×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 03:09
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Un meduz şi o meduză
Mircea Platon
Mircea Platon

Caracteristic gândirii, regimurilor şi naturilor totalitare e să vadă în orice incident minor un sabotaj şi să proiecteze fantasma inamicului asupra oricărei fiinţe care, dintr-o pricină sau alta, deranjează.

Aflat, probabil, undeva pe o plajă, plictisindu-se să tot sape gropi cu lopăţica de plastic, VT îşi flexează bicepşii vigilenţei revoluţionare înfierând meduzele. În lipsa unui oponent real, dl VT înscenează o meduzomahie din care ţâşneşte victorios, punând la zidul castelului - nu de Kafka, ci de nisip - gelatinosul adversar: "Sunt mieroase, se strecoara insidios in spuma marii, sunt agentii perfecti ai neantului. Meduzele nu vorbesc, ci susura. Nu sunt capabile sa fie rechini. Sunt doar, vorba cuiva, plevuscile de la masa stapanilor. Isi prezinta mizerabilul venin drept elixir al iubirii. Meduzele nu stiu ce inseamna o batalie cinstita. Sunt invizibile, omniprezente, tentaculare si abjecte precum Securitatea."


După cum se vede, chiar şi Perseu lupta cu Medusa îmbrăcat sumar

Meduza "abjectă" precum Securitatea? Înlocuiţi "meduza" cu "chiaburul", "evreul" sau cu orice alt duşman de clasă/rasă doriţi şi veţi obţine delirul totalitar dorit. Curat complot meduzo-masonic!

Mare noroc avem că VT luptă cu Securitatea şi comuniştii chiar şi când e la plajă. Luptă ca şi cum s-ar bronza: când cu faţa, când cu spatele. Propun aşadar ca IICMER să-i deconteze cheltuielile de vacanţă. Şi amenda pe care i-o va aplica, negreşit, Comisia pentru Combaterea Discriminării Meduzelor.

Nu de alta, dar când a fost invitat să dezbată chestiuni arzătoare - despre comunism! - cu intelectuali precum Paul Gottfried sau Larry Watts, VT a fugit cu coada bibliografică între picioare. De parcă ar fi văzut-o pe Medusa. Iată o mostră de gelatinitate estivală:

"Constantin Dobre spune:
Larry Watts: “Dacă dl.Tismăneanu alege să iasă din spatele insinuărilor sale atente şi să mă confrunte direct pe baza argumentelor pe care le-am prezentat, va găsi în mine un partener deschis la discuţii publice.” (http://adevarul.ro/news/societate/falsificatori-contestatari-sarlatani-partea-ii-a-1_51c77bc9c7b855ff56bd863d/index.html)
Vladimir: refuz sa cred ca un gentleman asa ca tine nu va raspunde provocarii publice a dlui Watts. Good luck!
  • Dl Larry Watts se poate confrunta cu istoricii romani (din tara ori din strainatate) care au pus sub semnul intrebarii interpretarea pe care o propune in legatura cu documentele respective. Cand va publica lucrarea respectiva in Statele Unite, o voi recenza (poate). Deocamdata, a ales sa publice in Romania. Eu traiesc si predau in Statele Unite, nu la Bucuresti."
 
 

Confruntat cu evidenţa, fără posibilitatea de a se fofila, VT se leagana de pe un picior - academic - pe altul ca Peter Sellers in filmul Petrecerea.

Cum adică el activează SUA? Dar "Raportul final" ce e? Nu ne aminteşte mereu VT că e prigonit în România şi peste hotare din cauza faptului că a condamnat comunismul? Nu a "condamnat" în româneşte "comunismul" din România? Nu a fost şef pe linie ştiinţifică la IICMER? Nu i s-a decontat din bugetul statului activitatea "ştiinţifică" "anticomunistă" desfăşurată în România? Despre ce vorbim aici?

În rest, gâlceava lui VT cu meduzele îmi aminteşte de versurile formaţiei Parlament (cuvânt care dă fiori băsiştilor): "Un meduz şi o meduză/ Stau pe plajă buză-n buză/El propune, ea refuză..."

