunici şi străbunici pot reveni la matcă. S-au constituit o asociaţie a localnicilor care luptă în justiţie, dar şi un grup de iniţiativă format din oameni sensibili la suferinţa aproapelui, decişi să meargă până la capăt. Cotidianul.ro le va fi alături, urmând ca săptămânal să dezvăluie grozăviile din Transilvania; români lăsaţi pe drumuri, deposedaţi abuziv de pământuri, poligoane ale armatei dezmembrate prin fals, moştenitori din Africa de Sud care fură domeniile Ministerului Culturii, sate româneşti „ciuntite” de composesoratele ungureşti, toate posibile doar prin complicităţi şi trădări la nivel înalt.

Marcel BărbăteiPublicat Marţi, 09 iulie 2013
28324
 | 125
 | 109
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ANA
0
Cate asemenea cazuri mai sant?
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
PETRU
0
Nu numai in Ghioroc s-au facut nedreptati,ci in toate localitatile din tara.Se poate face dreptate dar trebuie sa iesim din jungla,sa devenim un stat de drept,sa amendam hotararile staborului lui Iliescu.
Publicat Joi, 28 noiembrie 2013
+Răspunde
Tars
+5
Impuscati tradatorii!
Publicat Joi, 26 septembrie 2013
+Răspunde
muresan
+15
Merita verificata LEGALITATEA Comisiilor de Fond funciar de pe langa Prefecturi !!!!CINE le-a infiintat ,pt ca nu au fost infiintate DE Prefecti (!!) dupa infor *editat* din presa !DE CE Prefectii au pus in executare Deciziile unor comisii care nu au fost infiintate de ei, dinafara institutiei Prefectura ?De ce ,,retrocedari'' dinainte de 1918 ,daca legea vorbeste de 1945 ? ULTIMII PROPRIETARI au fost cei care au ADUS terenul in CAP !!!!Desfiintand CAP-ul trebuie revenit la situatia ANTERIOARA de CAP,1960-63 si atat !!!!.Ce fac parlamentarii patriei , ministrii, procurorii ,politia,etc ? Servesc HOTII cu carnet de partid ? Ce pazeste armata ,daca pamantul tarii este FURAT zilnic prin acte ticluite in Ungaria si judecatori corupti si iresponsabili ?
Publicat Vineri, 23 august 2013
+Răspunde
olea
+10
Am un nume identic cu al unui sat amarat din Romanica. Daca dau o spaga pe unde trebuie pot sa pun mana pe sat si pe oamenii de acolo si sa-i transform in iobagi ? Vad ca in Romania se poate orice cu o mica spaga.
Publicat Miercuri, 31 iulie 2013
+Răspunde
Dorel
+16
In judetul Arad nu doar Nadasul are o astfel de situatie. Ar fi bine ca domnii de la Cotidianul sa faca investigatii si la Comisia de Fond Funciar Ghioroc unde va constata ca foarte multe persoane care la moment dat aveau diferite functii au fost improprietarite fara sa fi avut vreodata ascendenti cu pamant sau sa fie din satele comunei. Asta in timp ce proprietarii autentici sisau urmasii acestora se lupta prin tribunale sa-si dobandeasca drepturile. Comisia Locala de Fond Funciar nu doreste nici macar acum, in ultimul ceas (L.165/2013) sa rezolve problemele cetatenilor. Ei o tin intr-una ca nu se poate ba dimpotriva, vor sa diminueze chiar si suprafetele acordate prin Titlurile de Proprietate si asta asa ca sa nu-i deranjeze pe cei improprietariti cu acte false. Cineva ar trebui sa se autosesizeze si sa faca un control sever incepand cu anul 1991.
Publicat Miercuri, 17 iulie 2013
+Răspunde
Balgradeanul
+15
Acum degeaba mai facem retrospectiva retrocedarilor. Singura soluţie este ca romănaşii să facă chetă pentru cineva care trebuie să dea glonţ nemernicilor.
Publicat Miercuri, 17 iulie 2013
+Răspunde
Io D@cul
+11
Tancuri spre Budapesta. Panonia apartine de drept romanilor prin mostenire directa de la geto-daci.
Publicat Marţi, 16 iulie 2013
+Răspunde
@ solo
+8
Voi NU ati construit NIMIC,in Ardeal.Ati tiparit dupa 89 monografii FALSE ale oraselor,ati cumparat cu banii excrocului soros diversi,,intelectuali'' din Bucuresti (GDS,Univ Bucuresti)si acum MINTITI,va dati proprietari pe bisericile si casele noastre ale ROMANILOR. si pe ale romanilor ,Banu,Candea, Telea.,etc Aveti pe cine prostii in Bucuresti,pe noi ardelenii,niciodata.!!!! PLECATI ACASA la voi !!!!!
Publicat Duminică, 14 iulie 2013
+Răspunde
solo
-4
Retrocedari cu acte false ? Doar ungurii si sasii au construit in Transilvania pana in 1920.
Publicat Duminică, 14 iulie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017