×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 19:53
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Concomitent cu întâlnirea Bilderberg de la Copenhaga
Coloana a cincea a lui Putin se întâlneşte în secret la Viena
Marine Le Pen şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin
Marine Le Pen şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Membri importanţi ai partidelor de extremă-dreapta din Franţa, Austria şi Bulgaria s-au întâlnit la Viena, pe 31 mai, în cadrul unui eveniment extrem de discret organizat de oligarhul rus Kosntantin Malofeev şi la care a participat şi unul dintre ideologii regimului Putin, ultraortodoxul Aleksandr Dughin, cel care spunea că “A treia Roma, al Treilea Reich şi Internaţionala a Treia sunt elemente ale revoltei împotriva lumii moderne.”

Întâlnirea a avut loc în secret, fără vreo vorbă scăpată presei şi nici măcar participanţii nu au fost lăsaţi să facă fotografii. Presa elveţiană relatează ca o următoare întâlnire a fost programată la Moscova, cel mai probabil în luna ianuarie 2015.

Deputata din partea Frontului Naţional Marion Marechal-Le Pen (nepoata marinei Le Pen)a declarat pentru Le Monde că întâlnirea nu a avut o miză mare. “Şi-au spus bună ziua, au discutat puţin. Nu au niciun proiect politic comun”.

Evenimentul, organizat la palatul Liechtenstein din Viena, la care au participat aleşi ai Frontului Naţional din Franta, ai Partidului Libertăţii din Austria şi ai partidului Ataka, din Bulgaria, s-a dorit o celebrare a creării Sfintei Alianţe dintre imperiile german, habsburgic şi ţarist, în urmă cu 200 de ani.

Organizatorul, Konstantin Malofeev, este cunoscut pentru finanţarea manifestaţiilor homofobe din Rusia, dar mai cu seama pentru implicarea sa în organizarea separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, in special în Doneţk. Financial Times il numea pe Malofeev drept un „Rasputin modern”, un calugar care are acces direct la presedintele Putin.

Evenimentul de la Viena a fost adus în atenţia publicului de ziarul elveţian Tages Anzeiger, care a scris că la întâlnirea dintre extremiştii de dreapta din Europa şi cei din Rusia s-a discutat şi despre modul în care Europa ar putea fi salvată de liberalism şi de “lobby-ul homosexual”.

Unul dintre invitaţii de marcă a fost consilierul pe politică externa al preşedintei Frontului Naţional. Este vorba despre proaspăt alesul eurodeputat francez Aymeric Chauprade, un pro-rus care nu a ascuns niciodată acest fapt şi care declara, in 2013, în Duma de Stat de la Moscova, că “Rusia a devenit speranţa unei lumi întregi împotriva noului totalitarism”. Chauprade face parte din Observatorul Eurasiatic pentru Alegeri şi Democraţie, o organizaţie pro-rusă creată în Belgia pentru a monitoriza alegerile din fostele republici sovietice şi din focarele conflictelor îngheţate, atent gestionate de Rusia. Din această echipă, care a declarat referendumul din Ucraina pe tema anexarii la Rusia ca fiind unul democratic, mai fac parte membri ai Partidului Libertăţii din Austria, ai partidului naţionaliştilor flamanzi din Belgia, dar şi politicianul ungar din partidul Jobbik, recent acuzat de spionaj in favoarea Rusiei.

La întâlnirea de taină de la Viena a participat liderul Partidului Libertăţii din Austria, Heinz-Christian Strache, dar şi Volen Siderov din partea partidului bulgar Ataka. Din Spania a venit la întâlnirea cu extremiştii lui Putin printul Sixtus Henry de Bourbon-Parma, cel considerat de tabăra carlistă drept regent al Spaniei. Din Elveţia a venit Serge de Pahlen, directorul unei companii cu profil financiar din Geneva şi soţul moştenitoarei imperiului Fiat, Margherita Agnelli. Potrivit presei elveţiene, la întâlnire au mai paricipat şi naţionalişti din Croatia, Rusia, Georgia şi un preot catolic al cărui nume rămâne necunoscut.

