×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 19 noiembrie 2017, 10:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Premierul insistă cu independența energetică
Ponta: La Pungeşti jandarmii au aplicat legea şi îi felicit pentru asta

Premierul Victor Ponta a declarat luni că la Pungeşti jandarmii au acţionat conform legii, apărând o proprietate privată.

România poată fi o ţară democratică şi puternică dacă toţi respectăm legile. Nu acceptăm şi nu vom accepta ca douăzeci, treizeci, cinzeci, şaptezeci de oameni să încalce legea. Acolo e vorba despre o societate privată, cei de la Chevron îşi păzesc o proprietate privată şi, dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această ţară (...), tot la fel procedam: trimiteam forţele statului ca să aplice legea", a afirmat Victor Ponta la finalul şedinţei BPN al PSD.

El a adăugat că "toate acţiunile jandarmilor au fost 100% conform legii" şi că îi felicită pentru acest lucru.

În plus, Victor Ponta a spus că ideea ca România să fie independentă din punctul de vedere energetic "este un proiect naţional atât de important încât, cu tot respectul pentru cei douăzeci, cinzeci, o sută de oameni mai înfierbântaţi, trebuie să aplicăm legea şi să vedem care este interesul naţional".

Scandalul a pornit după ce localnicii din Pungești ar fi blocat un drum de acces, nemulţumiţi că reprezentanţii Chevron vor să instaleze utilajele de explorare.

Reprezentanții Chevron au ajuns, luni dimineață, cu ajutorul Jandarmeriei, la Pungești, având mai multe utilaje, pentru a începe lucrările de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

Zeci de localnici au intervenit pentru a împiedica accesul lor, dar oamenii au fost opriţi de către jandarmi.

După protestul din octombrie, oamenii şi-au instalat corturi la Pungești și au format o "tabără de rezistenţă" împotriva explorării gazelor de şist.

Luni dimineaţă, localnicii care stăteau în tabără au susţinut că, în jurul orei 04.30, jandarmii au intervenit în forţă şi i-au urcat în dube pe unii dintre ei, oamenii spunând că, în total, au fost ridicate de către jandarmi 30 de persoane.

O parte din protestatari au declarat că au fost agresaţi de jandarmi şi că ar fi fost loviţi inclusiv cu bastoanele de către forţele de ordine.

Jandarmeria Româna a explicat, luni, că jandarmii i-au somat public, luni dimineață, pe protestatarii de la Pungești care au blocau accesul la drumul public din comună să elibereze calea și că nu s-au folosit nici gaze lacrimogene, nici bastoane.

