×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 11:25
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Marius Tucă a dat lovitura
Cel mai tare restaurant de peşte din România

Cunoscut drept un admirator al lui Adrian Păunescu, Marius Tucă nu-l urmează pe acesta decât în parte (“Am să te iubesc până la sfârşitul lumii”, Editura ART). Mai nou, Tucă şi-a propus să îl depăşească pe cârciumarul I.L. Caragiale. Dar nu la Ploieşti, ci în cel mai preţios loc din Bucureşti. Adică în Herăstrău. După succesul cu Taverna Sârbului (cea din spatele Casei Presei Libere), jurnalistul din Caracal a deschis la Olimp o cherhana numită ”Popasul Pescarilor”. Caracaleanul a avut ochi, mână şi nas. În parteneriatul cu Vasile Briceag, lucrurile au prins viteză şi, în această vară, Marius Tucă a deschis şi în Bucureşti, în Herăstrău, într-o poziţie de vis pe malul lacului, un restaurant de peşte. Surpriza a fost şi mai mare. Cu peştele de Marea Neagră şi cu mâncărurile româneşti gătite la mare artă, Tucă a dat o lovitură mai ceva decât ”Marius Tucă Show”.

În clădirea fostului restaurant Debarcader (destul de cunoscut în anii comunismului), refăcut din temelii într-un stil mediteranean modern, Tucă a izbutit cel mai tare restaurant de peşte ddin România. De la guvid la tarama, de la calcan la hamsie, de la lufar la borş de peşte şi zacuscă de morun gătită de echipa restaurantului, totul are gust, fineţe şi poate fi mâncat şi din ochi. De fapt, totul respiră calitatea unui restaurant de super clasă în materie. Vasile Briceag se ocupă de aprovizionarea cu peşte (iarna, pe ger, restaurantul trece şi pe peşte din Marea Mediterană sau pe importurile de peşte sălbatic adus din largul Oceanului Atlantic) iar Tucă (umbra permanentă a doi manageri şi a unui bucătar de clasă) face restul de selecţii şi aprovizionări.

Caracaleanul a ales dealurile de la Cuca Măcăi ca sursă pentru o ţuică moale şi parfumată şi tot el a selectat vinurile rare din nordul Italiei. La Tucă, adică la Ancora, atmosfera este mai ceva decât la Caragiale. În plus, este şi o risipă de spaţiu. Nu strâng nici preţurile, nici locurile de parcare şi, în acelaşi timp, nu plouă cu snobii şi cu închipuiţii Bucureştilor.

Cine e mare amator de peşte şi-a găsit loc de cartier general. Dintr-o lovitură, Tucă şi-a pus semnătura pe cel mai bun restaurant de peşte din România.

Izabela NiculescuPublicat Vineri, 13 decembrie 2013
20443
 | 53
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan
0
daca il are pe d nul Vasile Briceag ca si om care ii aduce marfa prima sa stiti ca intradevar e totul proaspat ; Dan
Publicat Miercuri, 06 aprilie 2016
+Răspunde
Ion Romanul
+5
Mai, fata, mai... Faci reclama pe o hamzie prajita? Sunt atatea restaurante de peste, ca nu vei reusi sa aburesti pe nimeni cu lauda asta penibila... Pe deasupra, cum iti permiti, matracuco, sa-l compari pe Tuca-conzondrag cu IL.Caragiale? Mare rusine ar trebui sa-ti fie!
Publicat Sâmbătă, 14 decembrie 2013
+Răspunde
aurora INDEED
+8
eu i-as fi zis LA MATROZU' si-l puneam pe Bse in chip e piccolo din ghips la intare...
Publicat Sâmbătă, 14 decembrie 2013
+Răspunde
CARACAL MON AMOUR
+18
RECLAMA DE 2 BANI . EU CUNOSC 10 RESTAURANTE PESCĂREȘTI CARE PRETIND CA SUNT " CEL MAI BUN RESTAURANT DE PESTE . " CARACALEANU E SNOB - SE DA MARE SCHIOR CA IN COPILARIA DIN CARACAL NUMA SCHIURI SERVEA IAR D.DIACONESCU SE DA CU IAHTUL CUM II SADE BINE CARACALEANULUI .
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+14
Haidi bre, chiar e sel mai bun restaurant "di pesti" din Romania ? Pai atunci pot sa vin si eu cu vrio trei feti di la Ripublica Moldova ? Sint nisti bunaciuni ... !
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
Litruţă
+27
Băi,mă lăsaţi cu "cel mai bun restaurant de peşte din România."
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
PAPA DOC-TATA LU' TONTON
+11
LOCATIA TAVERNA SIRBULUI NU CUMVA ESTE PA UN TEREN CONCESIONAT? CU O CONCESIUNE MAI SPRE MOCA DIN PARTEA CASEI PSD?PTR.MERITE DEOSEBITE1 DA PA VREMEA LU TUCA SOU? MARIUS TUCA OM BAZAT! ALTFEL CE SUCCESURI IN BIZINESSSS? DECIT! BRAVO LUI CA IASTE DESCURCARETZ!! SI POFTA BUNA!!!!!
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
sobolanul
+27
SA NU VINA MATRAFOXATUL DE BASE MARINARU ACOLO CA STRICA LOCALUL CU MATRAFOXUL LUI !@!!
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
gesulapu
+2
ce reclama deshantzata pentru niste guvizi prajiti!
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
Cosmin
+1
Si pe cei ce, mutumita partidului si minunatilor politicieni, abia isi poate plati facturile sau sa puna mincare pe masa ii intereseaza TARE MULT unde este CEL MAI TARE RESTAURANT din HERASTRAU. Iar pozele estea frumoase cu mincare gatita le va potoli probabil foamea Exista o veche expresie: SATULUL NU ASCULTA LA FLAMIND
Publicat Vineri, 13 decembrie 2013
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017