×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 14:31
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cel mai puternic din ultimii 4 ani
Cutremur de 5,5 grade în România

Un puternic cutremur s-a produs duminică, la ora 4.37, în Vrancea la o adâncime de 134 de kilometri. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 5,5  grade pe scara Richter. 

Seismul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti.

Cutremurul a fost resimţit puternic şi la Bucureşti.

UPDATE Un alt cutremur în zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 8.10,  la câteva ore după cel de 5,5 grade. Cutremurul de 2,7 grade s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna şi Focşani, la 48 de kilometri de Râmnicu Sărat şi Mărăşeşti şi la 51 de kilometri de Târgu Secuiesc.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, avertizase duminică dimineață că sunt posibile replici de până în 4 grade.

Cutremurul de duminică dimineață de 5,5 grade a fost cel mai puternic produs în regiunea Vrancea după cel cu magnitudinea 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

"A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, care nu a produs însă pagube, deși a fost resimțit destul de puternic de populație. Era de așteptat ținând cont de frecvența cutremurelor din aceasta zonă din ultima perioadă. Replicile vor fi mai mici de 4 pe scara Richter", a spus directorul Institutului pentru Fizica Pământului, la Realitatea TV.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs cel puțin şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

În Galați, în ultimele două săptămâni s-au produs peste o sută de cutremure. Numai în ultimele două zile, respectiv vineri și sâmbătă, au avut loc zece cutremure aici, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului. Ultimul seism în această zonă, conform aceleași surse, a avut loc chiar duminică dimineață și a avut o magnitudine de 2,8.