Sorin PopaPublicat Luni, 02 decembrie 2013
5948
 | 85
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
iata ce scrie (5) =
+2
Terminasem de scris acest pamflet, când am văzut stupefiat încă o dovadă a evocatei imposturi la nivel înalt şi a victimelor pe care le face ea. Mai nou, politicianul social-democrat (sau ce o fi!) a constatat că dă bine îndeosebi în afară dacă eşti văzut lângă Regele Mihai, drept care, cu lipsa de realism tot mai evidentă, el şi tipii din „echipa” lui au postat pe Facebook o poză în care, chipurile, el lua masa alături de fostul suveran al României. La ora aceea, Regele Mihai era la Versoix, iar Ponta crede că suferă de ubicuitate, când el şi haidamacii săi de la guvernare nu sunt altceva decât ucigaşi de colinde! Pentru crima asta să dea Dumnezeu să nu-i mai prindă Anul Nou 2014! ((( Accesări: 440 / Dumitru Constantin / Publicat acum 4 ore si 30 minute )))
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
iata ce scrie (4) =
+2
Cum spuneam, de asemenea vremuri mi-a amintit gestul de a interzice copiilor din Pungeşti să colinde, un gest al unor indivizi care se afundă pe zi ce trece într-un desfrâu politic nemărginit. Gestul lor de a anula una dintre cele mai frumoase şi mai însemnate manifestări ale copilăriei şi justificarea aberantă a lui sunt o manifestare de demagogie borţoasă, de care sunt în stare claponii politici ai acestor vremuri, alimentaţi copios din burta instituţiilor ţării, pe care, ca şi pe locuitorii din Pungeşti, le tratează ca pe feudele proprii. Ponta şi ai lui din Guvern sunt nişte indivizi pervertiţi, cărora cuvântul foarte încăpător de COPILĂRIE, cu frumuseţile şi aşteptările ei curate, nu le spune nimic, impostura reprezentând hrana şi ocupaţia lor zilnică. Având două odrasle minore care, probabil, acum se lăfăie într-o vilă de protocol, fiind colindate în „regia” SPP, doctorul în drept, care, uneori, ne informează că „DOIŞPE BĂNCI” fac şi dreg, nu ştie că a spune NU unor copii în faţa unor momente luminoase echivalează cu un atentat violent la vârsta şi visele lor?
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
iata ce scrie (3) =
+2
La ora aceea, în satul meu aproape de Olteţ exista o ceată de căluşari foarte bună, cu reputaţie mare în zonă şi concura cu cetele de la Dobrun, Osica sau alte comune. Avându-l vătaf pe Ilie Dragu, membrii ei începeau repetiţiile cu trei-patru săptămâni înainte de Rusalii. Mai mult, inovând în mod absolut pentru acea vreme, vătaful selecţionase şi trei copii, care, la repetiţii, trebuiau să ţină pasul cu cei mari. Erau repetiţii dure, fără menajamente din partea lui Ilie Dragu, care avea însă mare grijă să regleze paşii sau ritmul mişcărilor cu posibilităţile copiilor. Perioada repetiţiilor a fost una mirifică, părinţii ne pregăteau costumul, îl probam, era ajustat ş.a.m.d. Într-o seară, când ne găseam la una dintre ultimele repetiţii, a venit miliţianul satului, s-a dat jos de pe bicicletă, părea că nu se ţine bine pe picioare, a oprit repetiţia şi ne-a citit cu greu de pe o hârtie potrivit căreia, „din ordinul tovaroşului gheneral sovietic, nu se mai dă spectacule cu Căluşu', ci dor de ziua lu' unu mai, 8 mai, 9 mai 23 agust şi 7 novembrie!”. A picat cerul pe toţi cei de faţă, cât eram de copil, visul meu de a juca acel căluş în faţa lumii din sat şi apoi în concursul pe regiune, de la Craiova, s-a năruit brusc. În sat era o atmosferă ca de înmormântare. Ceata s-a destrămat şi abia târziu a început să se joace iarăşi căluşul, dar cu prilejuri precum cele anunţate de „gheneralul” citat de miliţianul sfertodoct.
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
iata ce scrie (2) =
+2
Prin această interdicţie, guvernanţii şi cei ce-o aplică demonstrează cu prisosinţă că, în România de azi, iraţionalitatea ia locul lucidităţii şi ne aflăm foarte aproape de vremurile în care, în anii '50, sinistra perioadă stalinistă, pe care o credeam revolută, uitată şi abandonată pentru totdeauna, revine în forţă datorită emanaţilor conspiraţiei din 1989, care, în consecinţă, se tem de comploturi ca dracu' de tămâie! Înfiorătoarea interdicţie căreia trebuie să i se supună copiii din Pungeşti îmi aminteşte de o decizie luată la mijlocul anilor '50 de un general sovietic ce comanda trupele Armatei Roşii aflate în Oltenia. După câteva pahare de vodcă, sau datorită lipsei lor, individul respectiv a decis să anuleze spectacolele căluşarilor prilejuite de sărbătoarea religioasă a Rusaliilor.
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
iata ce scrie (2) =
+2
Cum altfel poţi să califici faptul că, la Pungeşti, copiii nu au voie să colinde, fiind supuşi restricţiilor privind siguranţa şi liniştea naţională, decât o dovadă uriaşă de imbecilitate şi iresponsabilitate de care dau dovadă cârmuitorii de azi, care, pe zi ce trece, ating paroxismul în cele mai diverse sectoare de viaţă? Cum altfel, dacă eşti cu capul pe umeri şi mintea întreagă, poţi să reacţionezi auzind despre un atare act absurd şi ca origine, şi ca destinaţie, care răpeşte copiilor unul dintre cele mai frumoase momente ale acestei vârste - colindatul de sărbători, la care visează şi pe care-l pregătesc, iar apoi îl fac cu emoţie de nedescris?
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