Mircea PlatonPublicat Vineri, 26 iulie 2013
4956
 | 51
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
un naiv
0
Din pacate, sant putini cei care au inteles ca patura asta de politicieni "romani", nu este decat unealta membrilor ccpcr plini si supleanti. In perversitattea lor, au creat aceasta echipa de teatru, care pe "scena" asta politica, isi joaca rolul. Vulgul are impresia unei clase politice. Nu sant decat actori. Deh, lovilutia n-a inceput cu niste actori la tv? Deci piesa continua. cc-pcr-istii isi vad de treaba, ajutati de isasecu, basecu, ilici, etc. In alta ordine de idei, frumoasa parafrazarea lui Nichita Stanescu: un meduz si o meduza.
Publicat Marţi, 30 iulie 2013
+Răspunde
dan
0
Fa bani din citirea de anunturi pe mail. Simplu si rapid. Pentru crearea unui cont gratuit foloseste link-ul urmator. *editat* *editat* .maildirect *editat* 3d5be4770fc79b0e30512
Publicat Duminică, 28 iulie 2013
+Răspunde
Mihail
+6
Da, Volodea poate fi profesor (de comunism ori de anticomunism, că acolo nu contează) la Mariland, unde nişte băieţi aflaţi atât de departe de acele realităţi stau cu gura căscată la poveştile înflorite ale Tismăneanului. Are studenţi, e profesor, dacă nu are, e dat afară. Tismăneanul minte suficient de convingător pentru nişte neofiţi ca să aibă un oarecare auditoriu. Absolut de neînţeles este cum de Băse i-a îndrituit pe fiii ori nepoţii nkvd-iştilor să scrie "noua" istorie a României. Ştim că marinerul e necitit ca un stei din Bucegi, deci a făcut-o din prostie. Mai ştim că e neîndurător şi ticălos, deci a făcut-o din răutate gratuită, ca să-şi bată joc de martirii reali. Limpede este că istoria României nu-l va ierta, deja este înscris într-una din cele mai negre pagini ale ei. Până la urmă memoria naţiei contează, asta e definitorie, asta rămâne pentru eternitate, nu ce crede Băse despre naţie ori despre Tismăneanu.
Publicat Duminică, 28 iulie 2013
+Răspunde
pascal
+13
La mafia care e in Romania, ma intreb cum ar putea dl Platon supravietui impreuna cu familia (3 copii mi se pare). Daca s-ar intoarce in Romania, probabil ca nu ar mai putea scrie nimic. ar trebui sa faca ciocul mic si sa intre in sistem. Ca altii. Asa ca eu ii sunt recunsocator ca renunta la multe avantaje (aici si acolo) pentru a spune ce trebuie spus si pentru a contribui la clarificarea lucrurilor. Sunt multi din Romania care nu sunt atat de implicati in problemele Romaniei asa cum e dl Platon. Cinste lui!
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
Patriotul roman
+8
Mircea Platon sa se intoarca acasa pentru a deveni liderul unei miscari de renastere nationala menita sa rastoarne actuala clasa politica si sa schimbe la fata Romania. E bine si frumos ca "i-o trage" pe blog lui Tismaneanu si unor jewdoviti basisti dar important este sa transpuna in realitate ceea ce a scris in A treia Forta *editat* mania profunda. Platon este un om care ar trebui sa se ridice la nivelul unei misiuni istorice, prefera insa sa joace "safe" , la miza mica. Pacat.
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
alex Platon
+11
Presh. Basescu s-a dus la universitatea ungureasca de vara, unde impreuna cu viKtor orban unde intre doua batai cu rosii,pune la cale vinzarea Transilvaniei ungurilor si anume , grofilor ! A mai pus o caramida la acuzatia de tradare de tara , care crerd ca devine iminenta !!!
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
@ 6 Roxana
+19
Da, mai poate fi salvata, numai daca romanasii nu-si vor mai pierde vremea pe la moaste, pe la stranduri, pe la gratare, in fata serialelor cu Elodia , cu "Acces direct" si alte idiotenii si vor realiza ca problema supravietuirii lor, dar , mai ales, a copiilor si nepotilor nu depinde, in nici un fel, de GOLANII care, din patru in patru ani ii fraieresc pentru a le smulge voturile !! Mana pe coase , topoare,furci si ce se mai gaseste prin batatura omului, pentru ca astia nu stiu de vorba buna, n-au ratiune, nu respecta legile, ei stiu numai de FRICA !!! ( Harakiri )
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
Roxana
+18
Oameni buni, Romania traieste o drama fara precedent in istoria ei multimilenara. Evenimentele nefericite din decembrie 1989 au scos la suprafata pleava sociala care s-a instalat la carma tarii. Aceste elemente declasate, racolate si de servicii de spionaj straine, au avut ca prima preocupare distrugerea economiei tarii construita cu multa truda de poporul roman si nu de comunisti. Ce-a ramas nedistrus a fost dat la straini pentru ca profiturile sa si le insusasca acestia(vezi Petrom, Romtelecom, industria cimentului, distributia gazelor si electricitatii, bancile si sl multe atele. Acesti tradatori care au distrus economia tarii au aruncat peste granita peste 4 milioane de romani pentru a-si castiga painea. Colaborarea acestor tradatori cu dusmanul de moarte al romanilor, maghiarii, a favorizat pierderea Transilvaniei care peste putina vreme va fi luata de unguri. Cetatenii romanie au saracit si saracesc in continuare iar tara a devenit o colonie. Oare nu mai este posibil ca aceasta tara sa fie salvata?
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
Meduzul lui BaSeku
+12
Toti meduzii astia care ne-au umplut urechile si ne-au golit buzunarele... Cakartarascu nu-i cumva si el tot un meduz BaSeku ? Si toata sleahata. Sekuristii drakului...
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
Auziti, fratilor !
+21
" Eu traiesc si predau in Statele Unite, nu la Bucuresti" Ce plm le preda politrucu' asta americanilor? Ceva din invataturile lu' tac-su "Cum sa devii ilegalist comunist" , sau "Cum devii agent NKVD" ?! ( Harakiri )
Publicat Sâmbătă, 27 iulie 2013
+Răspunde
Recomandate
Demisie din USR: Adio, dar rămân cu tine
Publicat acum 11 ore şi 51 minute
Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD
Publicat acum 10 ore şi 14 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 17 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 18 minute