×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:24
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Să auzi, să îţi faci cruce şi să chemi poliţia!
Zgonea: Guvernul României are obligaţii internaţionale privind Roşia Montană

La sfârşitul săptămânii trecute, Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Ştefan Zgonea, s-a deplasat în judeţul Alba şi, mai ales, la Roşia Montană unde s-a documentat în subteran, în galeria-muzeu, pentru o exploatare la suprafaţă, în cea mai mare carieră prevăzută în Europa, proiectată de către RMGC. Din multele declaraţii publice făcute de către Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a şocat şi în acelaşi timp i-a deşteptat pe mulţi români următoarea: „Guvernul României are obligaţii internaţionale privind Roşia Montană”.

Având în vedere declaraţia adevărată a Preşedintelui Camerei Deputaţilor şi unul dintre liderii PSD, este necesar ca zecile de mii de protestatari, din ţară şi străinătate, împotriva exploatării prin dinamitare şi cu cianuri a uriaşului zăcământ de aur, argint, wolfram şi alte metale rare de la Roşia Montană, să insiste pentru a primi răspunsuri clare la cel puţin următoarele întrebări:

1. Care dintre Guvernele României şi-a asumat şi când obligaţii internaţionale privind Roşia Montană?

2. În ce constau obligaţiile internaţionale ale Guvernului României privind Roşia Montană?

3. De ce şi cu ce scop Guvernul Ponta II a ascuns, până acum, obligaţiile internaţionale privind Roşia Montană?

4. Care sunt obligaţiile internaţionale ale Guvernului României în privinţa patrulaterului aurifer din Munţii Apuseni?

5. Cine sunt beneficiarii de pe urma obligaţiilor internaţionale asumate de Guvernul României în privinţa zăcămintelor de aur, argint şi metale rare din Munţii Apuseni, care sunt proprietatea inalienabilă a Poporului Român, conform Constituţiei?

6. Guvernul Ponta II şi-a însuşit, în unanimitate (prin miniştrii din partea PSD, PNL şi PC) proiectul de lege al RMGC şi l-a introdus în Parlament, în procedură de maximă urgenţă, datorită obligaţiilor internaţionale privind Roşia Montană sau din alte considerente şi care sunt acelea?

7. De ce şi până când este sfidat şi umilit Parlamentul României, iar senatorii şi deputaţii din Comisia specială pentru Roşia Montană se deplasează în această localitate fără a fi înştiinţaţi că au rolul unor pioni politici în scenariul diabolic vizând îndeplinirea obligaţiilor internaţionale ale Guvernelor României, din perioada 1996-2013?

8. Este adevărat sau nu că primele obligaţii internaţionale ale Guvernului României privind Roşia Montană au fost asumate în timpul Regimului Constantinescu-Ciorbea, când a început asaltul asasinilor economici şi asasinilor politici împotriva numeroaselor şi uriaşelor bogăţii naturale ale Poporului Român?

9. Până când şi de ce Guvernul Ponta II sfidează marea majoritate a Poporului Român şi, mai ales, pe tot mai numeroşii protestatari ieşiţi în stradă?

10. Între obligaţiile internaţionale acceptate de Guvernul României pentru Roşia Montană s-a prevăzut sau nu:

a) folosirea a 150 milioane kg dinamită pentru pulverizarea a patru munţi şi a patru sate cu tot cu biserici, cimitire, monumente istorice şi numeroase imobile proprietate privată şi proprietate publică?

b) utilizarea a 200 milioane kg cianură pentru separarea concentratului minier şi scoaterea lui rapidă din România, fără ca autorităţile Statului Român să aibă acces la informaţiile privind cantităţile exploatate şi conţinutul acestora?

c) producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa în urma celor peste 3.000 de cutremure devastatoare şi a infiltrării cianurii şi a metalelor grele în apa freatică şi în numeroase ape curgătoare?

d) în cazul în care va fi blocat legal proiectul RMGC, toate cheltuielile făcute de această firmă internaţională, inclusiv pentru actele de mare corupţie şi publicitatea agresivă din mass-media, vor fi suportate de Poporul Român?

11. De ce şi până când Guvernul Ponta II încearcă să-i păcălească pe cetăţenii români cu:

a) majorarea redevenţei de la 4% la 6% în condiţiile în care, prin contract şi actele aditionale, s-a stipulat că Statul Român nu are voie să afle ce cantitate de concentrat minier se obţine la Roşia Montană şi se scoate din ţară?

b) tăinurea informaţiei referitoare la faptul că pentru toate metalele rare de la Roşia Montană, inclusiv cel mai mare zăcământ de wolfram din lume, atât în contract cât şi în proiectul de lege al RMGC, nu se percepe nicio redevenţă, toate bogăţiile respective fiind oferite gratuit acelei firme?

c) miile de locuri de muncă ce se vor crea la Roşia Montană, când în documentaţia RMGC este înscrisă cifra de 217 locuri de muncă în perioada foarte scurtă de exploatare, de 16-17 ani?

d) sloganul referitor la neafectarea mediului înconjurător şi o dezvoltare durabilă după dinamitarea şi cutremurele devastatoare provocate în Munţii Apuseni, după folosirea a 200 milioane kg de cianuri, precum şi după prăbuşirea barajului din arocamente, urmate de dezastrul ecologic provocat de cel mai mare iaz de decantare cu cianuri şi metale grele din Europa?