iata ce scrie (1) =
+2
Pe 27 decembrie, de Sfântul Ştefan, în jurnalul său de prânz, Radio România Actualităţi informa, prin intermediul unei oficialităţi din Pungeşti, că, în comuna respectivă, aflată în centrul atenţiei în urma protestelor energice împotriva explorării gazelor de şist, copiii nu au avut voie să colinde întrucât sunt interzise adunările de mai multe persoane! Am rămas perplex la auzul ştirii, m-am frecat la ochi precum pelerinii care merg la Mecca o dată în viaţă spre a căpăta hrană spirituală, bazată pe idei luminoase şi raţionale, dar nu m-am dumirit repede, întrebându-mă dacă sunt în ţara lui Amin Dada ori în vremurile naziste sau bolşevice, în care frica la scară naţională pentru scaun făcea casă bună cu absurdul şi aberaţia.
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
este oare adevarat?
+2
Este oare adevarat ce scrie domnul Dumitru Constantin in editorialul "ucigasii de colinde"?
Publicat Marţi, 31 decembrie 2013
+Răspunde
un om, un Român spune:
+6
Ce i-aţi răspuns? Mi-a fost destul de greu să-i vorbesc. I-am spus că nu ţara este de vină, ci clasa conducătoare. Clasa celor răi. Ca în Biblie, când Core, Datan şi Abiram s-au răzvrătit contra lui Moise. Văzând rebeliunea nedreaptă, Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să-i cheme la el pe cei buni, în care avea încredere, lăsându-i pe răzvrătiţi de cealaltă parte. Credincioşii au trecut în tabăra binelui, iar tabăra celor trei răzvrătiţi, care nu-L iubeau pe Dumnezeu şi nu iubeau poporul, a fost înghiţită de pământ, aşa cum a dorit Dumnezeu. Asta vreau să înţeleagă şi Ponta: nu-i doresc, Doamne fereşte, un rău personal, dar el este deja în tabăra răului. Ca în pilda biblică, cei care sunt vânduţi şi au un preţ trebuie să treacă de partea răilor, căci pe ei îi va înghiţi pământul şi n-or să mai aibă o viaţă fericită şi liberă. Mulţi dintre politicienii români sunt sclavi moderni, ei şi-au vândut conştiinţa, şi-au vândut inima şi libertatea acestor corporaţii.
Publicat Luni, 30 decembrie 2013
+Răspunde
un om, un Român spune:
+6
Potrivit jandarmeriei, ţăranii din Pungeşti, care-şi apără glia de invazia unei corporaţii, comit „fapte antisociale”. De ce v-au reţinut şi urcat cu forţa în dubă, domnule Schuster? La Pungeşti, localnicii sunt revoltaţi şi se întreabă în slujba cui acţionează jandarmii, în condiţiile în care oamenii sunt percheziţionaţi înainte să intre în casele lor. La fiecare casă stă câte un jandarm. Nici în drum nu au voie să iasă fără să dea socoteală jandarmilor. Răspunzând unui apel anunţat pe reţelele de socializare, m-am deplasat la Pungeşti împreună cu fiica mea şi cu un grup de vecini. Era nevoie de prezenţa noastră, întrucât doream să ne exprimăm solidaritatea cu pungeştenii şi dezacordul faţă de explorarea gazelor de şist. Terminasem acţiunea de „decablare” de la Moşna, aşa că am plecat să-i ajutăm pe fraţii noştri moldoveni. Mă aflam lângă crucea de la troiţă când jandarmii, supuşi la ordin corporaţiei americane, echipaţi cu scuturi, bastoane şi căşti, au intervenit violent. Ne-au târât pe arătură, ne-au urcat cu forţa în dubă, pe nu mai puţini de 40 de protestatari, şi ne-au depus la secţia de poliţie, unde un comisar a încercat să ne chestioneze. Apoi, a dorit să ne ia amprentele. Am spus: câtă vreme degetele îmi sunt ataşate de aceste mâini, nu vi le pot... împrumuta pentru amprente, că noi nu suntem infractori... Doar dacă ni le tăiaţi... În cele din urmă, eu şi fiica mea am fost duşi în faţa unui procuror şi apoi am fost eliberaţi, neavând nici o acuzaţie împotriva noastră. Fiica mea, Michelle, a fost marcată de acest episod şi m-a întrebat în ce fel de ţară trăim, dacă nici să ne exprimăm părerea în public nu putem, fără a fi săltaţi brutal de mascaţi.
Publicat Luni, 30 decembrie 2013
+Răspunde
iata gv RO -
+6
Ironizând ridicarea fără precedent a ţăranilor, un politruc ca Liviu Dragnea afirma recent că „200 de ţărani din Pungeşti nu lasă 20 de milioane de români să se dezvolte”, sugerând că România este nerăbdătoare să preia ştafeta tristei realităţi americane privind gazele de şist (mirajul american al dezvoltării pe baza gazului neconvenţional nu este decât propagandă pură). Iată ce spunea, în iunie 2012, la New York, Rex Tillerson, preşedintele corporaţiei ExxonMobil: „Ne dăm şi cămaşa de pe noi ca să exploatăm gazul de şist. Nu câştigăm nici un ban. Suntem îndatoraţi până peste cap“. Nu ştiu dacă d-l Dragnea şi d-l Ponta au citit vreodată aceste mărturii sincere ale unui mare corporatist american, dar sunt sigur că un luptător ca Willy Schuster, ţăran autentic din comuna Moşna, judeţul Sibiu, şi ecologist poliglot de talie europeană, a făcut-o. Parţial, povestea lui a fost spusă în numărul trecut al revistei noastre. Dacă revenim este pentru că, între timp, sasul Schuster, mai român decât mulţi români, a fost ridicat de jandarmi împreună cu fiica sa de 17 ani, Michelle, şi interogat şi ameninţat pentru vina de a fi strigat, la Pungeşti, „Chevron, go home”. De altfel, la această oră, Pungeştiul este sub asediu militarizat, ca în Ghana sau Peru, fiind declarat de jandarmerie „zonă specială de siguranţă publică”.
Publicat Luni, 30 decembrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017