×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 19:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Frăţilă vs. Fercală, un război cu sfârşit imprevizibil
Atacuri dure între cei doi "F" de la SIF3 Transilvania
Scandal de proporţii la SIF3 Transilvania
Scandal de proporţii la SIF3 Transilvania

Preşedintele directoratului, Mihai Fercală, şi acţionarul Constantin Frăţilă, fost arbitru de fotbal, se vor înfrunta la Adunarea Generală din 11 august, când acţionarii vor decide dacă îl trag la răspundere pe primul sau, din contră, dacă îl revocă pe al doilea, conform ziarului Bursa.

Până atunci, cei doi duc un război al declaraţiilor.

Întrebările-rechizitoriu ale lui Frăţilă

"În cel mai pur stil comunistoid, Mihai Fercală distrage atenţia confundând subiectele. Eu discut despre SIF3, el despre SIF3 trebuie să răspundă! Restul: că şantaj, că SCUT sau COMCM, bla bla bla... reprezintă doar distragerea atenţiei" (Constantin Frăţilă)

Constantin Frăţilă declară că, "în cel mai pur stil comunistoid, Mihai Fercală, distrage atenţia confundând subiectele. Eu discut despre SIF3, el despre SIF3 trebuie să răspundă! Restul: că şantaj, că SCUT sau COMCM, bla bla bla... reprezintă doar distragerea atenţiei".

Frăţilă a reacţionat astfel la acuzaţiile anterioare ale lui Mihai Fercală referitoare la faptul că ar şantaja conducerea SIF Transilvania.

Frăţilă a transmis, ieri, o serie de întrebări cu privire la activitatea directorului general al SIF Transilvania, la care, conform opiniei sale, Mihai Fercala evită să răspundă.

Prima întrebare a fostului arbitru de fotbal face referire la comisioanele pe care SIF Transilvania le-a plătit societăţii de brokeraj Actinvest pentru delurarea mai multor operaţiuni de vânzare şi preluare: "A prejudiciat domnul Fercală SIF 3 plătind comisioane de trei ori mai mari către Actinvest, o societate al cărei acţionar majoritar, cu peste 70%, este o căsuţa poştală din Dover, US? A reprezentat această colaborare o mare gaură pentru SIF3? Este succeptibil că sunt interese obscure în spatele acestei colaborări?"

Un alt punct pe lista de întrebări se referă la pierderile Organe de Asamblare Braşov: "A avut pierdere de peste 20 milioane lei la Organe de Asamblare Braşov, pierdere care s-a regăsit integral în provoizionul constituit la SIF 3? Se face vinovat de abuz în serviciu şi de trafic de influenţă prin faptul că numai el, Fercală, ca mare patriarh al SIF-ului, decide cine intră şi cine nu intră în Consiliul de Supraveghere?".

Fostul arbitru sesizează că directorul SIF Transilvania ar fi ameninţat mai mulţi membri ai conducerii ASF şi că s-ar fi lăudat că, prin influenţa pe care o are atât în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, cât şi în cadrul Parlamentului României, va obţine o lege care să interzică aplicarea votului cumulativ la SIF".

Răspunsurile şi contraatacul lui Fercală

"Poate Frăţilă Constantin să accepte că este membru în Consiliul de Supraveghere prin exercitarea unui act de abuz în serviciu?" (Mihai Fercală)

De cealaltă parte, Mihai Fercală răspunde acuzaţiilor lui Constantin Frăţilă cu privire la utilizarea de procuri speciale la AGA din aprilie, cu nerespectarea cadrului legal, aspect sancţionat de ASF prin amenzi pentru membrii Directoratului: "Grupul Frăţilă/Frăţilă/Alexe trece sub tăcere faptul că, în anul 2013, prin utilizarea aceleiaşi procuri speciale, Frăţilă Constantin a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania. Atunci procura a fost legală pentru că dânsul a fost ales, acum aceeaşi procură nu mai este legală pentru că acţionarii nu au votat aşa cum a gândit Frăţilă Constantin. Poate Frăţilă Constantin să accepte că este membru în Consiliul de Supraveghere prin exercitarea unui act de abuz în serviciu?".

Ca reacţie la acuzaţiile acţionarului, conform cărora conducerea SIF 3 ar fi acceptat plata unor comisioane de tranzacţionare pe piaţă de capital peste triplul comisioanelor practicate în piaţă, directoratul SIF Transilvania apreciază afirmaţiile făcute de către Frăţilă că fiind calomnioase.

"Nu suntem surprinşi însă că membrii grupului din jurul lui Frăţilă nu cunosc ce înseamnă cultivarea de relaţii tradiţionale şi parteneriate de lungă durată", zic ei.

Articolul complet, în ziarul Bursa.

(R.C.)Publicat Vineri, 11 iulie 2014
3759
 | 1
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017