În timp ce la Viena avea loc întâlnirea extremiştilor de dreapta organizată de Moscova, la Copenhaga avea loc întâlnirea din 2014 a Grupului Bilderbergm, acolo unde a atras atenţia invitarea unui reprezentant al Ungariei, fostul premier tehnocrat Gordon Bajani, posibil liant al opoziţiei actuale - un semn clar că Vestul va lua măsuri împotriva derivei actualului regim Orban. În egală măsură, Comisia Europeană a blocat fondurile structurale pentru Dezvoltare în cazul Bulgariei şi a deschis o procedură de infringement împotriva Sofiei. Cea din urmă măsură a fost luată deoarece guvernul socialist bulgar nu a modificat legislaţia ce permite construirea gazoductului South Stream pe teritoriul Bulgariei. Presa germană relata recent că, potrivit serviciilor secrete germane, pachetul legislativ a fost pur şi simplu dictat de juriştii Gazprom autorităţilor de la Sofia, politica şi economia bulgare fiind penetrate profund de serviciile secrete şi oligarhii ruşi. 

Călin MarchieviciPublicat Joi, 05 iunie 2014
7701
 | 43
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
@@16, de la 18
+5
Neicusorule, lasa diversiunile, ca nu tine. Raspunsul a fost dat pentru unul, stan prostitu, care urla ca i-au furat lui rusii teritoriile romanesti. Numai ca stan asta nu este in stare sa indice nici un teritoriu romanesc luat de rusi. Ce are asta cu istoria? Singurele teritorii romanesti sunt in Ucraina, si alt teritoriu este Republica Moldova, care este independenta si va intra in UE. Chestia cu Stalin e mai complicata, i se pun lui in carca toate relele, dar nu avea el timpul sa le faca pe toate, la imensitatea URSS. A avut si el colaboratori, loctiitori, in afara de Beria, ceilalti loctiitori ai lui Stalin erau ucraineni, care si-au tras spuza pe turta lor. De exemplu Hrusciov, care i-a urmat lui Stalin si Brejnev care i-a urmat lui Hrusciov. Ultimul a fost Gorbaciov. Restul n-au trait mai mult de un an. Deci ucrainenii au fost pradatorii, ei au condus URSS. Aveau si de ce sa priveasca spre Romania, ca erau in granita.
Publicat Sâmbătă, 07 iunie 2014
+Răspunde
- Ș E R B A N -
+9
eşti fascist ? eşti duşman al popoarelor ? duşmanul păcii ? eşti criminal de stat ? eşti băsist ??? eşti cu bildărbergii ? ... atunci eşti prea-iubit de amerikani şi ghiutănştaini ≡ eşti de-al lor . eşti "fratele lor !!!
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
clujean
+3
pai cum, din partea Dreptei romanesti n-a fost nimeni? ca si astia ii trag tare cu pericolul liberalismului in versiune occidentala (adica nu neoliberalism, ca la noi)
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
teo
-6
si cu rusii ce am facut din 1944 pana in 1989.......cu ce ne-au ajutat ei pe noi?????????......domnul SERBAN
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
Juju
+11
E bine ca exista macar o contrapondere la conspiratorii aia din Bilderberg.
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
@16
+1
Citi istorie, iar daca nu intelegeti, intrebati ca nu e nici o rusine. Tinuturile romanesti nu au fost luate de Ucraina, ci au fost "repartizate" de Stalin Ucrainei pentru ca la vremea aia (repet) ucraina era un fel de raion din imensa URSS. Marele (talhar) Stalin a facut lucrurile intr-asa fel incat peste tot sa existe dominatie rusa. A mutat popoare intregi dintr-o parte intr-alta a Imperiului Rosu, iar de aici au izbucnit conflictele interetnice.
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
@9, tot patitul e si
