×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 12:16
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ce produse se scumpesc de la 1 septembrie
Scade TVA la pâine, dar cresc accizele pentru bijuterii şi blănuri

De la 1 septembrie intră în vigoare măsura privind reducerea TVA la 9% pentru produsele de panificaţie. În contrapondere, tot de la aceeaşi dată sunt majorate accizele pe produsele care intră la categoria „de lux”, precum bijuteriile din aur şi platină, confecţiile din blană, armele de vânătoare şi maşinile de teren.

Guvernanţii dau asigurări că acestea sunt singurele modificări de taxe pe care le au în vedere până la sfârşitul anului. Majorarea accizelor la produsele de lux este necesară pentru a compensa reducerea TVA la pâine, explica recent premierul Victor Ponta. Scăderea TVA la 9% nu înseamnă neapărat şi ieftinirea produselor de panificaţie. O spune chiar ministrul de Finanţe, potrivit căruia “obiectivul major nu este de a scădea imediat preţul, ci de a reduce evaziunea fiscală”. Din calculele oficialilor de la Finaţe, evaziunea fiscală ajunge pe anumite segmente şi până la 80%, iar prin reducerea TVA la 9% evaziunea s-ar reduce cu 30%.

De la 1 septembrie, cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele categorii de produse: toate sortimentele de pâine, precum şi următoarele specialităţi de panificaţie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri. De asemenea, TVA redus se va plăti şi pentru făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară.

Măsura aduce o scădere a încasărilor la bugetul de stat cu circa 250 milioane de lei. Din calculele executivului, suma ar urma să fie recuperată din impozitarea anumitor produse de lux. De exemplu, pentru bijuteriile din aur şi platină se vor plăti accize între 1 şi 2 euro pe gram, iar pentru confecţiile din blănuri accizele ajung chiar şi la 1.200 de euro, în funcţie de preţul de vânzare al produsului. De exemplu, pentru o haină de blană de 2.500 euro, se va plăti un impozit suplimentar de 200 de euro. Autoturismele de teren, dar şi armele de vânătoare sunt de asemenea, de la 1 septembrie, produse accizabile. Pentru produse precum cafeaua sau berea, accizele rămân neschimbate. De menţionat că plătitorii de accize pentru produsele amintite sunt operatorii economici care produc, achiziţionează din teritoriul comunitar ori importă astfel de produse.

Accize vechi şi noi

Denumirea produsului

UM

Acciza echivalent euro/UM

Cafea prăjită, inclusiv cafea cu înlocuitori

Tonă

225

Bere

hl de produs

10

Bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor:

 

până la 14 K inclusiv

gram

1

peste 14 K

gram

2

Confecţii din blănuri naturale:

 

- cu valoare unitară între 500 euro - 1.500 euro

buc.

50

- cu valoare unitară între 1.501 euro - 3.000 euro

buc.

200

- cu valoare unitară între 3.001 euro - 4.500 euro

buc.

450

- cu valoare unitară între 4.501 euro - 6.000 euro

buc.

750

- cu valoare unitară peste 6.001 euro

buc.

1.200

Autoturisme şi autoturisme de teren inclusiv din import rulate a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm^3

cm^3

1

Arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv:

 

- cu valoare unitară până la 500 euro, inclusiv

buc.

50

- cu valoare unitară între 501 euro - 2.000 euro

buc.

150

- cu valoare unitară între 2.001 euro - 3.000 euro

buc.

400

- cu valoare unitară între 3.001 euro - 4.000 euro

buc.

700

- cu valoare unitară între 4.001 euro - 5.000 euro

buc.

900

- cu valoare unitară între 5.001 euro - 6.000 euro

buc.

1.100

- cu valoare unitară peste 6.001 euro

buc.