12. De ce a acceptat Guvernul Ponta II şi majoritatea USL din Parlament şantajul şi umilirea din partea asasinilor economici şi asasinilor politici care acţionează pentru distrugerea primei exploatări miniere de aur şi argint din lume şi jefuirea bogatului zăcământ de la Roşia Montană?

13. În această săptămână, grupurile parlamentare vor fi informate sau nu de către miniştrii-avocaţi ai RMGC despre obligaţiile internaţionale ale Guvernului României şi clauzele secrete din contractul şi actele adiţionale vizând Roşia Montană?

UNIŢI, SALVĂM ROŞIA MONTANĂ !

Dr. Gheorghe Funar,

Preşedintele Partidului România Mare

Cluj-Napoca,

23 septembrie 2013

Publicat Luni, 23 septembrie 2013
13214
 | 227
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
rob
+3
Si totusi, mie nu-mi vine sa glumesc. CE ANUME obligatii "internationale privind Rosia Montana" are Guvernul Romaniei? VREM SA AUZIM - si anume, in Parlamentul Romaniei, din gura lui Ponta! Mamaligilor de parlamentari, nu-l intreaba NIMENI? Sa dea un raspuns OFICIAL - sa stim si noi. Si sa vedem CINE i-a dat mandat sa-si asume asemenea OBLIGATII???
Publicat Duminică, 29 septembrie 2013
+Răspunde
Sorin
+6
Guvernul Romaniei are obligatii fata de ROMANIA !!!
Publicat Sâmbătă, 28 septembrie 2013
+Răspunde
S
+4
CUM O SA MAI NE BUCURAM DE MARE DE MUNTE DE PADURI SI DE IZVOARE DACA LE OTRAVIM culmea> GRATIS PE REDEVEeNTE DE NIMIC????. AJUTORR !!! AJUTOR !!! TREBUIE O TREZIRE NATIONALA IN PRAGUL dupa opinia mea A EXTINCTIEI este genocid CE SE INTAMPLA cum o sa ne mai crestem copii si nepotii cand tot ce ar avea tara asta o sa fie CONTAMINAT TREBUIE O TREZIRE NATIONALA IN PRAGUL dupa opinia mea A EXTINCTIEI este genocid CE SE INTAMPLA cum o sa ne mai crestem copii si nepotii cand tot ce ar avea tara asta o sa fie CONTAMINAT NICI PAMANTUL NU O SA MAI DEA ROD AJUTOR AUTORITATI !!!!!!!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 28 septembrie 2013
+Răspunde
răspunsul la toate =
+7
România ARE NEVOIE de conducători care să iubească România și să îi iubească pe români. România are nevoie de conducători care să se gândească ÎNTÂI la România și la români și abia mai apoi la alte cele (cei de acum au demonstrat că NU sunt așa cum este bine pentru România !). România ARE NEVOIE ca românii să se trezească și să aducă România pe un drum corect, bun, demn. Deșteaptă-te române! Imnul este mai actual ca niciodată. Doamne ajută. ”Preoți cu Crucea în frunte / căci oastea e creștină” ! România, trezește-te !
Publicat Vineri, 27 septembrie 2013
+Răspunde
FITOSU
+2
BAI BOLOVANE MARS PE TRACTOR LA ARAT...ESTI UNUL DIN PROSTII CU DIPLOMA
Publicat Vineri, 27 septembrie 2013
+Răspunde
HCN
+7
PONTA , ai grija ce faci cu Rosia Montana ! Sa nu te arzi ca in cazul lui Basescu cu Raed Arafat ! Sau Tratatul de KOABITARE te obliga sa faci ceea ce faci ...Noroc cu tov. Zgonea de la C.D ...
Publicat Vineri, 27 septembrie 2013
+Răspunde
comisia CIANURĂ !
+15
COMISIA CIANURA MERGE SA CIANUREZE MUNTII APUSENI ! H U O O O O O O O O! NU TREBUIE SA (MAI) PERMITEM SAMAVOLNICIILE "ALESILOR"
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
anna
+17
E bun cateodata si cate un prost ca Zgonea.Nu va mai suparati', ca, daca nu scapa Zgonea porumbelul din gura,noi cum mai aflam?Ca s-a vazut scroafa -aica Zgonea- in copac se dovedeste folositor.L-a dat in stamba pe Ponta.Mai intrebati-l ca spune tot.E asa de mandru de sine,ca poti scoate de la el orice!
Publicat Miercuri, 25 septembrie 2013
+Răspunde
asassin
+22
toti politicienii romani au actiuni la Rosia Montana...vor face si vor drege...sa ne lase nudisti !!!...JOS GUVERNUL PONTA !!!...
Publicat Marţi, 24 septembrie 2013
+Răspunde
Un ardelean
+25
Guvern de tradatori...intrati in mina dupa aurul din Ardeal si acolo o sa ramaneti ...v-a fi o noua revolutie ....tradatori de neam si patrie....obligatii INTERNATIONALE asa se numeste mai Zgonea mai nou mita care a-ti primit-o?...v-a fi vai de voi de aprobati aceasta EEE imi e RUSINEEEE ca sunt roman cu asa lideri....UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE................
Publicat Marţi, 24 septembrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017