Alexandru VişanPublicat Duminică, 06 octombrie 2013
6198
 | 14
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Margarit
0
Ma eu nu am incredere in toate schitzele si masurarile romane.Daca japoneji care au hat cel mai avansat sistem si tot au murit cateva zeci doar de la cutremur c aapoi saraci sa vina valul ala peste ei si apoi le-a mai stricat si centrala .Daca ei nu au capacitati ce sa zic de noi din cauza asta eu nici nu urmaresc emisiuni destre asta ca nu au temei.principiul meu e sigur o haina un act un banut si o conserva si tzuushti pe use in cateva secunde tTTtram bum bum si sint afara tzaka paka ultma data mi-a luat 30 de secunde.De data asta am adormit cei drept da nici nu a fost asa mare.Am avut noroc chior ca chioru.Fiti vigilenti.
Publicat Luni, 07 octombrie 2013
+Răspunde
taran din galati
+4
OMV incearca sa strapunga falia cristalina si n-a reusit deocamdata. Se pare ca au adus echipament super sofisticat si asta incerca. Nu conteaza ca au contaminat fantanile oamenilor, le-au crapat casele si cine stie ce mai urmeaza. Ei vor sa scoata cat mai mult petrol si gaz, si restul nu mai conteaza. Nimic si nimeni nu-i mai opreste in tara asta a noastra, vanduta pe nimic! S-au repezit toti ca vulturii pe prada, care sa inghita mai mult! De s-or infrupta pana or plesni! Sa le-ajunga!
Publicat Luni, 07 octombrie 2013
+Răspunde
Cutremur pe dreaku'
-2
La Festivalul carnatilor de Pleznoi s-au intalnit "Tanda cu Manda" , ca nu s-au vazutara de multisor, si " au pus-o " de "mamaliga". Ca de, mai trebuie si asta si d-aia fuse ce fuse ( cu ce , stie ei)
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
galateni, solicitati
+10
1. datele extragerii de petrol, volum, perioade, inainte de 1990 și după 1990 2. cantitatea de apă și sare introduse in locul petrolului extras, inainte de 1990 si după 1990 3. alătui de petrol s-au extras gaze sau au fost eliminate prin ardere? 4. infiltrarea apei din inundatii până la ce adâncime s-a făcut?(comparativ cu apa de ploaie) 5. experimentul contactei apei cu gazele se poate face si la suprafată pt a compara zgommotele produse? 6. în ce tări s-au intilnit evenimente asemanătoare(perioade, gradul de sismicitate, durată maximă în timp) 7. solicitati infor. ma.tii de la oamenii de stiință, geologi, seismologi, nu de la mass media 8. invitati specialistii la Izvoarele, nu parlamentari 9. reacția animalelor, păsărilor, pădurilor, dealurilor?? 10. sondarea terenului și apelor la adâncime, în afara fântinilor 11. un medic în fiecare scoală prezent pe timpul cursurilor si altul la dispensar 12. doamna de la România TV, Doina Ionel, astazi, orele 16 ce a prezis cutremurul de dimineatza si sustine ca va fi unul si mai mare, nu trebuie ascultată și invitată la Izvoarele si Vrancea??!! 13. invitati specialistii petrolisti care au extras si mai extrag petrolul de la schela pt detalii, date, cifre, etc
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
gelu
+19
In Romania, tara cu cel mai mare risc seismic din Europa, politicienii inconstienti aflati in slujba escrocilor de Steinmetzi si nu inslujba cetatenilor care i-au votat au dat unda verde la exploatarea gazelor de sist cauzatoare de cutremure mici si dese in zonele de exploatare care in cele din urma vor declansa mari cutremure in Vrancea care vor cauza mari bagube materiale si pierderi de vieti omenesti la nivelul intregii tari. Avand in vedere ca prin activitatea lor politicienii vor sa ne omaore se impune eutanasierea de urgenta a tutoror acelor implicati in aprobarea acestei tehnologii criminale.
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
mosu
+16
Romani dormiti linistiti guvernul lucreaza tia nu-i inca dezastruoasa-pana acum nu a fost o operatiune de extragere a gazelor prin fracmentare la parametri normali de lucru-au fost numai prospectari sporadice si de mica intensitate.Probleme putin mai mari vor fi cand aceste evenimente - cutremure,poluari cu ape si gaze a apelor freatice- cu o amploare mai mare v-a avea loc in toata dobrogea,moldova si crisana.cineva argumenta ca si pana acum s-a extras petrol si nu au fost evenimente.adevarat dar, am inteles ca in zona austriecii extrag pertol prin metoda fragmentarii pentru a fi siguri ca nu mai ramane petrol.oar5e organurile nu stiu ,s-au sunt stimulati sa nu stie ,ar fi destul sa monitorizeze toxicele care se duc la sonde.
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
wow
+9
