×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 22 noiembrie 2017, 05:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Circulă pe net
CNN l-a prezentat drept noul rege al ţiganilor pe Patriarhul Daniel

Renumitul veşmânt arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur şi pietre scumpe, i-a indus recent în eroare pe jurnaliştii străini!

Într-un material care prezenta situaţia grupurilor etnice din România, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt încoronatul rege al ţiganilor.

"Ne pare rău pentru confuzia iscată", declară Robert Sourish, jurnalist american. "Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenţii din România. I-am întrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e îmbrăcat în aur şi îi plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea?

Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare."

"Mă simt profund jignit!", a exclamat Patriarhul. "Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?

Publicat Sâmbătă, 28 septembrie 2013
33005
 | 181
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
neplacut ...
+11
e preluat dintr-un site neserios si transformat in "stire" - de ce ?
Publicat Joi, 03 octombrie 2013
+Răspunde
ah, si i-au facut
-7
publicitate (nenumita) site-ului...sau in fine, au "share"-uit cu noi un pamflet bun
Publicat Miercuri, 02 octombrie 2013
+Răspunde
usooor
-6
titlul e "Circula pe net"...deci Cotidianul ne-a lasat sa descoperim...IQ100
Publicat Miercuri, 02 octombrie 2013
+Răspunde
cuvantul Patriarhiei
+13
"Se împlinesc zece ani de când Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de vedere împotriva proiectului Roşia Montană. Creaţia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. Sunt aceste probleme de patrimoniu, care în viziunea celor care au iniţiat proiectul, ar trebui să dispară. Nu mai vorbesc de frumuseţea divină a acestui loc. Punctul de vedere al Sfântului Sinod s-a bazat pe poziţia Academiei Române. Şi în acest moment, poziţia Bisericii este neschimbată din acest punct de vedere", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
Domnu Ion P.
+4
unde e biserica cand romanu` moare de foame , cand familii dorm sub cerul liber sau sub cartoane? asta considerand ca e cea mai bogata institutie a statului. Unde e? in mertanne , bmw`uri sau audi`uri cu geamuri fumurii . Isus si cei 12 discipoli ai lui nu aveau vesmante tesute cu fire de aur , nici sceptre cu pietre pretioase sau coroane mai falnice ca ale regilor :) .. Asa ca fiti mai putin indignat .. cei de la CNN cam aveau dreptate in privinta opulentei .
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
Ion P.-RUSINE CNN!
0
Daca un jurnalist roman ar face o confuzie similara, cum ar reactiona americanii? Si unii romani dovedesc lipsa de respect si fata de Patriarh si fata de istoria noastra si a BOR in general. Aceste tip de vesmant este o mostenire a Imperiului Bizantin si la fel se imbraca si ceilalti patriarhi ortodocsi. Oare au curajul sa faca astfel de confuzii si cu patriarhul Moscovei? Oare la un asemnea gest rusii sau Putin cum ar reactiona? Sau grecii? Sau sarbii? Cum ar reactiona americanii daca cineva le-ar jigni un reprezentant important pt societatea lor? pe lincoln sau pe Washington? ei nu au patriarhi , au altfel de societate, dar ideea este aceeasi. RUSINE CNN-SA-SI CEARA SCUZE PUBLIC!
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
Dragos insusi @ Ion P.-RUSINE CNN!
0
Te-a prostit foamea si BOR!!! Daca ai citii mai atent, ai intelege ca este un pamflet!!!
Publicat Miercuri, 14 ianuarie 2015
+Răspunde
Gigi Shen @ Ion P.-RUSINE CNN!
+1
1. Stirea e o farsa 2. Motivul pentru care a fost creata acesta farsa este de a satiriza opulenta unui indivit care si-a luat asupra-i votul saraciei. 3. Daca stirea era adevarata CNN si-ar fi cerut scuze cu o singera si profunda durere in cot (a emite o erata pentru o publicatie e ceva comun, nici nu se mai straduie cineva sa para sincer) 4. De publica un jurnalist roman o asemenea confuzie nu pasa nimanui, in mare pentru noi stam cu ochii zgaiti la ei iar pentru ei noi nu contam nici macar cand ne mor soldatii prin razboie lor.
Publicat Sâmbătă, 17 ianuarie 2015
+Răspunde
Marie
+6
este voita "confuzia". I se reproseaza ceva. E un mod de comunicare sau de a i se atrage atentia asupra unui eveniment desfasurat sub patronatul sau direct sau indirect.El stie cel mai bine.Carenta de identitate pt cineva este o realitate. Cu ce a contribuit si el?
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
angela
+7
Nu stiu cat adevar are acest articol, dar m-a amuzat copios!! Sincer vorbind,difenrenta prea mare intre cei doi nu exista, asa ca e de inteles incurcatura americanilor!!
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
Jurnalisti facuti la Kg
+6
Articolul este scris de mult regretatul DAN PULEA Prin banci ati angajat functionari facuti la Kg , prin presa aveti jurnalisti facuti la Kg, prin firmele de asigurari aveti angajati care nu stiu sa adune peste 10 prin insitutiile statului aveti "cucoane " ce au curul mare si creierul mic si toti analfabetii astia pe care ii stapaniti voi si le dati salarii de *editat* se plang ca tara e de *editat* cand defapt *editat* ul sunt ei. Enumerarea de mai sus putea continua pana acopeream aproape roate profesiile...
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
alin
+3
vad ca i-a iesit asta cu purtatul aurului pentru venirea ploii ca de 3 zile tot.....
Publicat Marţi, 01 octombrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017