+8
priceput?? ia mai gandeste-te cine a luat basarabia, bucovina si herta...de facto , nu de jure....indiciu...cine ia cam toata ucraina??dar Licu.ricia?? IQ100
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
@stan patitu
+12
Vezi ca sudul Basarabiei, Bucovina si Heta le-au luat ucrainenii pe care-i tot pupi tu in koor. Tu est de fapt tradatorul. Rusia nu detine nici un petec de pamant romanesc. Ti s-ar potrivi mai degraba numele de stan tampytu, daca nu esti capabil sa observi un adevar atat de evident.
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
- Ș E R B A N -
+7
NATO este un departament al statului american veros şi nu o "organizație internațională" . Cum se pretinde mincinos , obraznic . NATO este o oficină criminală , creeată pentru un singur scop : acapararea , subjugarea şi jefuirea în folos american şi ghiụtănştain a națiunilor mici . De felul României. NATO nu e facută să apere români . Ci să-i fure . Prin vinderea de arme ruginite , nefolositoare . Pe care noi să i le plătim americii regeşte . La prețuri uriaşe , banditeşti . Rusia dacă are chef poate ocupa întreaga Românie în cel mult o zi . În acest caz NATO şi America ce vor face ? Declară ei războaie Rusiei ? Nu . America cea laşă şi pradaşă nu va face asta . Pentru că un război cu Rusia nu-i un război cu Serbia , cu Burkina Fasso , cu Bangladeşul , Togo sau Irakul . ... Un război cu Rusia va fi un război nuclear , nu un război de operată mincinoasă , aberată şi holywoodiană . Nu un război din filmele lor idioate , făcute pentru sparți în cap şi pentru îndobitocirea lor ! Va fi război total , ucigător : în care o singură rachetă strategică intercontinentală Topol RT-2UTTKh echipată cu focoase termonucleare de tip Sloika vaporizează New-York-ul şi alte 5 oraşe de aceeaşi dimensiune . Asta simultan . La aşa ceva şi granitul e neputincios şi fierbe . Nu doar carnea de om american şi dughenele lui prosteşti , trufaşe , cu sute de etaje ! Mă-ntreb : america cea prăduitoare şi bicisnică îşi permite asta ? va face oare ea "eroisme" gratuite ? îşi vor risca ei pieile lor gangstereşti şi mult prea prețioase ca să apere români ? români din românia criminalului băsescu ? Eu doar mă-ntreb . Dar voi români , ce credeți ?
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
- Ș E R B A N -
+14
Românii știu că Americanii ne iau toți banii . Cu băncile lor . Cu FMI-ul lor . Cu gangsterii lor . Cu ghiutănștạinii lor . Cu bildărbergii lor . Nu Rușii . Românii mor pentru Americani, pentru cauzele lor , pentru interesele lor , în războaiele lor . Nu pentru Ruși . Americanii vor sa ne ia Rosia Montana , pe care o consideră a lor "de drept". Nu Rușii . Americanii vor Gazele de șist. Pe degeaba . Nu Rușii . Nu Rușii au instalat aici pe un netrebnic și-un trădar școlit la îndeletnicirea groaznică de vânzător de neam a lui Pacepa . Adică pe Traian Băsescu , bimbașa vânduților și dușmanul feroce și infect al tuturor Românilor. Americii lui Ghiutănștain îi datorăm povara asta . Nu Rusiei . Nu lui Putin. Diversiunea cu "Rușii" este forma supremă de mạnipụlare izvorată din creierii clociți , infecți , ai moșierului Traian Băsescu . Vândutul și dușmanul poporului român. ■ Românii însă știu adevărul . Și nu pot fi prostiți . Și nu înghit minciuna băseskară cu iz clocit de Iudă , de Ghiutănștain și de Pacepă . Și scuipă-n ea . Cu scârbă ...EDITAT
Publicat Vineri, 06 iunie 2014
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017