×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Vineri, 20 octombrie 2017, 02:28
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Lukașenko: Ucraina ar fi trebuit să lupte pentru Crimeea

Noua conducere de la Kiev a cedat Crimeea Rusiei „fără a opune rezistență” pentru că nu consideră această regiune cu adevărat a Ucrainei. Declarația a fost făcută de președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, în cadrul adresării sale către popor și Parlament, informează UNIMEDIA.
„De ce nu ați luptat pentru Crimeea? Ați avut forțe militare mai multe decât Rusia în acea regiune. Dacă nu ați apărat acest teritoriu, înseamnă că nu-l considerați al vostru. Dacă l-ați fi considerat parte din țară, v-ați fi luptat pentru el”, a spus Lukașenko.
Cu toate acestea, președintele belarus consideră că de facto Crimeea este teritoriul Rusiei. „De facto, acest teritoriu este rusesc. De jure - nu, pentru că nu există acorduri. Dar poate că este o chestiune de timp”, este de părere sursa.
Totodată, președintele belarus declară că actuala conducere de la Kiev este legitimă. „Este normal când puterea a fost preluată cu forța, atunci când centrului orașului a fost incendiat, când au fost uciși sute de oameni, iar președintele a fugit? Nu! Dar, în același timp, Parlamentul a fost ales înainte să se întâmple aceste evenimente. Cum nu-l pot accepta? S-au întors la Constituția veche și au numit un președinte interimar. Ce este nelegitim aici?”, s-a întrebat Lukașenko.
Președintele belarus a dat exemplul evenimentelor din Kârgâzstan, care, în opinia sa, s-au desfășurat asemănător cu cele din Ucraina.

Publicat Miercuri, 23 aprilie 2014
4140
 | 19
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Basarabia =Romania
-3
Eu zic sa va uitati pe internet cine a fost si ce a facut Bogdan Hmelnițki .La acea data Ucraina era separata de rusi si Crimeea era aliata Ucrainei cu tatarii de partea ucrainienilor.Basarabia era la Moldova lui Stefan cel Mare. Ce cauta rusii in Crimeea istoric nu stiu.
Publicat Miercuri, 23 aprilie 2014
+Răspunde
SOBOLANU
+23
MARE PARSIV ACEST DICTATOR LUKASENKO JOACA TIPIC LA DOUA CAPETE DAR JOCUL ASTA E CAM PERICULOS !!!!! ISTORIA NE V A ARATA ADEVARUL !!!!!
Publicat Miercuri, 23 aprilie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017