1.500

Iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement:

 

nave cu vele cu lungime egală/ mai mare de 8 m

metru din lungimea navei

500

nave cu motor peste 100 CP

CP

10


Georgeta FilipPublicat Sâmbătă, 31 august 2013
2766
 | 8
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ACUM ORI NICIODATA
+2
MAINE LA ORA 17 00 NE INTALNIM IN STRADA!
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
rtmpxr
+2
Cafeaua si berea produse de lux ! He, he, he ...
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
bogdan
0
o vaca patenta, probabil udrea pe numele sau, sub nick namele de aurora, nu mai poate de grija milioanelor de romani care nu-si mai pot lua bijuterii, iahturi si masini de lux. javra, intr-o armonie ciudata cu televiziunile de stiri care-si apara patronii, ataca posibila scadere a pretului painii privindu-si bijuteria de pe deget si plmbandu-se in autoturismul de lux. asta e singura explicatii pentru *editat* ul pe care-l mananca pe forum!!! multi kretini pe aici!!!!
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
Romanistanul in genunchi.
+6
Ce mai urmeaza domnule presedinte dupa lacurile de cianuri care se evapora la 27 de grade si intra prin piele direct in sange,regiuni aberante pregatite pentru dezmembrarea tarii,gaze de sist scoase prin fracturare,otravirea romanilor prin panza freatica cu 557 de substante toxice si radioactive, nava Flaminia adusa in tara iar substantele chimice toxice disparute [ingropate in Prahova de Ghita s ri ] , taxe cumplite, f-16 ruginite luate pe bani grei , avioane de lux pentru bastanii politici...Ce mai urmeaza domnule Basescu [acum guvermator al perciunatilor la fel ca si sluga plagiatoare Tonta ca Antonescu doarme pe el ] baroni locali tip regi si dimastii, impartirea coloniei , certicate de legare de glie pentru romanii saraci ,[pentru a platii datoriile coloniei Romanistan la FMI, bani disparuti ca si O MARE PARTE parte din aurul de la BNR [vedeti mutarea aurului de marasalul Antonescul si cat mai e acum la BNR].Duminica se va vedea in strada daca mai exista speranta pentru Romania Daca sunteti romani raspanditi acest manifest impotriva tuturor politicienilor.
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
REVOLUTIA INCEPE!
+6
NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR ! NU CIANURILOR !
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
aurora INDEED
+3
Si acum, cele doua creaturi, Ponta si Antonescu il ataca pe Basescu ca sa mute atentia electoratului de la porcariile pe care le fac.Atentie ca MINT! MINT, MANIPULEAZA, INSEALA! Nu va mai lasati prinsi in mrejele lor!
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
Sigur ca da !!
+4
Romanii sunt asa de bogati ,incit isi cumpara , in fiecare luna, cite un yacht, iar cresterea accizei la acest produs va aduce bugetului incasari deosebite, fulminante !! ' r-ati ai dracu' de JAVRE !! ( Harakiri )
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
ingozitor !
-2
Un cercel la botezul fetitei se va scumpi cu 1€! Cu 7 tigari fumate de nasu ' ! Jos USL Traiasca cozmingusa cu Realitatea care nu stie cum sa se vanda mai bine Cotrocenilor. De urmarit ticalosia. De rrom TV ghita (guta? ) nu mai votbim. Ultima surpriza :A3 -probabil la comanda Voiculesului in corzi -ataca brusc guvernarea si mai ales pe liderii sai. Va pati ca Becali care s -a ploconit zadarnic :demagugu ' nu s -a muoat si l -a executat. Voiculescu urmeaza cu toata "volta sub vant "! Rezulta : nu exista "jurnalism (sti) " ci doar mercenari -din cea mai scarboasa speta : se pretind aparatori ai societatii, dar slujesc pe bani multi intetese individuale ;urmariti noii invitati de la Realitatea : pe cei din Cluj!
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
Arogantu`
+3
Mari jigodii uselistii astia ! Cum dracu` sa-mi mai cumpar eu in fiecare zi o blana, o bijuterie, o salupa ? PAINEA ? Rahat - eu nu maninc paine, c-asa-i moda in Monte Carlo !
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
Nu conteaza,...
+4
Painea oricum nu se va ieftini, alte taxe si impozite precum si gazul si lumina se vor scumpi, iar cei care mai au bani de luxuri sa fie jumuliti nemilos.
Publicat Sâmbătă, 31 august 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017