intra morcovelul in distinsul lui posterior si lui ,,independentul,, nostru Primare General!Biet de el,dupa ce se descoperi ca nu si-a tinut promisiunea din alegeri fata de bucuresteni in privinta adaposturilor pentru cainii comunitari acum alta belea!Nu a facut nimic nici pentru cladirile cu bulina rosie ba mai mult bulinele au disparut.Asha un aranjament sa poata bietii locatari sa-si vanda apartamentele la necunoscatori!De ex Blocul de vis a vis de statia N Balcescu( avea bulina rosie,acum nu o mai are dar nu am vazut in ultimii shpe ani vreo miscare de consolidare a lui.Trecaproape zilnic prin zona cu 368 si 300.Lasati bre bucuresteni ca mai descoperiti si alte ne facute de catre primare fereasca Dumnezeu de descoperiri gen actuala situatie a faliilor din subsolul patriei!Cade blocul,primarele scapa!Acum profita Maestro se trezii bietul la 4 dim in Bucuresti si nu in Grecia in viluta lui!Si in loc sa ia iahtul personal la o plimbarica spre nicaieri,trebuie sa ia masina primariei si garda personala spre Primaria Capitalei.Sa le arate bucurestenilor ce primare constient de situatie si profund atins este el!Da si aici tot 18 luni ca termen de rezolvare a problemelor?Shmecherasul zeflemist era pa cand cu scandalul cu decesul lui Ionut!A venit in forta, sa pape toti primarii unicii vinovatiEl nu!ca-i general!Asha cum I-a mers,cu comunitarii catei ,ii va merge si cu ,,bulinele,,Primaria Generala are bani!Ia oare si fonduri nerambursabile de la UE pentru proiectele marelui architect Oprescu care ca medic nici o operatie simpla de apendicita nu a facut?Nu m-ash mira!Pentru ca eu ca bucurestean habar nu am cum imi foloseste Oprescu banii!El nu da raport bucurestenilor!Il vedem doar la inaugurari de diverse ce trebuiau inaugurate cu shpe ani in urma,Pasajul Basarab de ex!Si desigur dupa 18 luni cand va candida ca ,,independent,, la presedintie cu sprijinul PSD si miscarile si partidele Dlui presedinte actual Basescu!Caci doar ei stiu ce si-au predate-primit la Primarie
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
Csaba
+9
Acuma suntem in pragul iernii, sa vina un cutremur si sa ramii fara casa si poate chiar fara tot ce ai strins de o viata intreaga de munca. Este trist, ca asta nu le pasa ciocoilor ce semneaza cu multa bucurie acorduri si contracte, stabilesc redevente si totul pentru bunastarea lor si numai a lor. Iar cei afectati sunt printre prostii aia care le-au asigurat locuri in parlament, senat guvern sau fotoliu la Cotroceni. Sunt cei ce iau votat pe imbecili si care le platesc lefurile, diurnele si deplasarile in interes de servici (care o fi ala?).
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
xenia
+14
Pe Realitatea tv se arata ca oamenii din zona ,unii care au lucrat reclama FORAJELE OMW si PETROM din zona comunei IZVOARELE. foraje CRIMINALE care ATING FALIA CRISTALINA interzisa a fi perforata si care ar determina miscarea faliei. Asa zisii "specialisti" spun ca ei s eocupa de "seisme" nu d e"foraje" si pierd timpul degeaba.Desie xtrem de numeroase aceste manifestari seismice, ai "aduna date" fara a lua in calcu imediat si urgent verificare forajelor facute de reptila austro-ungara OMW in alianta cu complicea Petrom- toate nasite de Bombonel asa cum Ponta naseste azi gazele de sist si cianuriazarea ! Stat in stta, aceste companii ordinare si rechini ,nu tin cont de nimic, asa cum nimeni nu-i controleaza ei fiind practic asuprirea austro -ungara renascuta :adica bataie d e joc la adresa noastra, scopul lor este jumulirea si distrugerea, d ela paduri,lemn la petrol si gaze cu orice risc si metode ! Denunt OMW ca ducand o politica de distrugere a mediului, Bombonel a cedat resursa d e petrol unor excroci, in conditiile in care intreg profitule ste carat din tara si in conditiile in care Austria- o tara perversa si hoata, isi apara fiecare copac, pasare si fiecare bucata de mediu, gasind Romania o tara de muls prin intermediul javrelor Bombonel, Ponta , alte companii aducand dezastrul. Cerem verificarea respectarii tehnologiei si legilro de acesti cotropitori ,cerem arestarea lui Bombonel si a actulaului premier criminal Ponta, ce a concesionat tara celor fara scrupule si lege.cerem elucidarea urgenta de SRI si Parlament a cauzelor cutremurelor din zona, prin activarea prin foraj criminal a placii cristaline ,ce s epoate transforma intr-un cataclism sau cutremur periculos.Prin Ponta, suntem invadati din nou de catre iresponsabilul si tradatorul PSD -FSN ,cu toate relele ce se continua si agraveaza.
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
CONSOLIDAREA CLADIRILOR ?
+8
SUNTEM PREGATITI DE UNUL MAI MARE ? MULTE MICI NU LASA LOC DE UNUL PREA PUTERNIC. DOAMNE FERESTE DE UNUL DE PESTE 6,5 GRADE.
Publicat Duminică, 06 octombrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017